hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Tehnologija ghee-a i masla

Ante Petričić ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (673 KB) str. 89-93 preuzimanja: 1.305* citiraj
APA 6th Edition
Petričić, A. (1971). Tehnologija ghee-a i masla. Mljekarstvo, 21 (4), 89-93. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/66437
MLA 8th Edition
Petričić, Ante. "Tehnologija ghee-a i masla." Mljekarstvo, vol. 21, br. 4, 1971, str. 89-93. https://hrcak.srce.hr/66437. Citirano 17.01.2021.
Chicago 17th Edition
Petričić, Ante. "Tehnologija ghee-a i masla." Mljekarstvo 21, br. 4 (1971): 89-93. https://hrcak.srce.hr/66437
Harvard
Petričić, A. (1971). 'Tehnologija ghee-a i masla', Mljekarstvo, 21(4), str. 89-93. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/66437 (Datum pristupa: 17.01.2021.)
Vancouver
Petričić A. Tehnologija ghee-a i masla. Mljekarstvo [Internet]. 1971 [pristupljeno 17.01.2021.];21(4):89-93. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/66437
IEEE
A. Petričić, "Tehnologija ghee-a i masla", Mljekarstvo, vol.21, br. 4, str. 89-93, 1971. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/66437. [Citirano: 17.01.2021.]

Sažetak
U Indiji se ovaj proizvod naziva ghee (čitaj: gi), u Arabiji i Egiptu samn, u nekim drugim istočnim zemljama mislee. U Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj i drugdje naziva se maslačna mast, topljeni maslac, kuhani maslac, tekući maslac i sl. U SAD mu je naziv butter oil, (maslačno ulje), a u Novoj Zelandiji i Australiji dry butterfat (suha maslačna mast). Kod nas je uobičajen naziv maslo.

Ključne riječi
mlijeko; ghee; maslo

Hrčak ID: 66437

URI
https://hrcak.srce.hr/66437

Posjeta: 1.585 *