hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol. 70 No. 3
Datum izdavanja: lipnja 2020.

Objavljen na Hrčku: 18. 6. 2020.
Sadržaj Puni tekst
Antimikrobna aktivnost bakteriocina bakterija mliječne kiseline prema Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus i Clostridium tyrobutyricum u proizvodnji sira (str.135-149) hrvatskipdf 330 KB
Antimicrobial activity of bacteriocins of Lactic Acid Bacteria on Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus and Clostridium tyrobutyricum in cheese production (str.135-149) engleskipdf 330 KB
Iva Dolenčić Špehar, Darija Bendelja Ljoljić, Zvjezdana Petanjek, Šimun Zamberlin, Milna Tudor Kalit, Dubravka Samaržija
Pregledni rad
 
Mikrostruktura pokožica dobivenih tijekom proizvodnje kajmaka (str.150-161) hrvatskipdf 3 MB
Microstructure of kajmak skin layer made during kajmak production (str.150-161) engleskipdf 3 MB
Mira Radovanovic, Aleksandar Nedeljkovic, Jelena Miocinovic, Vladimir Pavlovic, Predrag Pudja
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj dvaju suplemenata u hranidbi koza na tehnološka svojstva kozjeg mlijeka (str.162-170) hrvatskipdf 800 KB
Influence of two feed supplements on technological properties of goat’s milk (str.162-170) engleskipdf 800 KB
Borut Kolenc, Petra Mohar Lorbeg, Andreja Čanžek Majhenič, Angela Cividini, Mojca Simčič, Primož Treven
Izvorni znanstveni članak
 
Stav potrošača u Vojvodini prema kozjem mlijeku i proizvodima od kozjeg mlijeka (str.171-183) hrvatskipdf 934 KB
Consumer attitudes towards goat milk and goat milk products in Vojvodina (str.171-183) engleskipdf 934 KB
Snežana Paskaš, Jelena Miočinović, Tijana Lopičić-Vasić, Izabela Mugoša, Marija Pajić, Zsolt Becskei
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj starter kulture i skladištenja na hlapive sastojke i senzorska svojstva maslaca od vrhnja i maslaca od jogurta (str.184-200) hrvatskipdf 579 KB
Effects of starter culture and storage on volatile profiles and sensory characteristics of yogurt or cream butter (str.184-200) engleskipdf 579 KB
Engin Gundogdu, Songul Cakmakci, Ali Adnan Hayaloglu
Izvorni znanstveni članak
 
Genetski parametri i uzgojne vrijednosti za dnevnu proizvodnju mlijeka holstein krava u uvjetima toplinskog stresa (str.201-209) hrvatskipdf 271 KB
Genetic parameters and breeding values for daily milk production of Holstein cows in terms of heat stress (str.201-209) engleskipdf 271 KB
Goran Vučković, Tina Bobić, Pero Mijić, Mirna Gavran, Maja Gregić, Klemen Potočnik, Vladan Bogdanović, Vesna Gantner
Izvorni znanstveni članak
 
Prehrambena vrijednost i sposobnost koagulacije kravljeg mlijeka lokalnih pasmina uključujući odabrane makro- i mikronutrijente te elemente u tragovima (str.210-220) hrvatskipdf 302 KB
Nutritional value and coagulation properties of milk from local cow breeds, including the selected macro- and micronutrients and trace elements (str.210-220) engleskipdf 302 KB
Anna Teter, Monika Kędzierska-Matysek, Joanna Barłowska, Jolanta Król, Aneta Brodziak
Izvorni znanstveni članak
 
Posjeta: 3.870 *