hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Racionalniji ormari i komore za proizvodnju jogurta

Nikola Fatejev ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (434 KB) str. 128-131 preuzimanja: 903* citiraj
APA 6th Edition
Fatejev, N. (1960). Racionalniji ormari i komore za proizvodnju jogurta. Mljekarstvo, 10 (6), 128-131. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/65395
MLA 8th Edition
Fatejev, Nikola. "Racionalniji ormari i komore za proizvodnju jogurta." Mljekarstvo, vol. 10, br. 6, 1960, str. 128-131. https://hrcak.srce.hr/65395. Citirano 03.03.2021.
Chicago 17th Edition
Fatejev, Nikola. "Racionalniji ormari i komore za proizvodnju jogurta." Mljekarstvo 10, br. 6 (1960): 128-131. https://hrcak.srce.hr/65395
Harvard
Fatejev, N. (1960). 'Racionalniji ormari i komore za proizvodnju jogurta', Mljekarstvo, 10(6), str. 128-131. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/65395 (Datum pristupa: 03.03.2021.)
Vancouver
Fatejev N. Racionalniji ormari i komore za proizvodnju jogurta. Mljekarstvo [Internet]. 1960 [pristupljeno 03.03.2021.];10(6):128-131. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/65395
IEEE
N. Fatejev, "Racionalniji ormari i komore za proizvodnju jogurta", Mljekarstvo, vol.10, br. 6, str. 128-131, 1960. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/65395. [Citirano: 03.03.2021.]

Sažetak
Od početka masovne proizvodnje čvrstog jogurta problem racionalnog korištenja prostora za njegovo zrenje i hlađenje zadavao je znatnih poteškoća. Naime, u većini mljekara jogurt se još i sada smješta u teglicama (malim sudovima) ili u bocama u jedan red u plitke basene, u koje se prvo pušta topla voda za zrenje, pa hladna, da se proces zrenja kod poželjnog momenta uspori, a za konačno nisko hlađenje treba da se vadi i iz ovih basena i premješta u hladnjače.

Ključne riječi
jogurt; čvrsti jogurt; proizvodnja jogurta

Hrčak ID: 65395

URI
https://hrcak.srce.hr/65395

Posjeta: 1.094 *