Sadržaj |
Puni tekst |
Sirevi Parmigiano Reggiano i Grana Padano kao primjeri funkcionalne hrane
(str.277-289)
|
hrvatskipdf 310 KB
|
Cheese as Functional Food: The Example of Parmigiano Reggiano and Grana Padano
(str.277-289)
|
engleskipdf 310 KB
|
Andrea Summer, Paolo Formaggioni, Piero Franceschi, Federica Di Frangia, Federico Righi, Massimo Malacarne
Pregledni rad
|
|
„Foodomics“ i sigurnost hrane: gdje smo danas?
(str.290-307)
|
hrvatskipdf 356 KB
|
Foodomics and Food Safety: Where We Are
(str.290-307)
|
engleskipdf 356 KB
|
Uroš Andjelković, Martina Šrajer Gajdošik, Dajana Gašo-Sokač, Tamara Martinović, Djuro Josić
Pregledni rad
|
|
Proizvodnja hipoalergenih antibakterijskih peptida iz nemasne sojine sačme u membranskom bioreaktoru: istraživanje iz bioprocesnog inženjerstva sa sveobuhvatnom analizom proizvoda
(str.308-324)
|
hrvatskipdf 2 MB
|
Production of Hypoallergenic Antibacterial Peptides from Defatted Soybean Meal in Membrane Bioreactor: A Bioprocess Engineering Study with Comprehensive Product Characterization
(str.308-324)
|
engleskipdf 2 MB
|
Arij it Nath, Gábor Szécsi, Barbara Csehi, Zsuzsa Mednyánszky, Gabriella Kiskó, Éva Bányai, Mihály Dernovics, András Koris
Izvorni znanstveni članak
|
|
Tehnološki razvoj vrenja u hladnjaku s pomoću zamrznutih sirovina
(str.325-332)
|
hrvatskipdf 413 KB
|
Technological Development of Brewing in Domestic Refrigerator Using Freeze-Dried Raw Materials
(str.325-332)
|
engleskipdf 413 KB
|
Angelika-Ioanna Gialleli, Vassilios Ganatsios, Antonia Terpou, Maria Kanellaki, Argyro Bekatorou, Athanasios A. Koutinas, Dimitra Dimitrellou
Izvorni znanstveni članak
|
|
Promjene u kemijskom sastavu destilata šljive pri različitim uvjetima dozrijevanja u prisutnosti hrastovih trijeski
(str.333-359)
|
hrvatskipdf 1 MB
|
Changes in the Chemical Composition of Plum Distillate During Maturation with Oak Chips under Different Conditions
(str.333-359)
|
engleskipdf 1 MB
|
Maria Balcerek, Katarzyna Pielech-Przybylska, Urszula Dziekońska-Kubczak, Piotr Patelski, Ewelina Strąk
Izvorni znanstveni članak
|
|
Bioaktivnost hidrolizata proteina iz mesa bakalara i kokoši prije i nakon in vitro gastrointestinalne probave
(str.360-367)
|
hrvatskipdf 542 KB
|
Bioactivity of Cod and Chicken Protein Hydrolysates before and after in vitro Gastrointestinal Digestion
(str.360-367)
|
engleskipdf 542 KB
|
Polona Jamnik, Katja Istenič, Tatjana Koštomaj, Tune Wulff, Margrét Geirsdóttir, Annette Almgren, Rósa Jónsdóttir, Hordur G. Kristinsson, Ingrid Undeland
Izvorni znanstveni članak
|
|
Karakterizacija enterokoka izoliranih iz tradicionalnog istarskog sira proizvedenog od sirovog mlijeka: biotehnološki i sigurnosni aspekti
(str.368-380)
|
hrvatskipdf 970 KB
|
Characterization of Enterococcal Community Isolated from an Artisan Istrian Raw Milk Cheese: Biotechnological and Safety Aspects
(str.368-380)
|
engleskipdf 970 KB
|
Mirna Mrkonjic Fuka, Ana Zgomba Maksimovic, Irina Tanuwidjaja, Natasa Hulak, Michael Schloter
Izvorni znanstveni članak
|
|
Poboljšanje teksture i povećanje udjela fenola i antioksidacijske aktivnosti tijesta s dodatkom chia (Salvia hispanica L.) sjemenki pomoću mliječnokiselog vrenja
