Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Problemi odstupanja reduktazne probe i broja kontaminenata u sirovom mlijeku

Branka Dokuš ; PIK "BELJE", tvornica mlječnih proizvoda, Beli Manastir


Puni tekst: hrvatski pdf 272 Kb

str. 136-138

preuzimanja: 320

citiraj


Sažetak

Za ovaj rad smo upotrijebili mlijeko sa 3 objekta, tj. tri farme društvenog sektora. Uzorke mlijeka na tim objektima tretirali smo različitim temperaturama a uzorke uzimali sa dva različita mjesta. Tako su jedni uzorci mlijeka uzimani na samoj farmi i iz cisterna za prikupljanje mlijeka, a nakon toga odmah podvrgnuti temperaturi od 7 °C dok su drugi uzorci istog mlijeka uzimani u samoj mljekari prilikom dolaska.

Ključne riječi

mlijeko; sirovo mlijeko; reduktazna proba

Hrčak ID:

66456

URI

https://hrcak.srce.hr/66456

Datum izdavanja:

2.6.1971.

Posjeta: 674 *