hrcak mascot   Srce   HID

Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam,Vol. 12 No. 1-2
Datum izdavanja: srpanj 2017.

Objavljen na Hrčku: 13. 11. 2017.
Sadržaj Puni tekst
Utjecaj postupaka prerade na transformaciju i smanjenje koncentracije mikotoksina u određenim skupinama hrane (str.4-13) hrvatskipdf 434 KB
Pleadin Jelka, Jadranka Frece, Ksenija Markov
Pregledni rad
 
Fizikalno - kemijske karakteristike prsnog mišića kamenjarki (Alectoris graeca) (str.14-19) hrvatskipdf 398 KB
Nives Marušić Radovčić, Željko Jakopović, Marinko Petrović, Kristijan Tomljanović, Marijan Grubešić, Helga Medić
Izvorni znanstveni članak
 
Kemijska onečišćivala iz okoliša i njihovi ostaci u hrani životinjskog podrijetla (str.19-29) hrvatskipdf 465 KB
Jelka Pleadin, Tanja Bogdanović, Teuta Murati, Ivana Kmetić
Pregledni rad
 
Preventive effect of herb extracts on lipid oxidation in fish oil (str.30-36) engleskipdf 365 KB
Vida Šimat, Maja Ficović, Martina Čagalj, Danijela Skroza, Ivica Ljubenkov, Ivana Generalić Mekinić
Izvorni znanstveni članak
 
Physical and chemical characteristics of moringa - fortified orange sweet potato flour for complementary food (str.37-43) engleskipdf 342 KB
Kolawole Fausat Lola, Balogun Mutiat Adebanke, Sanni-Olayiwola Halimat Olamide
Izvorni znanstveni članak
 
Diversity of lactic acid bacteria on organic flours and application of isolates in sourdough fermentation (str.44-51) engleskipdf 372 KB
Damir Stanzer, Ines Ivanuša, Snježana Kazazić, Karla Hanousek Čiča, Jasna Mrvčić
Izvorni znanstveni članak
 
Possible application of an electronic tongue for rapid gluten detection in gluten free flours (str.52-59) engleskipdf 1 MB
Ines Panjkota Krbavčić, Ksenija Marković, Tanja Bogdanović, Nikola Major, Lea Pollak, Mirjana Hruškar, Martina Bituh, Petra Šaler
Izvorni znanstveni članak
 
Anaerobni uzgoj kvasca Saccharomyces cerevisiae na hidrolizatima lignoceluloznih sirovina (str.60-70) hrvatskipdf 521 KB
Mario Novak, Antonija Trontel, Mladen Pavlečić, Lucija Mušak, Darija Govedarica, Anja Lauder, Fran Ivančić, Božidar Šantek
Izvorni znanstveni članak
 
Chemical composition and sensory qualities of wheat-sorghum date cookies (str.71-76) engleskipdf 356 KB
Esan Olukorede Taiwo, Adesanwo Adeola Sekinat, Dauda Oladele Adegbola, Arise Abimbola Kemisola, Sotunde Adijat Joke
Izvorni znanstveni članak
 
Alergeni kikirikija u uzorcima čokolada, krem-proizvoda i kolača (str.77-82) hrvatskipdf 1 MB
Ines Panjkota Krbavčić, Ksenija Marković, Tanja Bogdanović, Lucija Hršak, Mladena Zeljko, Martina Bituh, Nada Vahčić
Izvorni znanstveni članak
 
Development, Evaluation and Sensory Quality of Orange Fleshed Sweet Potato (Ipomoea batatas Lam) Extruded Pasta Products (str.83-89) engleskipdf 386 KB
Akinsola Akinjide Olubunmi, Idowu Oyeyemi Abraham, Laniran Abigail Mojirade, Ojubanire Basirat Afolake, Oke Emmanuel Kehinde
Kratko priopćenje
 
Posjeta: 5.519 *