hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol. 70 No. 1
Datum izdavanja: siječanj 2020.

Objavljen na Hrčku: 8. 1. 2020.
Sadržaj Puni tekst
Antimikrobna učinkovitost ljekovitog bilja i njihov utjecaj na kvalitetu sireva (str.3-12) hrvatskipdf 247 KB
Antimicrobial efficiency of medicinal plants and their influence on cheeses quality (str.3-12) engleskipdf 247 KB
Nikola Puvača, Dragana Ljubojević Pelić, Vedran Tomić, Robert Radišić, Spasenija Milanović, Dragan Soleša, Dragana Budakov, Magdalena Cara, Vojislava Bursić, Aleksandra Petrović, Gorica Vuković, Miloš Pelić, Bojan Konstantinović, Marijana Carić
Pregledni rad
 
Fizikalno-kemijska svojstva, mazivost i prihvatljivost krem sira sa sniženim udjelom natrija (str.13-27) hrvatskipdf 384 KB
Physico-chemical properties, spreadability and consumer acceptance of low-sodium cream cheese (str.13-27) engleskipdf 384 KB
Mirela Lučan, Jasmina Ranilović, Vedran Slačanac, Tanja Cvetković, Ljiljana Primorac, Davorka Gajari, Helena Tomić Obrdalj, Marko Jukić, Jasmina Lukinac Čačić
Izvorni znanstveni članak
 
Učinak zamjene mliječne masti i dodatka soja Lactobacillus paracasei LPC-37 na senzorska sv ojstva sira (str.28-39) hrvatskipdf 269 KB
The effect of milk fat replacement and the addition of Lactobacillus paracasei LPC-37 on the sensory properties of cheeses (str.28-39) engleskipdf 269 KB
Marika Bielecka, Grażyna Cichosz
Izvorni znanstveni članak
 
Klonska raznolikost i antifungalna osjetljivost vrste Candida spp. izolirane iz mlijeka (str.40-49) hrvatskipdf 479 KB
Clonal diversity and antifungal susceptibility of Candida spp. recovered from cow milk (str.40-49) engleskipdf 479 KB
Harun Hizlisoy, Nurhan Ertas Onmaz, Serhat Al, Fulden Karadal, Yeliz Yildirim, Zafer Gonulalan, K. Semih Gumussoy, Gonca Demir Aydemir, Filiz Kasap Tekinsen, Gokcen Dinc
Izvorni znanstveni članak
 
Razvoj hlapivih mliječnih spojeva u grušu tijekom proizvodnje sira Mozarella (str.50-58) hrvatskipdf 381 KB
Evolution of volatile compounds from milk to curd during manufacturing of Mozzarella (str.50-58) engleskipdf 381 KB
Giuseppe Natrella, Giuseppe Gambacorta, Pasquale De Palo, Jose Manuel Lorenzo, Michele Faccia
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj skladištenja na profil masnih kiselina jogurta (str.59-70) hrvatskipdf 367 KB
The effect of storage on the yogurt fatty acid profile (str.59-70) engleskipdf 367 KB
Beata Paszczyk, Joanna Łuczyńska, Magdalena Polak-Śliwińska
Prethodno priopćenje
 
Posjeta: 0 *