hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol. 70 No. 2
Datum izdavanja: ožujka 2020.

Objavljen na Hrčku: 25. 3. 2020.
Sadržaj Puni tekst
Morfologija vimena, proizvodnja mlijeka i zdravlje mliječne žlijezde malih preživača (str.75-84) hrvatskipdf 321 KB
Udder morphology, milk production and udder health in small ruminants (str.75-84) engleskipdf 321 KB
Josip Vrdoljak, Zvonimir Prpić, Dubravka Samaržija, Ivan Vnučec, Miljenko Konjačić, Nikolina Kelava Ugarković
Pregledni rad
 
Karakterizacija unosa kalcija među korisnicima domova za starije osobe u Zagrebu (str.85-92) hrvatskipdf 501 KB
Characteristics of calcium intake in nursing home residents in Zagreb (str.85-92) engleskipdf 501 KB
Selma Cvijetić, Luka Bashota, Zvonimir Šatalić
Izvorni znanstveni članak
 
Fenotipski i genetski parametri osobina mliječnosti prvotelki holštajn-frizijske pasmine (str.93-102) hrvatskipdf 258 KB
Phenotypic and genetic parameters of milk yield traits in first-calf heifers of Holstein-Friesian breed (str.93-102) engleskipdf 258 KB
Mladen Popovac, Aleksandar Miletić, Nikola Raguž, Radmila Beskorovajni, Dragan Stanojević, Mihailo Radivojević, Nenad Mićić, Nenad Đurić
Izvorni znanstveni članak
 
Povezanost tehnologije mužnje, veličine stada i parametara proizvodnje mlijeka na konvencionalnim farmama mliječnih goveda (str.103-111) hrvatskipdf 543 KB
Associations between milking technology, herd size and milk production parameters on commercial dairy cattle farms (str.103-111) engleskipdf 543 KB
Dorottya Ivanyos, Attila Monostori, Csaba Németh, István Fodor, László Ózsvári
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj polimorfizma gena TLR4 na kvalitetu i sastav mlijeka krava holstein pasmine u Litvi (str.112-119) hrvatskipdf 232 KB
The influence of TLR4 gene polymorphisms on milk quality and composition of Lithuanian Holstein cows (str.112-119) engleskipdf 232 KB
Ramutė Mišeikienė, Agnietė Švedaitė, Renata Bižienė, Nijolė Pečiulaitienė, Rasa Ugenskienė
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj dodatka stevije, emulgatora i mlijeka u prahu na topljivost, čvrstoću i prihvat zraka različitih sladoleda tijekom skladištenja (str.120-130) hrvatskipdf 963 KB
The effect of stevia, emulsifier and milk powder on melting rate, hardness and overrun of ice cream formulations during storage (str.120-130) engleskipdf 963 KB
Erhan Sulejmani, Mersel Demiri
Izvorni znanstveni članak
 
Posjeta: 3.667 *