hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol. 69 No. 1
Datum izdavanja: prosinca 2018.

Objavljen na Hrčku: 19. 12. 2018.
Sadržaj Puni tekst
Novi trendovi pakiranja mlijeka i mliječnih proizvoda (str.3-20) hrvatskipdf 302 KB
Packaging perspective of milk and dairy products (str.3-20) engleskipdf 302 KB
Mario Ščetar, Irena Barukčić, Mia Kurek, Katarina Lisak Jakopović, Rajka Božanić, Kata Galić
Pregledni rad
 
Utjecaj kemijskog sastava i proteolize na teksturne karakteristike sira iz mišine (str.21-29) hrvatskipdf 284 KB
Effect of composition and proteolysis on textural characteristics of Croatian cheese ripen in a lamb skin sack (Sir iz mišine) (str.21-29) engleskipdf 284 KB
Ante Rako, Milna Tudor Kalit, Zorica Rako, Denis Petrović, Samir Kalit
Izvorni znanstveni članak
 
Perzistencija utjecaja toplinskog stresa u mliječnih krava (str.30-41) hrvatskipdf 258 KB
Persistence of heat stress effect in dairy cows (str.30-41) engleskipdf 258 KB
Vesna Gantner, Tina Bobić, Klemen Potočnik, Maja Gregić, Denis Kučević
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj dodatka ekstrakta ljubičastog bosiljka (Ocimum basilicum L.) na kemijski sastav, reološka svojstva i antioksidacijski kapacitet čvrstog jogurta (str.42-52) hrvatskipdf 301 KB
Influence of purple basil extract (Ocimum basilicum L.) on chemical composition, rheology and antioxidant activity of set-type yoghurt (str.42-52) engleskipdf 301 KB
Hacer Gurkan, Osman Seracettin Boran, Ali Adnan Hayaloglu
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj starter kultura na sadržaj polikloriranih bifenila (PCB) u jogurtu i bio-jogurtu - alternativne metode snižavanja koncentracije PCB u mliječnim proizvodima (str.53-63) hrvatskipdf 320 KB
The impact of bacterial cultures on changes in contents of PCB congeners in yoghurt and bioyoghurt - alternative methods for PCB reduction in dairy products (str.53-63) engleskipdf 320 KB
Agata Witczak, Anna Mituniewicz-Małek
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj dodatka različitih začina na kemijska, biokemijska, teksturalna i senzorska svojstva bijelih sireva tijekom zrenja (str.64-77) hrvatskipdf 485 KB
The effects of different spices on chemical, biochemical, textural and sensory properties of White cheeses during ripening (str.64-77) engleskipdf 485 KB
Zekai Tarakçı, Fahrettin Deveci
Izvorni znanstveni članak
 
Potencijal kravljeg kapa-kazeina kao biomarkera za utvrđivanje patvorenja kozjega mlijeka kravljim (str.78-84) hrvatskipdf 382 KB
Potential of bovine kappa - casein as biomarker for detection of adulteration of goat’s milk with cow’s milk (str.78-84) engleskipdf 382 KB
Polona Jamnik, Helena Volk, Nives Ogrinc, Barbara Jeršek
Prethodno priopćenje
 
Posjeta: 7.790 *