hrcak mascot   Srce   HID

Food Technology and Biotechnology, Vol. 52 No. 3, 2014.


Food Technology and Biotechnology,Vol. 52 No. 3
Datum izdavanja: rujan 2014.

Objavljen na Hrčku: 27. 8. 2014.
Sadržaj Puni tekst
Povećanje proizvodnje metabolita vitamina K2 dodatkom surfaktanta pri uzgoju mutanta bakterije Escherichia sp. FM3-1709 na tresilici (str.269-275) hrvatskipdf 42 KB
Surfactant Supplementation to Enhance the Production of Vitamin K2 Metabolites in Shake Flask Cultures Using Escherichia sp. Mutant FM3-1709 (str.269-275) engleskipdf 420 KB
Yan Liu, Zhi-Ming Zheng, Hong-Wei Qiu, Gen-Hai Zhao, Peng Wang, Hui Liu, Li Wang, Zhe-Min Li, He-Fang Wu, Hong-Xia Liu, Mu Tan
Izvorni znanstveni članak
 
Identifikacija novog soja bakterije Streptomyces virginiae CBS 314.55, što proizvodi lipstatin, pomoću dereplikacije (str.276-284) hrvatskipdf 45 KB
Identification of Lipstatin-Producing Ability in Streptomyces virginiae CBS 314.55 Using Dereplication Approach (str.276-284) engleskipdf 1 MB
Gordan Sladič, Matilda Urukalo, Matjaž Kirn, Urška Lešnik, Vasilka Magdevska, Neda Benički, Mitja Pelko, Aleš Gasparič, Peter Raspor, Tomaž Polak, Štefan Fujs, Paul A. Hoskisson, Hrvoje Petković
Izvorni znanstveni članak
 
Proizvodnja lipida što se koriste kao sirovina za biogorivo s pomoću mikroalge Chlorella vulgaris, koja fiksira ugljični dioksid (str.285-291) hrvatskipdf 43 KB
Production of Microalgal Lipids as Biodiesel Feedstock with Fixation of CO2 by Chlorella vulgaris (str.285-291) engleskipdf 550 KB
Qiao Hu, Rong Zeng, Sen-Xiang Zhang, Zhong-Hua Yang, Hao Huang
Izvorni znanstveni članak
 
Funkcionalna hrana obogaćena mikroalgom Nannochloropsis oculata, bogatom ω-3 masnim kiselinama (str.292-299) hrvatskipdf 42 KB
Functional Foods Enriched with Marine Microalga Nannochloropsis oculata as a Source of ω-3 Fatty Acids (str.292-299) engleskipdf 154 KB
Srinivasan Babuskin, Kesavan Radha Krishnan, Packirisamy Azhagu Saravana Babu, Meenatchisundaram Sivarajan, Muthusamy Sukumar
Izvorni znanstveni članak
 
Antioksidativna i prebiotička svojstva pulpe azijske trešnje hidrolizirane pomoću enzima (str.300-306) hrvatskipdf 41 KB
Antioxidant and Prebiotic Activity of Enzymatically Hydrolyzed Lychee Fruit Pulp (str.300-306) engleskipdf 625 KB
Naraporn Fasawang, Pranee Anprung
Izvorni znanstveni članak
 
Usporedba senzorskih svojstava, trajnosti i mikrobiološke ispravnosti industrijskih kobasica proizvedenih s pomoću autohtonih i komercijalnih starter kulturama (str.307-316) hrvatskipdf 38 KB
Comparison of Sensory Properties, Shelf-Life and Microbiological Safety of Industrial Sausages Produced with Autochthonous and Commercial Starter Cultures (str.307-316) engleskipdf 2 MB
Jadranka Frece, Dragan Kovačević, Snježana Kazazić, Jasna Mrvčić, Nada Vahčić, Damir Ježek, Mirjana Hruškar, Ivona Babić, Ksenija Markov
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj stupnja polimerizacije inulina na brzinu hidrolize provedene pomoću imobilizirane inulinaze (str.317-324) hrvatskipdf 39 KB
Effect of the Degree of Polymerization of Inulin on the Rate of Hydrolysis Using Immobilized Inulinase (str.317-324) engleskipdf 360 KB
Stefano Curcio, Emanuele Ricca, Vincenza Calabrò, Gabriele Iorio
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj jestivog filma od želatine, obogaćenog eteričnim uljem lovora, na kakvoću fileta kalifornijske pastrve (Onchorynchus mykiss) tijekom skladištenja u hladnjaku (str.325-333) hrvatskipdf 42 KB
Effects of Gelatin-Based Edible Films Enriched with Laurel Essential Oil on the Quality of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) Fillets During Refrigerated Storage (str.325-333) engleskipdf 205 KB
Yunus Alparslan, Tuba Baygar, Taçnur Baygar, Hatice Hasanhocaoglu, Cansu Metin
Izvorni znanstveni članak
 
