hrcak mascot   Srce   HID

Food Technology and Biotechnology, Vol. 55 No. 3, 2017.


Food Technology and Biotechnology,Vol. 55 No. 3
Datum izdavanja: rujna 2017.

Objavljen na Hrčku: 20. 9. 2017.
Sadržaj Puni tekst
Sirevi Parmigiano Reggiano i Grana Padano kao primjeri funkcionalne hrane (str.277-289) hrvatskipdf 310 KB
Cheese as Functional Food: The Example of Parmigiano Reggiano and Grana Padano (str.277-289) engleskipdf 310 KB
Andrea Summer, Paolo Formaggioni, Piero Franceschi, Federica Di Frangia, Federico Righi, Massimo Malacarne
Pregledni rad
 
„Foodomics“ i sigurnost hrane: gdje smo danas? (str.290-307) hrvatskipdf 356 KB
Foodomics and Food Safety: Where We Are (str.290-307) engleskipdf 356 KB
Uroš Andjelković, Martina Šrajer Gajdošik, Dajana Gašo-Sokač, Tamara Martinović, Djuro Josić
Pregledni rad
 
Proizvodnja hipoalergenih antibakterijskih peptida iz nemasne sojine sačme u membranskom bioreaktoru: istraživanje iz bioprocesnog inženjerstva sa sveobuhvatnom analizom proizvoda (str.308-324) hrvatskipdf 2 MB
Production of Hypoallergenic Antibacterial Peptides from Defatted Soybean Meal in Membrane Bioreactor: A Bioprocess Engineering Study with Comprehensive Product Characterization (str.308-324) engleskipdf 2 MB
Arij it Nath, Gábor Szécsi, Barbara Csehi, Zsuzsa Mednyánszky, Gabriella Kiskó, Éva Bányai, Mihály Dernovics, András Koris
Izvorni znanstveni članak
 
Tehnološki razvoj vrenja u hladnjaku s pomoću zamrznutih sirovina (str.325-332) hrvatskipdf 413 KB
Technological Development of Brewing in Domestic Refrigerator Using Freeze-Dried Raw Materials (str.325-332) engleskipdf 413 KB
Angelika-Ioanna Gialleli, Vassilios Ganatsios, Antonia Terpou, Maria Kanellaki, Argyro Bekatorou, Athanasios A. Koutinas, Dimitra Dimitrellou
Izvorni znanstveni članak
 
Promjene u kemijskom sastavu destilata šljive pri različitim uvjetima dozrijevanja u prisutnosti hrastovih trijeski (str.333-359) hrvatskipdf 1 MB
Changes in the Chemical Composition of Plum Distillate During Maturation with Oak Chips under Different Conditions (str.333-359) engleskipdf 1 MB
Maria Balcerek, Katarzyna Pielech-Przybylska, Urszula Dziekońska-Kubczak, Piotr Patelski, Ewelina Strąk
Izvorni znanstveni članak
 
Bioaktivnost hidrolizata proteina iz mesa bakalara i kokoši prije i nakon in vitro gastrointestinalne probave (str.360-367) hrvatskipdf 542 KB
Bioactivity of Cod and Chicken Protein Hydrolysates before and after in vitro Gastrointestinal Digestion (str.360-367) engleskipdf 542 KB
Polona Jamnik, Katja Istenič, Tatjana Koštomaj, Tune Wulff, Margrét Geirsdóttir, Annette Almgren, Rósa Jónsdóttir, Hordur G. Kristinsson, Ingrid Undeland
Izvorni znanstveni članak
 
Karakterizacija enterokoka izoliranih iz tradicionalnog istarskog sira proizvedenog od sirovog mlijeka: biotehnološki i sigurnosni aspekti (str.368-380) hrvatskipdf 970 KB
Characterization of Enterococcal Community Isolated from an Artisan Istrian Raw Milk Cheese: Biotechnological and Safety Aspects (str.368-380) engleskipdf 970 KB
Mirna Mrkonjic Fuka, Ana Zgomba Maksimovic, Irina Tanuwidjaja, Natasa Hulak, Michael Schloter
Izvorni znanstveni članak
 
