Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Karakteristične vrste psihrofilnih bakterija u sirovom mlijeku

Ivanka Otenhajmer ; Institut za mlekarstvo SFRJ, Beograd
Stojanka Mitić


Puni tekst: hrvatski pdf 595 Kb

str. 74-79

preuzimanja: 1.013

citiraj


Sažetak

U suvremenoj proizvodnji mlijeka, primarnoj manipulaciji mlijeka posvećuje se velika pažnja. Ova faza obrade mlijeka ima naročiti značaj za snabdijevanje velikih gradova mlijekom i industrija za preradu mlijeka. Često je područje sa koga se mlijeko sabire veoma veliko, pa udaljenost od mjesta proizvodnje onemogućava dvokratno prihvaćanje mlijeka. Stoga se bez mogućnosti za održavanje niskih temperatura mlijeka ne može ni zamisliti snabdijevanje većih mljekara mlijekom.

Ključne riječi

mlijeko; sirovo mlijeko; psihrofilne bakterije

Hrčak ID:

66426

URI

https://hrcak.srce.hr/66426

Datum izdavanja:

2.4.1971.

Posjeta: 1.827 *