hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.64 No.4

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol.64 No.4
Datum izdavanja: Studeni 2014.

Objavljen na Hrčku: 27.11.2014.
Sadržaj Puni tekst
Proizvodnja, sastav i svojstva kobiljeg mlijeka (str.217-227) hrvatskipdf 257 KB
Production, composition and properties of mare’s milk (str.217-227)  
Andreja Brezovečki, Mateja Čagalj, Neven Antunac, Nataša Mikulec, Darija Bendelja Ljoljić
Pregledni rad
 
Primjena elektronskog nosa i elektronskog jezika u mljekarskoj industriji (str.228-244)  
Application of electronic nose and electronic tongue in the dairy industry (str.228-244) engleskipdf 562 KB
Milna Tudor Kalit, Ksenija Marković, Samir Kalit, Nada Vahčić, Jasmina Havranek
Pregledni rad
 
PCR provjera identifikacija fenotipskog sistema s mikropločama za BMK iz tradicionalnih sireva od sirovog mlijeka sa Zapadnog Balkana (str.245-253)  
PCR verification of microplate phenotypic system identification for LAB from traditional Western Balkan raw milk cheeses (str.245-253) engleskipdf 250 KB
Diana Paveljšek, Aljoša Trmčić, Biljana Hacin, Irena Rogelj
Izvorni znanstveni članak
 
Odabir sojeva bakterija mliječne kiseline sa sposobnošću proizvodnje egzopolisaharida izoliranih iz tradicionalnog jogurta regije Inner-Mongolija (str.254-260)  
Selection of exopolysaccharide-producing lactic acid bacteria isolates from Inner Mongolian traditional yoghurt (str.254-260) engleskipdf 306 KB
Zhang Chun-lei, Li Jia-qi, Guo Hai-tao, Wang Jie, Xu Ri-hua
Izvorni znanstveni članak
 
Procjena neaditivnog genetskog učinka na životne performanse krava kroz “grading-up” uzgojni program i korištenje holštajn-frizijske pasmine (str.261-267)  
Estimation of nonadditive genetic impacts on lifetime performance through a grading-up breeding program with Holstein-Friesian (str.261-267) engleskipdf 179 KB
Zsolt Nemes, Vitomir Vidović, Dragomir Lukač, Ante Ivanković, Goran Grubić, István Komlósi, András Gáspárdy
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj dodatka pčelinjeg peluda na antimikrobna, kemijska, reološka i senzorska svojstva te preživaljavanje probiotika fermentiranih mliječnih napitaka (str.268-279)  
Effect of bee pollen supplement on antimicrobial, chemical, rheological, sensorial properties and probiotic viability of fermented milk beverages (str.268-279) engleskipdf 404 KB
Oktay Yerlikaya
Izvorni znanstveni članak
 
Terapijska i zdravstvena svojstva kozjeg mlijeka (str.280-286) hrvatskipdf 211 KB
Nutritional and therapeutic properties of goat’s milk (str.280-286)  
Zrinka Filipović Dermit, Nataša Mikulec, Darija Bendelja Ljoljić, Neven Antunac
Prethodno priopćenje
 
Antioksidativnost kazeina devinog mlijeka prije i nakon in vitro simulirane enzimske razgradnje (str.287-294)  
Antioxidant activity of camel milk casein before and after in vitro simulated enzymatic digestion (str.287-294) engleskipdf 363 KB
Zeineb Jrad, Jean-Michel Girardet, Isabelle Adt, Nadia Oulahal, Pascal Degraeve, Touhami Khorchani, Halima El Hatmi
Prethodno priopćenje
 
Senzorska svojstva i kemijski sastav Šarskog sira s Kosova (str.295-303)  
Sensory properties and chemical composition of Sharri cheese from Kosovo (str.295-303) engleskipdf 281 KB
Agim Rysha, Frane Delaš
Prethodno priopćenje
 
Posjeta: 12.595 *