hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.66 No.2

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol.66 No.2
Datum izdavanja: Ožujak 2016.

Objavljen na Hrčku: 29.03.2016.
Sadržaj Puni tekst
Primjena uobičajenih materijala za pakiranje u proizvodnji probiotičkog svježeg sira (str.91-98)  
Application of common packaging materials in the probiotic fresh cheese production (str.91-98) engleskipdf 382 KB
Mirela Iličić, Spasenija Milanović, Marijana Carić, Vera Lazić, Eva Lončar, Radomir Malbaša, Katarina Kanurić, Nevena Hromiš
Izvorni znanstveni članak
 
Upotreba jestivih filmova na bazi proteina bjelanjka jajeta obogaćenih esencijalnim uljima kadulje i limunske trave u svrhu čuvanja sira lor (str.99-111)  
Use of egg white protein powder based films fortified with sage and lemon balm essential oils in the storage of lor cheese (str.99-111) engleskipdf 614 KB
Gökhan Kavas, Nazan Kavas
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj dodataka začinskog bilja na kvalitetu mozzarele (str.112-121)  
The effects spicing on quality of mozzarella cheese (str.112-121) engleskipdf 202 KB
G. Akarca, A. Çağlar, O. Tomar
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj polimorfizma DGAT1 i LEP gena na osobine mlijeka holštajnskih prvotelki (str.122-128)  
Effects of polymorphisms in DGAT1 and LEP genes on milk traits in Holstein primiparous cows (str.122-128) engleskipdf 166 KB
Ján Tomka, Katarína Vašíčková, Marta Oravcová, Miroslav Bauer, Ján Huba, Dušan Vašíček, Dana Peškovičová
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj sadržaja sirovih bjelančevina u obroku na količinu i sastav mlijeka alpina koza (str.129-137) hrvatskipdf 455 KB
The effect of crude protein in the diet on the quantity and composition of milk in Alpine goats (str.129-137)  
Darija Bendelja Ljoljić, Neven Antunac, Tomislav Mašek, Antun Kostelić, Jasna Pintar
Izvorni znanstveni članak
 
Sastav i svojstva magarećeg mlijeka (str.138-145) hrvatskipdf 198 KB
The composition and properties of jenny milk (str.138-145)  
Željka Cvrtila Fleck, Jelena Sigurnjak, Vanda Siročić, Bela Njari, Miroslav Benić, Jelka Pleadin, Maja Popović, Lidija Kozačinski
Izvorni znanstveni članak
 
Kontrola ostataka levamisola u mlijeku primjenom validirane metode tekućinske kromatografije-tandemske-spektrometrije masa (str.146-153)  
Control of levamisole residues in milk using a validated liquid chromatography-tandem mass spectrometry method (str.146-153) engleskipdf 608 KB
Nina Bilandžić, Đurđica Božić Luburić, Božica Solomun Kolanović, Ivana Varenina, Ines Varga
Kratko priopćenje
 
Sirevi s plijesnima i aflatoksin M1 (str.154-159)  
Aflatoxin M1 contaminations in mouldy cheese (str.154-159) engleskipdf 178 KB
Ezgi Özgören, A. Kemal Seçkin
Stručni rad
 
Posjeta: 4.917 *