hrcak mascot   Srce   HID

Food Technology and Biotechnology, Vol. 59 No. 2, 2021.


Food Technology and Biotechnology,Vol. 59 No. 2
Datum izdavanja: srpnja 2021.

Objavljen na Hrčku: 19. 7. 2021.
Sadržaj Puni tekst
Antioksidacijska i antimikrobna aktivnost etil-acetatnog ekstrakta kvasca Saccharomyces cerevisiae (str.127-136)  
Evaluation of the Antioxidant and Antimicrobial Activities of Ethyl Acetate Extract of Saccharomyces cerevisiae (str.127-136) engleskipdf 368 KB
Essam A. Makky, Manaf AlMatar, Mahmood H. Mahmood, Ooi Wei Ting, Wong Zi Qi
Izvorni znanstveni članak
 
Experimental Research of Drying Characteristic of Red Banana in a Single Slope Direct Solar Dryer Based on Natural and Forced Convection (str.137-146) engleskipdf 551 KB
Elavarasan Elangovan, Sendhil Kumar Natarajan
Izvorni znanstveni članak
 
Uporaba sirutke: održivo iskorištenje i smanjenje štetnog utjecaja na okoliš (str.147-161)  
Whey Utilization: Sustainable Uses and Environmental Approach (str.147-161) engleskipdf 434 KB
Elizabeta Zandona, Marijana Blažić, Anet Režek Jambrak
Pregledni rad
 
Ekstrakt metlike (Tamarix articulata) inhibira umnožavanje stanica hepatocelularnog karcinoma, potiče mehanizme stanične smrti i zaustavlja stanični ciklus u fazi G0/G1 (str.162-173)  
Tamarix articulata Inhibits Cell Proliferation, Promotes Cell Death Mechanisms and Triggers G0/G1 Cell Cycle Arrest in Hepatocellular Carcinoma Cells (str.162-173) engleskipdf 3 MB
Abdullah M. Alnuqaydan, Bilal Rah
Izvorni znanstveni članak
 
Kontinuirani postupak bistrenja soka od obične žutike pomoću pektinaze imobilizirane oksidiranim polisaharidima (str.174-184)  
Continuous Clarification of Barberry Juice with Pectinase Immobilised by Oxidized Polysaccharides (str.174-184) engleskipdf 2 MB
Seyed Saeid Hosseini, Faramarz Khodaiyan, Seyed Mohammad Mousavi, Seyedeh Zahra Azimi
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj dodatka ekstrakta brašna dobivenog iz epikarpa guave (Psidium guajava) na fizikalno-kemijska, teksturalna i senzorska svojstva te boju hrenovki tipa Frankfurter (str.185-193)  
Effect of Adding Guava (Psidium guajava) Epicarp Extract Flour on the Physicochemical, Textural, Colour and Sensory Properties of Frankfurters (str.185-193) engleskipdf 301 KB
Viviana Andrea Velasco-Arango, José Igor Hleap-Zapata, Luis Eduardo Ordóñez-Santos
Izvorni znanstveni članak
 
Amperometrijsko određivanje antioksidacijskog kapaciteta čokolade s različitim udjelima kakao mase, izraženog kao ekvivalenta Troloxa, metodom ubrizgavanja u protok uz uporabu dijamantne elektrode dopirane borom (str.194-200)  
Flow Injection Amperometric Evaluation of Trolox Equivalent Antioxidant Capacity of Chocolates with Different Cocoa Content at a Boron-Doped Diamond Electrode (str.194-200) engleskipdf 2 MB
Tahir Arbneshi, Arbër Frangu, Michaela Frühbauerová, Libor Červenka, Liridon Berisha, Kurt Kalcher, Milan Sýs
Izvorni znanstveni članak
 
Identifikacija bioaktivnih proteina gljive Ophiocordyceps sinensis i određivanje njihovog antioksidacijskog i citotoksičnog učinka pomoću shotgun analize proteoma (str.201-208)  
Antioxidant and Cytotoxic Effects and Identification of Ophiocordyceps sinensis Bioactive Proteins Using Shotgun Proteomic Analysis (str.201-208) engleskipdf 866 KB
Boon-Hong Kong, Chee-Sum Alvin Yap, Muhammad Fazril Mohamad Razif, Szu-Ting Ng, Chon-Seng Tan, Shin-Yee Fung
Prethodno priopćenje
 
Utjecaj prethodne obrade etanolom i ultrazvukom na sušenje ananasa u konvekcijskoj sušari (str.209-215)  
Effect of Ethanol and Ultrasound Pretreatments on Pineapple Convective Drying (str.209-215) engleskipdf 344 KB
Lívia Dias Campêlo de Freitas, Shirley Clyde Rupert Brandão, João Henrique Fernandes da Silva, Otidene Rossiter Sá da Rocha, Patrícia Moreira Azoubel
Izvorni znanstveni članak
 
Nova dostignuća u području (bio)kemijskih senzora za utvrđivanje sigurnosti i kakvoće hrane, izrađenih na osnovi nanočestica srebra (str.216-237)  
Recent Advances in (Bio)Chemical Sensors for Food Safety and Quality Based on Silver Nanomaterials (str.216-237) engleskipdf 2 MB
Irena Ivanišević, Stjepan Milardović, Petar Kassal
Pregledni rad
 
Dinamika klijanja, sekundarna struktura proteina, tehnološko-funkcionalna svojstva, maseni udjeli antinutrijenata, antioksidacijski kapacitet i maseni udjeli mineralnih tvari u isklijalim sjemenkama bodljikave sesbanije (str.238-250)  
Dynamics of Germination Behaviour, Protein Secondary Structure, Technofunctional Properties, Antinutrients, Antioxidant Capacity and Mineral Elements in Germinated Dhaincha (str.238-250) engleskipdf 541 KB
Savita Sharma, Prashant Sahni
Izvorni znanstveni članak
 
Posjeta: 0 *