hrcak mascot   Srce   HID

Food Technology and Biotechnology, Vol. 54 No. 2, 2016.


Food Technology and Biotechnology,Vol. 54 No. 2
Datum izdavanja: lipanj 2016.

Objavljen na Hrčku: 27. 6. 2016.
Sadržaj Puni tekst
Mikrobiološka ispravnost i raznolikost autohtone mikrobne populacije sira iz mišine  
Microbiological Quality and Variability of Natural Microbiota in Croatian Cheese Maturing in Lambskin Sacks (str.129-134) engleskipdf 227 KB
Jadranka Frece, Marija Vrdoljak, Mija Filipčić, Marko Jelić, Iva Čanak, Željko Jakopović, Jelka Pleadin, Ivana Gobin, Tibela Landeka Dragičević, Ksenija Markov
Izvorni znanstveni članak
 
Kakvoća i sastav vina sorte airen, proizvedenih fermentacijom s pomoću sekvencijalne kulture kvasaca Lachancea thermotolerans i Saccharomyces cerevisiae  
Quality and Composition of Airén Wines Fermented by Sequential Inoculation of Lachancea thermotolerans and Saccharomyces cerevisiae (str.135-144) engleskipdf 466 KB
Ángel Benito, Fernando Calderón, Felipe Palomero, Santiago Benito
Izvorni znanstveni članak
 
Polifenolni sastav, antioksidacijski kapacitet i in vitro citotoksični učinak voćnih vina  
Phenolic Composition, Antioxidant Capacity and in vitro Cytotoxicity Assessment of Fruit Wines (str.145-155) engleskipdf 484 KB
Ana Ljevar, Natka Ćurko, Marina Tomašević, Kristina Radošević, Višnja Gaurina Srček, Karin Kovačević Ganić
Izvorni znanstveni članak
 
Procjena prebiotičkog učinka pročišćenih galaktooligosaharida in vitro i in vivo  
Evaluation of Prebiotic Effects of High-Purity Galactooligosaccharides in vitro and in vivo (str.156-163) engleskipdf 344 KB
Ki Bae Hong, Jae Hwan Kim, Hyuk Kon Kwon, Sung Hee Han, Yooheon Park, Hyung Joo Suh
Izvorni znanstveni članak
 
Priprema, identifikacija i antioksidacijska svojstva kelatnog kompleksa željeza i oligopeptida izoliranog iz mesa japanske svilaste crne kokoši (Gallus galllus domesticus Brisson)  
Preparation, Identification and Antioxidant Properties of Black-Bone Silky Fowl (Gallus gallus domesticus Brisson) Iron(II)-Oligopeptide Chelate (str.164-171) engleskipdf 416 KB
Huanglei Pan, Shasha Song, Qiuyue Ma, Hui Wei, Difeng Ren, Jun Lu
Izvorni znanstveni članak
 
Svojstva kruha od pšeničnog i raženog brašna u ovisnosti o masenom udjelu soli i metodi pripreme tijesta  
Effect of Various Sodium Chloride Mass Fractions on Wheat and Rye Bread Using Different Dough Preparation Techniques (str.172-179) engleskipdf 476 KB
Marta Ambrosewicz-Walacik, Małgorzata Tańska, Daniela Rotkiewicz, Andrzej Piętak
Izvorni znanstveni članak
 
Kakvoća kruha obogaćenog zrnima žitarica fermentiranim s pomoću gljive Antrodia salmonea  
Quality of Bread Supplemented with Antrodia salmonea-Fermented Grains (str.180-188) engleskipdf 318 KB
Rao-Chi Chien, Enkhjargal Ulziijargal, Jeng-Leun Mau
Izvorni znanstveni članak
 
Morfološka obilježja i kemijski sastav plodova tradicionalnog hrvatskog kultivara ‘Lovranski marun’  
Morphological Characterization and Chemical Composition of Fruits of the Traditional Croatian Chestnut Variety ‘Lovran Marron’ (str.189-199) engleskipdf 302 KB
Igor Poljak, Nada Vahčić, Milica Gačić, Marilena Idžojtić
Izvorni znanstveni članak
 
Uloga izomera α-, γ- i δ-tokoferola u bifaznoj kinetici uklanjanja DPPH radikala iz uzoraka bučinog ulja i uljnih mješavina  
Involvement of α-, γ- and δ-Tocopherol Isomers from Pumpkin (Cucurbita pepo L.) Seed Oil or Oil Mixtures in the Biphasic DPPH˙ Disappearance Kinetics (str.200-210) engleskipdf 310 KB
Dalibor Broznić, Gordana Čanadi Jurešić, Čedomila Milin
Izvorni znanstveni članak
 
Sinteza oktil-β-glukozida u nekonvencionalnom reakcijskom sustavu, katalizirana pomoću enzima β-glukozidaza, izoliranog iz badema  
Synthesis of Octyl-β-Glucoside Catalyzed by Almond β-Glucosidase in Unconventional Reaction Media (str.211-216) engleskipdf 329 KB
Irina Mladenoska
Izvorni znanstveni članak
 
Razvoj novog modela za opisivanje kinetike prijenosa mase tijekom sušenja latica biljke Echium amoenum Fisch. & Mey. u fluidiziranom sloju  
Development of a New Model for Mass Transfer Kinetics of Petals of Echium amoenum Fisch. & C.A. Mey. under Fluidized Bed Conditions (str.217-227) engleskipdf 510 KB
Fatemeh Nadi
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj žute svjetlosti valne duljine od 590 nm, emitirane pomoću LED svjetiljki, na skladištenje plodova jabuke, rajčice i paprike babure  
Influence of Yellow Light-Emitting Diodes at 590 nm on Storage of Apple, Tomato and Bell Pepper Fruit (str.228-235) engleskipdf 261 KB
Doris Kokalj, Janez Hribar, Blaž Cigić, Emil Zlatić, Lea Demšar, Lovro Sinkovič, Helena Šircelj, Grega Bizjak, Rajko Vidrih
Kratko priopćenje
 
Spektroskopsko određivanje udjela ukupnih fenola i antioksidacijskog učinka bobičastog voća u bliskom infracrvenom području  
Near-Infrared Spectroscopic Analysis of Total Phenolic Content and Antioxidant Activity of Berry Fruits (str.236-242) engleskipdf 399 KB
Jasenka Gajdoš Kljusurić, Kiril Mihalev, Ivana Bečić, Ivana Polović, Mariya Georgieva, Senka Djaković, Želimir Kurtanjek
Kratko priopćenje
 
Ispitivanje razlike u sastavu hlapljivih spojeva arome kineske rakije tipa Maotai, dobivene višestrukom fermentacijom i destilacijom, pomoću statističkih metoda  
Investigating the Variation of Volatile Compound Composition in Maotai-Flavoured Liquor During Its Multiple Fermentation Steps Using Statistical Methods (str.243-249) engleskipdf 311 KB
Zheng-Yun Wu, Xue-Jun Lei, De-Wen Zhu, Ai-Min Luo
Kratko priopćenje
 
Adsorpcijska svojstva različitih adsorbensa i željezovog(III) hidroksida pri uklanjanju As(V) iz vode  
Adsorption Characteristics of Different Adsorbents and Iron(III) Salt for Removing As(V) from Water (str.250-255) engleskipdf 318 KB
Josip Ćurko, Marin Matošić, Vlado Crnek, Višnja Stulić, Ivan Mijatović
Kratko priopćenje
 
Posjeta: 7.014 *