hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.51 No.2

Datum izdavanja: Travanj 2001.

Objavljen na Hrčku: 06.04.2006.
Sadržaj Puni tekst
Istraživanje i značenje broja somatskih stanica u kozjem mlijeku (str.81-90) hrvatskipdf 60 KB
Number and importance of somatic cells in goat’s milk (str.81-90)  
Lidija Kozačinski, T. Majić, Željka Cvrtila, Mirza Hadžiosmanović
Izvorni znanstveni članak
 
Usporedba instrumentalnih i senzorskih metoda za analizu kakvoće gruša fermentiranih mliječnih napitaka (str.91-104) hrvatskipdf 132 KB
Comparation of instrumental and sensory methods in fermented milk beverages texture quality analysis (str.91-104)  
Jovica Hardi, Vedran Slačanac, Mato Vlainić
Izvorni znanstveni članak
 
Rheological properties of whey proteins concentrate before and after tribomechanical micronization (str.105-118) engleskipdf 71 KB
Reološka svojstva koncentrata proteina sirutke prije i nakon tribomehaničke mikronizacije (str.106-118)  
Zoran Herceg, Vesna Lelas, Suzana Rimac
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj antibiotika na bakterije mliječne kiseline probavnog sustava (str.119-134)  
Antibiotics influence on lactic acid bacteria inhabiting gastrointestinal tract (str.119-134) engleskipdf 87 KB
Andreja Čanžek Majhenič, Bojana Bogovič Matijašić
Izvorni znanstveni članak
 
Istraživanja mikroflore radne kulture proizvedene od kefirnih zrnaca (str.135-149) hrvatskipdf 1 MB
Investigation of the kefir culture microflora produced from different kefir grains (str.135-149)  
Marija Jukić, Ljerka Gregurek, Ljubica Tratnik
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj hlađenja na svojstva i kakvoću sirovog mlijeka (str.151-159) hrvatskipdf 52 KB
The effect of cooling procedure on the characteristics and quality of raw milk (str.151-159)  
Slavko Kirin
Stručni rad
 
Posjeta: 11.630 *