hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.51 No.3

Datum izdavanja: Lipanj 2001.

Objavljen na Hrčku: 06.04.2006.
Sadržaj Puni tekst
Hidroliza laktoze pomoću enzima -D-galaktozidaze (str.187-196) hrvatskipdf 148 KB
Hydrolysis of lactose with -D-galactosidase (str.187-196)  
Vesna Stehlik-Tomas, Slobodan Grba, Damir Stanzer, Vlatka Gulan-Zetić
Izvorni znanstveni članak
 
Primjena sanitacijskih sredstava u proizvodnji i preradi mlijeka (str.197-204) hrvatskipdf 47 KB
The use of sanitation products in milk and cheese production (str.197-204)  
Samir Kalit, Jasmina Lukač Havranek
Izvorni znanstveni članak
 
Zastupljenost mlijeka i mliječnih proizvoda u prehrani adolescenata s obzirom na spol i sredinu u kojoj žive (str.206-214)  
Milk and dairy products in adolescent diet according to sex and living area (str.206-214) engleskipdf 55 KB
Irena Colić Barić, Selma Cvijetić, Vesna Jureša, Zvonimir Šatalić
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj ultrafiltracije punomasnog i djelomično obranog mlijeka na sastav i svojstva sira tipa Feta (str.215-236) hrvatskipdf 160 KB
The influence of ultrafiltration of whole or partially skimmed milk on feta type cheeses’ composition and properties (str.215-236)  
Andrea Harjač, Ljubica Tratnik, Rajka Božanić, Damir Kozlek
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj načina zrenja na udjel vode u bezmasnoj tvari i na udjel masti u siru Trapistu (str.237-245) hrvatskipdf 41 KB
The influence of ripening process on moisture in fat-free matter and fat content of the Trappist cheese (str.237-245)  
Slavko Kirin
Prethodno priopćenje
 
Model ocjene poslovanja gospodarstva s govedarskom proizvodnjom (str.247-262) hrvatskipdf 121 KB
The efficiency and possibilities of development on family farms with dairy production (str.247-262)  
Zoran Grgić
Stručni rad
 
Primjena tehnike bliske infracrvene spektroskopije (NIR) za nedestruktivno ispitivanje proizvoda od mliječnog praha (str.263-272)  
The application of near infrared spectroscopy (NIR) technique for non-destructive investigation of mixed milk powder products (str.263-272) engleskipdf 110 KB
Sandor Barabassy
Stručni rad
 
Posjeta: 13.547 *