Sadržaj |
Puni tekst |
Uloga oksidacijskog stresa i upalnog odgovora u patogenezi mastitisa u mliječnih krava
(str.91-101)
|
|
The role of oxidative stress and inflammatory response in the pathogenesis of mastitis in dairy cows
(str.91-101)
|
engleskipdf 279 KB
|
Romana Turk, Matea Koledić, Nino Maćešić, Miroslav Benić, Vesna Dobranić, Dražen Đuričić, Luka Cvetnić, Marko Samardžija
Pregledni rad
|
|
Prisutnost mikotoksina roda Fusarium u krmivima i kravljem mlijeku uzorkovanim sa hrvatskih farmi tijekom 2015. godine
(str.102-111)
|
|
Presence of Fusarium mycotoxins in feedstuffs and cow milk sampled from Croatian farms during 2015
(str.102-111)
|
engleskipdf 213 KB
|
Jelka Pleadin, Ana Vulić, Manuela Zadravec, Tina Lešić, Miroslav Benić, Vesna Jaki Tkalec, Nada Vahčić
Izvorni znanstveni članak
|
|
Razlike u rezistentnosti na toplinski stres ovisno o pasmini mliječnih goveda
(str.112-122)
|
|
The differences in heat stress resistance due to dairy cattle breed
(str.112-122)
|
engleskipdf 736 KB
|
Vesna Gantner, Tina Bobić, Maja Gregić, Ranko Gantner, Krešimir Kuterovac, Klemen Potočnik
Izvorni znanstveni članak
|
|
Sastav masnih kiselina u plazmi i mlijeku holstein krava hranjenih dodatkom lanenog sjemena i organskog selena
(str.123-129)
|
|
Plasma and milk fatty acid composition as a response to dietary n-3 fatty acids and selenium in periparturient Holstein cows
(str.123-129)
|
engleskipdf 180 KB
|
Mislav Đidara, Marcela Šperanda, Matija Domaćinović, Josip Novoselec, Tomislav Mašek, Mirta Balenović, Nina Poljičak Milas, Neška Vukšić
Izvorni znanstveni članak
|
|
Teksturalne i fizikalno-kemijske karakteristike bijelih kozjih sireva u salamuri od smrznutog mlijeka i gruša. Primjena kvadratnog I - odstupanja
(str.130-137)
|
|
Textural and physico-chemical characteristics of white brined goat cheeses made from frozen milk and curd. The use of square I - distance statistics
(str.130-137)
|
engleskipdf 186 KB
|
Nemanja V. Kljajevic, Zorana N. Miloradovic, Jelena B. Miocinovic, Snezana T. Jovanovic
Izvorni znanstveni članak
|
|
Promjene i povezanost fizikalno-kemijskih pokazatelja, broja somatskih stanica i kvalitete gruša tijekom laktacije ovaca Lacaune pasmine
(str.138-145)
|
|
Changes of physico-chemical characteristics, somatic cell count and curd quality during lactation and their relationships in Lacaune ewes
(str.138-145)
|
engleskipdf 165 KB
|
Jan Kuchtík, Leona Konečná, Vladimír Sýkora, Květoslava Šustová, Martin Fajman, Ivica Kos
Izvorni znanstveni članak
|
|
Profil masnih kiselina, broj somatskih stanica i mikrobiološka kvaliteta mlijeka dobivenog potpunom strojnom mužnjom i ručnim izmuzivanjem Chios ovaca
(str.146-154)
|
|
Fatty acid profile, somatic cell count and microbiological quality of total machine milk and hand stripped milk of Chios ewes
(str.146-154)
|
engleskipdf 199 KB
|
Basil Skapetas, Vassileios Bampidis, Vladimiros Christodoulou, Maria Kalaitzidou
Izvorni znanstveni članak
|
|
Utjecaj tretmana protočnim plinovitim dušikom na ukupni antioksidativni kapacitet i sadržaj askorbinske kiseline u sirovom kravljem mlijeku tijekom hladnog skladištenja
(str.155-164)
|
|
Effect of nitrogen gas flushing treatments on total antioxidant capacity and ascorbic acid content in raw bovine milk during cold storage
(str.155-164)
|
engleskipdf 383 KB
|
Oguz Gursoy, Patricia Munsch-Alatossava, Kubra Ertan, Yusuf Yilmaz, Tapani Alatossava
Izvorni znanstveni članak
|
|