hrcak mascot   Srce   HID

MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, Vol. VIII No. 6, 2006.


MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu,Vol. VIII No. 6
Datum izdavanja: prosinac 2006.

Objavljen na Hrčku: 30. 4. 2008.
Sadržaj Puni tekst
Sadržaj (str.313-313) hrvatskipdf 211 KB
Kazalo  
"Higijenski paket" EU - higijenske mjere u proizvodnji namirnica životinjskog podrijetla (str.314-315) hrvatskipdf 208 KB
Mirza Hadžiosmanović, Nevijo Zdolec
Vijest
 
Mortadela (str.315-319) hrvatskipdf 781 KB
Miroslav Kolovrat
Ostalo
 
Krois & Söhne: mi stvaramo EU-poduzeća (str.320-321) hrvatskipdf 361 KB
Ostalo  
Porast proizvodnje mesa peradi u zemljama Istočne Europe (str.322-324) hrvatskipdf 378 KB
Zlatko Janječić
Kratko priopćenje
 
Povjerenje kroz kvalitetu, sljedivost te inovaciju (str.326-327) hrvatskipdf 271 KB
Ostalo  
Pregled mesa i organa nakon klanja prema propisima EU (str.328-332) hrvatskipdf 512 KB
Nevijo Zdolec
Kratko priopćenje
 
Iz Hrvatske agencije za hranu (str.334-336) hrvatskipdf 271 KB
Andrea Gross Bošković
Kratko priopćenje
 
Odabrane stranice: SAD:Sve više pilećeg mesa pozitivno na salmonelu (str.337-337) hrvatskipdf 251 KB
Ostalo  
Mataš-M.N. (str.338-339) hrvatskipdf 207 KB
Ostalo  
Vodič za registraciju oznaka izvornosti i oznaka zemljopisnog podrijetla hrane sukladno pravilniku o oznakama zemljopisnog podrijetla hrane (NN br. 80/05) (str.340-344) hrvatskipdf 686 KB
Kratko priopćenje  
Znanstveno-stručni prilozi (str.345-345) hrvatskipdf 175 KB
Kazalo  
Carcass traits of baby beef simmental cattle (str.346-350)  
Svojstva trupa simentalske tovne mlade junadi (str.346-350) engleskipdf 334 KB
Danijel Karolyi, Marija Đikić, Krešimir Salajpal, Vlatka Čubrić Čurik, Ivan Jurić
Izvorni znanstveni članak
 
Bioluminiscentne bakterije na osliću (Merluccius merluccius) (str.350-354) hrvatskipdf 352 KB
Bioluminiscent bacteria in hake (Merluccius merluccius) (str.350-354)  
Milan Čanković
Prethodno priopćenje
 
Proizvodnja pršuta u svijetu i kod nas (str.355-365) hrvatskipdf 519 KB
Dry-cured ham production in the world and in Croatia (str.355-365)  
Marina Krvavica, Jelena Đugum
Pregledni rad
 
Kemijski sastav mesa riba (str.365-370) hrvatskipdf 478 KB
Chemical composition of fish meat (str.365-370)  
Željka Cvrtila, Lidija Kozačinski
Stručni rad
 
Suvremena proizvodnja polutrajnih suhomesnatih proizvoda (str.371-376) hrvatskipdf 373 KB
Production of semi-dry meat products (str.371-376)  
Zdravko Đermanović
Stručni rad
 
Prikaz iz literature (str.376-378) hrvatskipdf 241 KB
Nevijo Zdolec, Nikolina Pavličević
Recenzija, Prikaz
 
Posjeta: 44.808 *