Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Naravnavanje sadržine vode u maslacu

Silvija Miletić ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 305 Kb

str. 154-156

preuzimanja: 413

citiraj


Sažetak

Suvremena proizvodnja maslaca nastoji regulirati odnosno naravnati sadržinu vode u maslacu, jer sređeno tržište mliječnih proizvoda prima samo maslac ujednačenog kemijskog sastava, a nepovoljni rendementi otežavaju nastojanje proizvođača maslaca da se održe u natjecanju za tržište. Uspješno naravnavanje sadržine vode u maslacu zavisi o poznavanju svih faktora o kojima taj zahvat zavisi i o iskustvu stečenom u toku rada.

Ključne riječi

maslac; udjel vode u maslacu; proizvodnja maslaca

Hrčak ID:

65409

URI

https://hrcak.srce.hr/65409

Datum izdavanja:

3.7.1960.

Posjeta: 821 *