hrcak mascot   Srce   HID

MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, Vol. VII No. 5, 2005.


MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu,Vol. VII No. 5
Datum izdavanja: rujan 2005.

Objavljen na Hrčku: 28. 3. 2008.
Sadržaj Puni tekst
Sadržaj (str.3-3) hrvatskipdf 197 KB
Kazalo  
Ptičja gripa u Europi - što sada? (str.4-5) hrvatskipdf 224 KB
Vladimir Savić
Kratko priopćenje
 
Tehnologija: E0 - druga generacija (str.6-8) hrvatskipdf 248 KB
Miroslav Kolovrat
Ostalo
 
Iz literature i prakse: Kampilobakterioza - zoonoza ulaznog trenda (str.9-10) hrvatskipdf 250 KB
Boris Antunović
Ostalo
 
Stručnjaci odgovaraju (str.15-15) hrvatskipdf 163 KB
Nevijo Zdolec
Ostalo
 
Iz Hrvatske agencije za hranu (str.15-17) hrvatskipdf 214 KB
Ostalo  
Odabrane stranice (str.17-18) hrvatskipdf 211 KB
Ivana Filipović
Ostalo
 
Medalja kakvoće 2005 (str.18-19) hrvatskipdf 236 KB
Branimir Čavlek
Vijest
 
Hrvatsko francuski forum (HFF) (str.22-24) hrvatskipdf 334 KB
Marijan Biškup
Vijest
 
Prilagodba hranidbenih potreba alternativnoj proizvodnji peradarskog mesa u zemljama EU (str.24-27) hrvatskipdf 487 KB
Zlatko Janječić
Ostalo
 
Znanstveno stručni prilozi (str.31-31) hrvatskipdf 172 KB
Kazalo  
Zastupljenost verotoksičnih sojeva bakterije Escherichia coli u goveđem mesu i mesnim proizvodima u klaonicama Bosne i Hercegovine (str.32-35) hrvatskipdf 331 KB
Occurrence of vero-toxin producing strains of E.coli in raw produced in Bosnia and Herzegovina (str.32-35)  
Muhamed Smajlović, Faruk Čaklovica, Ahmed Smajlović, Teda von Müffling
Izvorni znanstveni članak
 
Znanstvena bilješka: Klaoničko iskorištenje i kemijski sastav mesa kopuna (str.35-39) hrvatskipdf 406 KB
Slaughterhouse yield and chemical values of capon meat (str.35-39)  
Vlasta Mandić, Tatjana Tušek, Damir Alagić, Verica Podhraški-Pomper, Darko Majnarić
Recenzija, Prikaz
 
Količine priprodnog fosfora u mesu (str.40-44) hrvatskipdf 438 KB
Quantity of natural phosphorus in poultry meat (str.40-44)  
Maja Serdar, Marijan Katalenić
Stručni rad
 
Ostaci antibakterijskih lijekova u mesu (str.45-48) hrvatskipdf 310 KB
Antibacterial drug residues in meat (str.45-48)  
Nevijo Zdolec
Stručni rad
 
Genetski modificirani organizmi (GMO) u prehrani ljudi (str.48-54) hrvatskipdf 379 KB
Genetically modified organisms (GMOS) in human nutrition (str.48-54)  
Davor Alagić, Muhamed Smajlović, Faruk Čaklovica
Stručni rad
 
Posjeta: 16.670 *