hrcak mascot   Srce   HID

Professional paper

Racionalniji ormari i komore za proizvodnju jogurta

Nikola Fatejev ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb

Fulltext: croatian, pdf (434 KB) pages 128-131 downloads: 903* cite
APA 6th Edition
Fatejev, N. (1960). Racionalniji ormari i komore za proizvodnju jogurta. Mljekarstvo, 10 (6), 128-131. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/65395
MLA 8th Edition
Fatejev, Nikola. "Racionalniji ormari i komore za proizvodnju jogurta." Mljekarstvo, vol. 10, no. 6, 1960, pp. 128-131. https://hrcak.srce.hr/65395. Accessed 7 Mar. 2021.
Chicago 17th Edition
Fatejev, Nikola. "Racionalniji ormari i komore za proizvodnju jogurta." Mljekarstvo 10, no. 6 (1960): 128-131. https://hrcak.srce.hr/65395
Harvard
Fatejev, N. (1960). 'Racionalniji ormari i komore za proizvodnju jogurta', Mljekarstvo, 10(6), pp. 128-131. Available at: https://hrcak.srce.hr/65395 (Accessed 07 March 2021)
Vancouver
Fatejev N. Racionalniji ormari i komore za proizvodnju jogurta. Mljekarstvo [Internet]. 1960 [cited 2021 March 07];10(6):128-131. Available from: https://hrcak.srce.hr/65395
IEEE
N. Fatejev, "Racionalniji ormari i komore za proizvodnju jogurta", Mljekarstvo, vol.10, no. 6, pp. 128-131, 1960. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/65395. [Accessed: 07 March 2021]

Abstracts
Od početka masovne proizvodnje čvrstog jogurta problem racionalnog korištenja prostora za njegovo zrenje i hlađenje zadavao je znatnih poteškoća. Naime, u većini mljekara jogurt se još i sada smješta u teglicama (malim sudovima) ili u bocama u jedan red u plitke basene, u koje se prvo pušta topla voda za zrenje, pa hladna, da se proces zrenja kod poželjnog momenta uspori, a za konačno nisko hlađenje treba da se vadi i iz ovih basena i premješta u hladnjače.

Keywords
jogurt; čvrsti jogurt; proizvodnja jogurta

Hrčak ID: 65395

URI
https://hrcak.srce.hr/65395

Visits: 1.094 *