hrcak mascot   Srce   HID

Kratko priopćenje
https://doi.org/10.2478/v10007-011-0013-7

Primjena umjetnih neuralnih mreža u optimiranju koncentracije viših alkohola u izradi emulzija ulje/voda

K. JAYARAM KUMAR ; Birla Institute of Technology, Mesra, Ranchi-835215, India
GOPAL MOHAN PANPALIA
SURABHI PRIYADARSHINI

Puni tekst: engleski, pdf (138 KB) str. 249-256 preuzimanja: 406* citiraj
APA 6th Edition
KUMAR, K.J., PANPALIA, G.M. i PRIYADARSHINI, S. (2011). Application of artificial neural networks in optimizing the fatty alcohol concentration in the formulation of an O/W emulsion. Acta Pharmaceutica, 61 (2), 249-256. https://doi.org/10.2478/v10007-011-0013-7
MLA 8th Edition
KUMAR, K. JAYARAM, et al. "Application of artificial neural networks in optimizing the fatty alcohol concentration in the formulation of an O/W emulsion." Acta Pharmaceutica, vol. 61, br. 2, 2011, str. 249-256. https://doi.org/10.2478/v10007-011-0013-7. Citirano 18.10.2019.
Chicago 17th Edition
KUMAR, K. JAYARAM, GOPAL MOHAN PANPALIA i SURABHI PRIYADARSHINI. "Application of artificial neural networks in optimizing the fatty alcohol concentration in the formulation of an O/W emulsion." Acta Pharmaceutica 61, br. 2 (2011): 249-256. https://doi.org/10.2478/v10007-011-0013-7
Harvard
KUMAR, K.J., PANPALIA, G.M., i PRIYADARSHINI, S. (2011). 'Application of artificial neural networks in optimizing the fatty alcohol concentration in the formulation of an O/W emulsion', Acta Pharmaceutica, 61(2), str. 249-256. https://doi.org/10.2478/v10007-011-0013-7
Vancouver
KUMAR KJ, PANPALIA GM, PRIYADARSHINI S. Application of artificial neural networks in optimizing the fatty alcohol concentration in the formulation of an O/W emulsion. Acta Pharm. [Internet]. 2011 [pristupljeno 18.10.2019.];61(2):249-256. https://doi.org/10.2478/v10007-011-0013-7
IEEE
K.J. KUMAR, G.M. PANPALIA i S. PRIYADARSHINI, "Application of artificial neural networks in optimizing the fatty alcohol concentration in the formulation of an O/W emulsion", Acta Pharmaceutica, vol.61, br. 2, str. 249-256, 2011. [Online]. https://doi.org/10.2478/v10007-011-0013-7

Sažetak
Cilj rada bio je pomoću umjetnih neuralnih mreža (ANNs) optimirati koncentraciju viših alkohola kao unutarnje faze za pripravu stabilnih emulzija ulje/voda. Rezultati ANN predviđanja su točni i omogućavaju kvantifikaciju ulaznih parametara. Nadalje, varirajući topologiju mreže i parametre moguće je dobiti izlazne vrijednosti koje su blizu eksperimentalnih vrijednosti. Usporedbom rezultata ANN predviđanja i stvarnih izlaznih vrijednosti dobiveni su visoki koeficijenti korelacije (R2 = 0,84 i r2 = 0,9445).

Ključne riječi
emulzija ulje/voda; emulgator; viši alkohol; mreža s povratnom propagacijom pogreške; optimizacija; stabilizacija

Hrčak ID: 66184

URI
https://hrcak.srce.hr/66184

[engleski]

Posjeta: 599 *