Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Kolorimetrijsko određivanje aktivnosti laktoperoksidaze

Jovanka Đorđević ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb
Snežana Gavrilović


Puni tekst: hrvatski pdf 742 Kb

str. 279-285

preuzimanja: 783

citiraj


Sažetak

Peroksidazu mlijeka u kristalnom stanju prvi je izdvojio Theorel, što mu je omogućilo da detaljnije ispita sastav i osobine ovog fermenta. On je utvrdio da se koferment ovog encima sastoji od hemin grupe, da se peroksidaza iz mlijeka razlikuje od fermenta izdvojenog iz rena većom molekulskom težinom (93000) i manjim sadržajem željeza (0,07%).

Ključne riječi

mlijeko; laktoperoksidaza

Hrčak ID:

66316

URI

https://hrcak.srce.hr/66316

Datum izdavanja:

2.12.1972.

Posjeta: 1.159 *