(str.381-389)
|
hrvatskipdf 535 KB
|
Lactic Acid Fermentation Improved Textural Behaviour, Phenolic Compounds and Antioxidant Activity of Chia (Salvia hispanica L.) Dough
(str.381-389)
|
engleskipdf 535 KB
|
Ana Yanina Bustos, Carla Luciana Gerez, Lina Goumana Mohtar Mohtar, Verónica Irene Paz Zanini, Mónica Azucena Nazareno, María Pía Taranto, Laura Beatriz Iturriaga
Izvorni znanstveni članak
|
|
Smanjenje udjela fosfata u mesnim emulzijama: utjecaj vrste i udjela fosfata na kakvoću proizvoda
(str.390-397)
|
hrvatskipdf 289 KB
|
Phosphate Reduction in Emulsified Meat Products: Impact of Phosphate Type and Dosage on Quality Characteristics
(str.390-397)
|
engleskipdf 289 KB
|
Seline Glorieux, Olivier Goemaere, Liselot Steen, Ilse Fraeye
Prethodno priopćenje
|
|
Utjecaj amidiranog pektina s malim udjelom metoksila na fizikalno-kemijska svojstva gelova dobivenih od plašta Humboldtove lignje (Dosidicus gigas)
(str.398-404)
|
hrvatskipdf 613 KB
|
Effect of Amidated Low-Methoxyl Pectin on Physicochemical Characteristics of Jumbo Squid (Dosidicus gigas) Mantle Muscle Gels
(str.398-404)
|
engleskipdf 613 KB
|
Juan C. Ramirez-Suarez, Andrés Álvarez-Armenta, Guillermina García-Sánchez, Ramón Pacheco-Aguilar, Susana M. Scheuren-Acevedo, Miguel A. Mazorra-Manzano, Agustín Rascón-Chu
Prethodno priopćenje
|
|
Utjecaj visokog tlaka i niske temperature na geliranje ispranog mesa bakalara i lososa
(str.405-412)
|
hrvatskipdf 1 MB
|
The Effect of High Pressure and Subzero Temperature on Gelation of Washed Cod and Salmon Meat
(str.405-412)
|
engleskipdf 1 MB
|
Edyta Malinowska-Pańczyk
Kratko priopćenje
|
|
Fermentacija na čvrstoj podlozi smanjuje maseni udjel fitinske kiseline, poboljšava svojstva mioinozitol fosfata i povećava iskoristivost mineralnih tvari iz lanene pogače
(str.413-419)
|
hrvatskipdf 446 KB
|
Solid-State Fermentation Reduces Phytic Acid Level, Improves the Profile of Myo-Inositol Phosphates and Enhances the Availability of Selected Minerals in Flaxseed Oil Cake
(str.413-419)
|
engleskipdf 446 KB
|
Robert Duliński, Bożena Stodolak, Łukasz Byczyński, Aleksander Poreda, Anna Starzyńska-Janiszewska, Krzysztof Żyła
Kratko priopćenje
|
|
Modifikacija funkcionalnih svojstava izolata proteina iz industrijske suncokretove sačme pomoću transglutaminaze i pepsina
(str.420-428)
|
hrvatskipdf 402 KB
|
Pepsin-Assisted Transglutaminase Modification of Functional Properties of a Protein Isolate Obtained from Industrial Sunflower Meal
(str.420-428)
|
engleskipdf 402 KB
|
Petya Ivanova, Vesela I. Chalova, Hristo Kalaydzhiev, Mariana Perifanova-Nemska, Turid Rustad, Lidia Koleva
Kratko priopćenje
|
|
Ekstrakcija proantocijanidina i antocijana iz pokožice grožđa pomoću ionskih kapljevina
(str.429-437)
|
hrvatskipdf 782 KB
|
Extraction of Proanthocyanidins and Anthocyanins from Grape Skin by Using Ionic Liquids
(str.429-437)
|
engleskipdf 782 KB
|
Natka Ćurko, Marina Tomašević, Marina Cvjetko Bubalo, Leo Gracin, Ivana Radojčić Redovniković, Karin Kovačević Ganić
Kratko priopćenje
|
|