Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Tehnologija ghee-a i masla

Ante Petričić ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 673 Kb

str. 89-93

preuzimanja: 1.731

citiraj


Sažetak

U Indiji se ovaj proizvod naziva ghee (čitaj: gi), u Arabiji i Egiptu samn, u nekim drugim istočnim zemljama mislee. U Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj i drugdje naziva se maslačna mast, topljeni maslac, kuhani maslac, tekući maslac i sl. U SAD mu je naziv butter oil, (maslačno ulje), a u Novoj Zelandiji i Australiji dry butterfat (suha maslačna mast). Kod nas je uobičajen naziv maslo.

Ključne riječi

mlijeko; ghee; maslo

Hrčak ID:

66437

URI

https://hrcak.srce.hr/66437

Datum izdavanja:

2.4.1971.

Posjeta: 2.265 *