hrcak mascot   Srce   HID

Food Technology and Biotechnology, Vol. 59 No. 3, 2021.


Food Technology and Biotechnology,Vol. 59 No. 3
Datum izdavanja: listopada 2021.

Objavljen na Hrčku: 22. 10. 2021.
Sadržaj Puni tekst
Pregled biološke aktivnosti Inka oraha (Plukenetia volubilis Linneo) i njegove primjene u očuvanju zdravlja (str.253-266)  
Biological Activity of Sacha Inchi (Plukenetia volubilis Linneo) and Potential Uses in Human Health: A Review (str.253-266) engleskipdf 1015 KB
Denny M. Cárdenas, Lyz Jenny Gómez Rave, Javier Andrés Soto
Pregledni rad
 
Zamjena masti u trajnim kobasicama emulzijom ekstra djevičanskog maslinovog ulja s dodatkom autohtonih bakterija mliječno-kiselog vrenja (str.267-281)  
Dry Fermented Sausages with Total Replacement of Fat by Extra Virgin Olive Oil Emulsion and Indigenous Lactic Acid Bacteria (str.267-281) engleskipdf 1 MB
Taxiarchoula Magra, Nikolaos Soultos, Chrysostomos Dovas, Ekaterini Papavergou, Thomai Lazou, Ilias Apostolakos, Georgia Dimitreli, Ioannis Ambrosiadis
Izvorni znanstveni članak
 
Formulacije novih likera proizvedenih od otpada iz industrije sokova: prihvatljivost za potrošače, fenolni profil i preliminarno praćenje antioksidacijske aktivnosti i promjene boje tijekom skladištenja (str.282-294)  
Formulation of Novel Liqueurs from Juice Industry Waste: Consumer Acceptance, Phenolic Profile and Preliminary Monitoring of Antioxidant Activity and Colour Changes During Storage (str.282-294) engleskipdf 724 KB
Marija Petrović, Sonja Veljović, Nikola Tomić, Snežana Zlatanović, Tomislav Tosti, Predrag Vukosavljević, Stanislava Gorjanović
Izvorni znanstveni članak
 
Povećan udjel γ-aminomaslačne kiseline u smeđoj riži proklijaloj u membranskom reaktoru (str.295-305)  
Increased γ-Aminobutyric Acid Content of Germinated Brown Rice Produced in Membrane Reactor (str.295-305) engleskipdf 1 MB
Azis Boing Sitanggang, Michael Joshua, Hadi Munarko, Feri Kusnandar, Slamet Budijanto
Izvorni znanstveni članak
 
Optimiranje proizvodnje β-fruktofuranozidaze s pomoću gljivice Aspergillus carbonarius iz poljoprivrednog otpada i primjena tog enzima u proizvodnji invertnog šećera (str.306-313)  
Optimization of β-Fructofuranosidase Production from Agrowaste by Aspergillus carbonarius and Its Application in the Production of Inverted Sugar (str.306-313) engleskipdf 1 MB
Ryhára Dias Batista, Fernanda Guimarães Melo, Claudia Cristina Auler do Amaral Santos, Fabrício Coutinho de Paula-Elias, Rafael Firmani Perna, Michelle Cunha Abreu Xavier, Sergio Andres Villalba Morales, Alex Fernando de Almeida
Kratko priopćenje
 
Ima li opravdanja za proaktivan pristup kontroli bakterije Legionella u okolišu? (str.314-324)  
Is a Proactive Approach to Controlling Legionella in the Environment Justified? (str.314-324) engleskipdf 3 MB
Daniela Glažar Ivče, Dobrica Rončević, Marina Šantić, Arijana Cenov, Dijana Tomić Linšak, Vladimir Mićović, Dražen Lušić, Marin Glad, Davor Ljubas, Darija Vukić Lušić
Izvorni znanstveni članak
 
Izolacija, biokemijske značajke i identifikacija termotolerantnih i celulolitičkih bakterija Paenibacillus lactis i Bacillus licheniformis (str.325-336)  
Isolation, Biochemical Characterisation and Identification of Thermotolerant and Cellulolytic Paenibacillus lactis and Bacillus licheniformis (str.325-336) engleskipdf 2 MB
Krzysztof Makowski, Martyna Leszczewicz, Natalia Broncel, Lidia Lipińska-Zubrycka, Adrian Głębski, Piotr Komorowski, Bogdan Walkowiak
Izvorni znanstveni članak
 
Fizikalno-kemijska svojstva i aktivnost kompozitnih jestivih gelova od želatine obogaćene lizozimom i polifenolima iz zelenog čaja (str.337-348)  
Physicochemical and Active Properties of Gelatine-Based Composite Gels Loaded with Lysozyme and Green Tea Polyphenols (str.337-348) engleskipdf 538 KB
Derya Boyacı, Pelin Barış Kavur, Sukru Gulec, Ahmet Yemenicioğlu
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj ekstrakta cvijeta trnine na homeostazu glukoze u normoglikemijskom i aloksanom induciranom hiperglikemijskom C57BL/6 mišu (str.349-359)  
Blackthorn Flower Extract Impact on Glycaemic Homeostasis in Normoglycaemic and Alloxan-Induced Hyperglycaemic C57BL/6 Mice (str.349-359) engleskipdf 1012 KB
Irena Crnić, Tajana Frančić, Petar Dragičević, Vedran Balta, Verica Dragović-Uzelac, Domagoj Đikić, Irena Landeka Jurčević
Izvorni znanstveni članak
 
In vitro antioksidacijska, citotoksična i antidijabetička aktivnost hidrolizata proteina iz Reevesove barske kornjače (Chinemys reevesii) (str.360-375)  
In vitro Antioxidant, Cytotoxic and Antidiabetic Activities of Protein Hydrolysates Prepared from Chinese Pond Turtle (Chinemys reevesii) (str.360-375) engleskipdf 4 MB
Md. Serajul Islam, Wang Hongxin, Habtamu Admassu, Amer Ali Mahdi, Ma Chaoyang, Fu An Wei
Izvorni znanstveni članak
 
Određivanje masenog udjela sorbata i benzoata u senfu, kečapu i umaku od rajčica pomoću kapilarne elektroforeze za manje od minute (str.376-384)  
Assessment of Sorbate and Benzoate Content in Mustard, Ketchup and Tomato Sauce by Sub-Minute Capillary Electrophoresis (str.376-384) engleskipdf 433 KB
Lais Morilla Pereira, Fabiana Della Betta, Siluana Katia Tischer Seraglio, Mayara Schulz, Priscila Nehring, Luciano Valdemiro Gonzaga, Roseane Fett, Ana Carolina Oliveira Costa
Izvorni znanstveni članak
 
Posjeta: 765 *