hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.67 No.1

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol.67 No.1
Datum izdavanja: Veljača 2017.

Objavljen na Hrčku: 01.02.2017.
Sadržaj Puni tekst
Bijeli sirevi u salamuri kao potencijalni izvor bioaktivnih peptida (str.3-16)  
White cheeses as a potential source of bioactive peptides (str.3-16) engleskipdf 424 KB
Miroljub Barać, Mirjana Pešić, Tanja Vučić, Milena Vasić, Milenko Smiljanić
Pregledni rad
 
Usporedba proteina sirutke i liposolubilnih vitamina između četiri pasmine krava držane u intenzivnim sustavima proizvodnje (str.17-24)  
Comparison of whey proteins and lipophilic vitamins between four cow breeds maintained in intensive production system (str.17-24) engleskipdf 587 KB
Jolanta Król, Aneta Brodziak, Agnieszka Zaborska, Zygmunt Litwińczuk
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj materijala za pakiranje na kvalitetu Kačkavalja (str.25-32)  
Influence of packaging materials on Kashkaval quality (str.25-32) engleskipdf 268 KB
Goce Talevski, Sonja Srbinovska, Dushica Santa, Natasha Mateva
Izvorni znanstveni članak
 
Procjena genetskih parametara za svojstvo protoka mlijeka kod holstein pasmine goveda u Hrvatskoj (str.33-41)  
Genetic parameters estimation for milking speed in Croatian Holstein cattle (str.33-41) engleskipdf 377 KB
Marija Špehar, Mandica Lučić, Miran Štepec, Zdenko Ivkić, Maja Dražić, Klemen Potočnik
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj infekcije virusom AEK na proizvodnju mlijeka francuske alpske koze u Hrvatskoj (str.42-48)  
Influence of Caprine Arthritis Encephalitis Virus infection on milk production of French Alpine goats in Croatia (str.42-48) engleskipdf 188 KB
Bruna Tariba, Antun Kostelić, Besi Roić, Miroslav Benić, Dragica Šalamon
Izvorni znanstveni članak
 
Mliječnost, sastav mlijeka, profil masnih kiselina i indeksi kvalitete mliječne masti kao utjecaj hranidbe ekstrudiranom punomasnom sojom (str.49-57)  
Milk yield, milk composition, fatty acid profile and indices of milk fat quality as affected by feeding with extruded full-fat soybean (str.49-57) engleskipdf 181 KB
Ludmila Křížová, Jan Ryšavý, Michal Richter, Aleš Veselý, Oto Hanuš, Bohumíra Janštová, Lenka Vorlová, Eva Samková
Izvorni znanstveni članak
 
Analiza proizvodnje mlijeka, dobi prvog teljenja, intervala teljenja i ekonomskih parametara u upravljanju mliječnih krava (str.58-70)  
Analysis of milk production, age at first calving, calving interval and economic parameters in dairy cattle management (str.58-70) engleskipdf 656 KB
Lenka Krpálková, Jan Syrůček, Jindřich Kvapilík, Jiři Burdych
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj korištenja probiotika i prebiotika na aromatske spojeve i teksturalna i senzorska svojstva simbiotskog kozjeg sira (str.71-85)  
The effect of using pro and prebiotics on the aromatic compounds, textural and sensorial properties of symbiotic goat cheese (str.71-85) engleskipdf 228 KB
Özer Kınık, Harun Kesenkaş, Pelin Günç Ergönül, Ecem Akan
Izvorni znanstveni članak
 
Posjeta: 3.534 *