Poboljšanje teksture i povećanje udjela fenola i antioksidacijske aktivnosti tijesta s dodatkom chia (Salvia hispanica L.) sjemenki pomoću mliječnokiselog vrenja (str.381-389) hrvatskipdf 535 KB
Lactic Acid Fermentation Improved Textural Behaviour, Phenolic Compounds and Antioxidant Activity of Chia (Salvia hispanica L.) Dough (str.381-389) engleskipdf 535 KB
Ana Yanina Bustos, Carla Luciana Gerez, Lina Goumana Mohtar Mohtar, Verónica Irene Paz Zanini, Mónica Azucena Nazareno, María Pía Taranto, Laura Beatriz Iturriaga
Izvorni znanstveni članak
 
Smanjenje udjela fosfata u mesnim emulzijama: utjecaj vrste i udjela fosfata na kakvoću proizvoda (str.390-397) hrvatskipdf 289 KB
Phosphate Reduction in Emulsified Meat Products: Impact of Phosphate Type and Dosage on Quality Characteristics (str.390-397) engleskipdf 289 KB
Seline Glorieux, Olivier Goemaere, Liselot Steen, Ilse Fraeye
Prethodno priopćenje
 
Utjecaj amidiranog pektina s malim udjelom metoksila na fizikalno-kemijska svojstva gelova dobivenih od plašta Humboldtove lignje (Dosidicus gigas) (str.398-404) hrvatskipdf 613 KB
Effect of Amidated Low-Methoxyl Pectin on Physicochemical Characteristics of Jumbo Squid (Dosidicus gigas) Mantle Muscle Gels (str.398-404) engleskipdf 613 KB
Juan C. Ramirez-Suarez, Andrés Álvarez-Armenta, Guillermina García-Sánchez, Ramón Pacheco-Aguilar, Susana M. Scheuren-Acevedo, Miguel A. Mazorra-Manzano, Agustín Rascón-Chu
Prethodno priopćenje
 
Utjecaj visokog tlaka i niske temperature na geliranje ispranog mesa bakalara i lososa (str.405-412) hrvatskipdf 1 MB
The Effect of High Pressure and Subzero Temperature on Gelation of Washed Cod and Salmon Meat (str.405-412) engleskipdf 1 MB
Edyta Malinowska-Pańczyk
Kratko priopćenje
 
Fermentacija na čvrstoj podlozi smanjuje maseni udjel fitinske kiseline, poboljšava svojstva mioinozitol fosfata i povećava iskoristivost mineralnih tvari iz lanene pogače (str.413-419) hrvatskipdf 446 KB
Solid-State Fermentation Reduces Phytic Acid Level, Improves the Profile of Myo-Inositol Phosphates and Enhances the Availability of Selected Minerals in Flaxseed Oil Cake (str.413-419) engleskipdf 446 KB
Robert Duliński, Bożena Stodolak, Łukasz Byczyński, Aleksander Poreda, Anna Starzyńska-Janiszewska, Krzysztof Żyła
Kratko priopćenje
 
Modifikacija funkcionalnih svojstava izolata proteina iz industrijske suncokretove sačme pomoću transglutaminaze i pepsina (str.420-428) hrvatskipdf 402 KB
Pepsin-Assisted Transglutaminase Modification of Functional Properties of a Protein Isolate Obtained from Industrial Sunflower Meal (str.420-428) engleskipdf 402 KB
Petya Ivanova, Vesela I. Chalova, Hristo Kalaydzhiev, Mariana Perifanova-Nemska, Turid Rustad, Lidia Koleva
Kratko priopćenje
 
Ekstrakcija proantocijanidina i antocijana iz pokožice grožđa pomoću ionskih kapljevina (str.429-437) hrvatskipdf 782 KB
Extraction of Proanthocyanidins and Anthocyanins from Grape Skin by Using Ionic Liquids (str.429-437) engleskipdf 782 KB
Natka Ćurko, Marina Tomašević, Marina Cvjetko Bubalo, Leo Gracin, Ivana Radojčić Redovniković, Karin Kovačević Ganić
Kratko priopćenje
 
Posjeta: 6.312 *