Povećanje aktivnosti β-glukozidaze uklanjanjem spojeva velike molekularne mase tijekom obrade u reaktoru sa šupljim vlaknima, upotrijebljenom za poboljšanje arome vina (str.334-341) hrvatskipdf 39 KB
Prevention of β-Glucosidase Inhibition by High Molecular Mass Compounds During Enzymatic Wine Aroma Enhancement Using a Hollow Fiber Reactor (str.334-341) engleskipdf 175 KB
Alicia Graciela Cid, Mirta Daz, Guillermo Ellenrieder
Prethodno priopćenje
 
Morfološka i molekularna karakterizacija sorte masline Bova i aromatski profil njezinog ulja (str.342-350) hrvatskipdf 33 KB
Morphological and Molecular Characterization of Bova Olive Cultivar and Aroma Fingerprint of Its Oil (str.342-350) engleskipdf 387 KB
Karolina Brkić Bubola, Marin Krapac, Igor Lukić, Barbara Sladonja, Antonella Autino, Claudio Cantini, Danijela Poljuha
Prethodno priopćenje
 
Identifikacija vrsta i kemotipova plijesni roda Fusarium izravnim sekvenciranjem pomoću brze metode lančane reakcije polimerazom, u svrhu praćenja sigurnosti hrane (str.351-358) hrvatskipdf 41 KB
Validation of a Quick PCR Method Suitable for Direct Sequencing: Identification of Fusarium Fungal Species and Chemotypes for Preventive Approaches in Food Safety (str.351-358) engleskipdf 209 KB
Marine Pallez, Matias Pasquali, Torsten Bohn, Lucien Hoffmann, Marco Beyer
Kratko priopćenje
 
Optimiranje, pročišćavanje i karakterizacija poligalakturonaze iz kore manga s pomoću plijesni Aspergillus foetidus (str.359-367) hrvatskipdf 42 KB
Optimization, Purification and Characterization of Polygalacturonase from Mango Peel Waste Produced by Aspergillus foetidus (str.359-367) engleskipdf 527 KB
Sudheer Kumar Yannam, Prakasham Reddi Shetty, Vijaya Sarathi Reddy Obulum
Kratko priopćenje
 
Imobilizacija lipaze izolirane iz bakterije Pseudomonas mendocina M-37, otporne na otapala i prikladne za uporabu u organskoj sintezi (str.368-375) hrvatskipdf 41 KB
Immobilization of Organic Solvent-Tolerant Lipase from Pseudomonas mendocina M-37 with Potential Synthetic Activities (str.368-375) engleskipdf 318 KB
Praveen Dahiya, Subhash Chand, Neeraj Dilbaghi
Kratko priopćenje
 
Sastav i kakvoća crnih vina dobivenih fermentacijom s pomoću kvasaca Schizosaccharomyces pombe i Saccharomyces cerevisiae (str.376-382) hrvatskipdf 42 KB
Quality and Composition of Red Wine Fermented with Schizosaccharomyces pombe as Sole Fermentative Yeast, and in Mixed and Sequential Fermentations with Saccharomyces cerevisiae (str.376-382) engleskipdf 196 KB
Santiago Benito, Felipe Palomero, Laura Gálvez, Antonio Morata, Fernando Calderón, Daniel Palmero, José Antonio Suárez-Lepe
Kratko priopćenje
 
Posjeta: 15.378 *