hrcak mascot   Srce   HID

MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, Vol. IX No. 2, 2007.


MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu,Vol. IX No. 2
Datum izdavanja: travnja 2007.

Objavljen na Hrčku: 21. 4. 2008.
Sadržaj Puni tekst
Sadržaj (str.61-61) hrvatskipdf 159 KB
Kazalo  
Konačno prihvaćen novi zakon o hrani (str.62-62) hrvatskipdf 249 KB
Mirza Hadžiosmanović
Vijest
 
Tehnologija: Bijelo zlato - sol (str.63-66) hrvatskipdf 2 MB
Miroslav Kolovrat
Kratko priopćenje
 
Uredbe Europske Unije o higijeni namirnica (II) - zadaci veterinarsko-sanitarnog nadzora (str.66-69) hrvatskipdf 487 KB
Nevijo Zdolec
Kratko priopćenje
 
Funkcija i primjena hidroklorida u mesnoj industriji (str.70-73) hrvatskipdf 336 KB
Klaus Theo Schnack
Ostalo
 
Pet jednostavnih rješenja za kontrolu širenja ptičje influence (str.74-77) hrvatskipdf 1 MB
Zlatko Janječić
Kratko priopćenje
 
Krois & Söhne proizvodni program 2007 (str.78-79) hrvatskipdf 922 KB
Ostalo  
Ionizatori - pročistači zraka Bioclimatic za ugradnju u klima komore i kanale; Hlađenje uzgajališta životinja, staja i otvorenih prostora (str.80-81) hrvatskipdf 307 KB
Ostalo  
Iz Hrvatske agencije za hranu (str.82-83) hrvatskipdf 321 KB
Sandra Bašić, Andrea Gross-Bošković
Kratko priopćenje
 
Odabrane stranice (str.84-85) hrvatskipdf 557 KB
Ivana Filipović
Ostalo
 
Sljedivost uzduž logističkog niza 2.dio - od proizvodnje do kupca (str.86-87) hrvatskipdf 784 KB
Ostalo  
Njegovo veličanstvo "Mataš" dalmatinski pršut (str.88-90) hrvatskipdf 804 KB
Ostalo  
Znanstveno-stručni prilozi (str.91-91) hrvatskipdf 164 KB
Kazalo  
Usporedba kakvoće strojno otkoštenog mesa peradi upotrebom različitih postupaka separacije (str.92-95)  
Comparison of the quality of mechanically deboned poultry meat after different methods of separation (str.92-95) engleskipdf 315 KB
J. Nagy, L. Korimová, Z. Dičáková, P. Popelka, M. Pipová, L.' Lenhardt, I. Tomková
Izvorni znanstveni članak
 
Primjena imunoenzimnog testa za dokaz vrste Trichinella spiralis pri veterinarsko-sanitarnom pregledu mesa svinja (str.96-103) hrvatskipdf 382 KB
Use of ELISA for detection of Trichinella spiralis during veterinary-sanitary inspection of meat of pigs (str.96-103)  
Josip Barić, Bela Njari, Albert Marinculić, Relja Beck
Izvorni znanstveni članak
 
Postupak biokonzerviranja u proizvodnji fermentiranih kobasica (str.103-109) hrvatskipdf 324 KB
Bioconservation in the production of dry fermented sausages (str.103-109)  
Nevijo Zdolec, Mirza Hadžiosmanović, Lidija Kozačinski, Željka Cvrtila, Ivana Filipović
Pregledni rad
 
Omamljivanje riba (str.109-113) hrvatskipdf 280 KB
Stunning of fish (str.109-113)  
Ivana Filipović, Lidija Kozačinski, Mirza Hadžiosmanović, Željka Cvrtila, Nevijo Zdolec, Krunoslav Bojanić
Stručni rad
 
Kakvoća janjećeg mesa (str.114-120) hrvatskipdf 458 KB
Quality of lamb meat (str.114-120)  
Željka Cvrtila, Lidija Kozačinski, Mirza Hadžiosmanović, Nevijo Zdolec, Ivana Filipović
Stručni rad
 
Prikaz iz literature (str.120-121) hrvatskipdf 205 KB
Ivana Filipović, Nevijo Zdolec
Recenzija, Prikaz
 
Posjeta: 19.293 *