hrcak mascot   Srce   HID

Professional paper

Mikroorganizmi uzročnici kasnog nadimanja sira

Jeremija Rašić ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb

Fulltext: croatian, pdf (488 KB) pages 37-40 downloads: 543* cite
APA 6th Edition
Rašić, J. (1960). Mikroorganizmi uzročnici kasnog nadimanja sira. Mljekarstvo, 10 (2), 37-40. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/65329
MLA 8th Edition
Rašić, Jeremija. "Mikroorganizmi uzročnici kasnog nadimanja sira." Mljekarstvo, vol. 10, no. 2, 1960, pp. 37-40. https://hrcak.srce.hr/65329. Accessed 3 Mar. 2021.
Chicago 17th Edition
Rašić, Jeremija. "Mikroorganizmi uzročnici kasnog nadimanja sira." Mljekarstvo 10, no. 2 (1960): 37-40. https://hrcak.srce.hr/65329
Harvard
Rašić, J. (1960). 'Mikroorganizmi uzročnici kasnog nadimanja sira', Mljekarstvo, 10(2), pp. 37-40. Available at: https://hrcak.srce.hr/65329 (Accessed 03 March 2021)
Vancouver
Rašić J. Mikroorganizmi uzročnici kasnog nadimanja sira. Mljekarstvo [Internet]. 1960 [cited 2021 March 03];10(2):37-40. Available from: https://hrcak.srce.hr/65329
IEEE
J. Rašić, "Mikroorganizmi uzročnici kasnog nadimanja sira", Mljekarstvo, vol.10, no. 2, pp. 37-40, 1960. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/65329. [Accessed: 03 March 2021]

Abstracts
Kasno nadimanje sireva je veoma čest oblik kvarenja tvrdih sireva. Ono se obično javlja u toku zrenja sireva i to pod djelovanjem plina koji proizvode anaetrobne sporogene bakterije (većinom buterne
bakterije). Prisustvo mnogobrojnih šupijina većih dimenzija jeste vidljivi znak nadimanja sira.

Keywords
sir; nadimanje sira; mane sira

Hrčak ID: 65329

URI
https://hrcak.srce.hr/65329

Visits: 963 *