hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.66 No.3

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol.66 No.3
Datum izdavanja: Srpanj 2016.

Objavljen na Hrčku: 06.07.2016.
Sadržaj Puni tekst
Mliječni obroci hospitalizirane djece kao izvor energije, kalcija i fosfora u zadovoljenju njihovih dnevnih potreba (str.165-177)  
Dairy meals of hospitalized children as a source of energy, calcium and phosphorus in satisfying their daily needs (str.165-177) engleskipdf 689 KB
Diana Vukman, Tena Niseteo, Petra Kučan, Nataša Mikulec, Darko Grbeša, Neven Antunac
Izvorni znanstveni članak
 
Gangliozidi u mlijeku (str.178-186) hrvatskipdf 701 KB
Gangliosides in milk (str.178-186)  
Slavica Potočki, Marko Mesarić
Izvorni znanstveni članak
 
Proteinski profili i ukupni antioksidativni kapacitet u vodi topljivih i netopljivih proteinskih frakcija bijelog sira u salamuri u različitim fazama zrenja (str.187-197)  
Protein profiles and total antioxidant capacity of water soluble and insoluble protein fractions of white cow cheese at different stage of ripening (str.187-197) engleskipdf 988 KB
Miroljub Barać, Milenko Smiljanić, Sladjana Žilić, Mirjana Pešić, Sladjana Stanojević, Milena Vasić, Tanja Vučić
Izvorni znanstveni članak
 
Istraživanje polimorfizma gena za κ-kazein i beta-laktoglobulin u buše i holštajnfrizijske pasmine mliječnih krava u Srbiji (str.198-205)  
Polymorphism of κ-casein and β-lactoglobulin genes in Busha and Holstein Friesian dairy cows in Serbia (str.198-205) engleskipdf 493 KB
Milan Maletić, Nevenka Aleksić, Branislav Vejnović, Dragan Nikšić, Milan Kulić, Božidar Đukić, Dragan Ćirković
Izvorni znanstveni članak
 
Višekriterijski pristup ocjene modela mliječnih farmi u Bosni i Hercegovini (str.206-214)  
Multiple-criteria approach of evaluation of milk farm models in Bosnia and Herzegovina (str.206-214) engleskipdf 2 MB
Črtomir Rozman, Zoran Grgić, Aleksandar Maksimović, Ferhat Ćejvanović, Adis Puška, Branka Šakić Bobić
Izvorni znanstveni članak
 
Upotreba bakterijskih sojeva koji sintetiziraju bakteriocine u proizvodnji mliječnih prerađevina (str.215-224)  
Utilization of bacteriocin-producing bacteria in dairy products (str.215-224) engleskipdf 393 KB
Matěj Patrovský, Lenka Kouřimská, Šárka Havlíková, Jaroslava Marková, Radko Pechar, Vojtěch Rada
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj dodatka mikrobne transglutaminaze na teksturalna svojstva jogurta (str.225-230)  
Textural properties of low-fat set-type yoghurt depending on mTG addition (str.225-230) engleskipdf 508 KB
Lívia Darnay, Ágota Koncz, Éva Gelencsér, Klára Pásztor-Huszár, László Friedrich
Izvorni znanstveni članak
 
Ekonomske koristi prehrambenih lanaca temeljenih na vrijednosti za mliječne farme u planinskim područjima: ekonometrijska analiza (str.231-238)  
The economic viability of value-based food chain for dairy farms in mountain regions: an econometric analysis approach (str.231-238) engleskipdf 272 KB
Jernej Prišenk, Andreja Borec, Marjan Janžekovič, Ivo Grgić, Karmen Pažek, Črtomir Rozman, Jernej Turk
Prethodno priopćenje
 
Aflatoksin M1 u sirovom mlijeku u regiji Vojvodine (str.239-245)  
Aflatoxin M1 in raw milk in the region of Vojvodina (str.239-245) engleskipdf 190 KB
Miroslava Polovinski Horvatović, Dragan Glamočić, Igor Jajić, Saša Krstović, Darko Guljaš, Srekjko Gjorgjievski
Stručni rad
 
Posjeta: 4.945 *