hrcak mascot   Srce   HID

Food Technology and Biotechnology, Vol. 46 No. 4, 2008.


Food Technology and Biotechnology,Vol. 46 No. 4
Datum izdavanja: studenoga 2008.

Objavljen na Hrčku: 13. 12. 2008.
Sadržaj Puni tekst
Multidisciplinarni pristup karakterizaciji autohtonih istarskih sorti maslina (Olea europaea L.) (str.347-354)  
A Multidisciplinary Approach to the Characterisation of Autochthonous Istrian Olive (Olea europaea L.) Varieties (str.347-354) engleskipdf 514 KB
Danijela Poljuha, Barbara Sladonja, Karolina Brkić Bubola, Marina Radulović, Kristina Brščić, Elvino Šetić, Marin Krapac, Aldo Milotić
Izvorni znanstveni članak
 
Karakterizacija i klasifikacija hrvatskih medova pomoću fizikalno-kemijskih parametara (str.355-367)  
Characterisation and Classification of Croatian Honey by Physicochemical Parameters (str.355-367) engleskipdf 194 KB
Goran Šarić, Domagoj Matković, Mirjana Hruškar, Nada Vahčić
Izvorni znanstveni članak
 
Spojevi s antioksidacijskim djelovanjem iz vodenih infuzija različitih biljaka kao potencijalni inhibitori enzima acetilkolinesteraze (str.368-375)  
Antioxidant and Acetylcholinesterase Inhibiting Activity of Several Aqueous Tea Infusions in vitro (str.368-375) engleskipdf 185 KB
Tea Kulišić-Bilušić, Višnja Katalinić, Verica Dragović-Uzelac, Ivica Ljubenkov, Anita Kriško, Branka Dejanović, Mila Jukić, Olivera Politeo, Greta Pifat, Mladen Miloš
Izvorni znanstveni članak
 
Određivanje aktivnosti sukcinat-dehidrogenaze in situ u soju kvasca Saccharomyces cerevisiae reakcijom s plavom tetrazolijevom soli (str.376-380)  
Succinate Dehydrogenase Activity Assay in situ with Blue Tetrazolium Salt in Crabtree-Positive Saccharomyces cerevisiae Strain (str.376-380) engleskipdf 414 KB
Dorota Kregiel, Joanna Berlowska, Wojciech Ambroziak
Izvorni znanstveni članak
 
Biotransformacija supstituiranih feniletanola i acetofenona s pomoću bakterija iz okoliša (str.381-387)  
Biotransformations of Substituted Phenylethanols and Acetophenones by Environmental Bacteria (str.381-387) engleskipdf 127 KB
Edna Kagohara, Vivian Helena Pellizari, João Valdir Comasseto, Leandro Helgueira Andrade, André Luiz Meleiro Porto
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj sastava podloge na komercijalnu proizvodnju alkalne proteaze s pomoću soja Bacillus licheniformis N-2 (str.388-394)  
Effect of Medium Composition on Commercially Important Alkaline Protease Production by Bacillus licheniformis N-2 (str.388-394) engleskipdf 141 KB
Muhammad Nadeem, Javed Iqbal Qazi, Shahjahan Baig, Qurat-ul-Ain Syed
Izvorni znanstveni članak
 
Optimiranje podloge za enzimsku proizvodnju L-cisteina s pomoću Pseudomonas sp. Zjwp-14 primjenom metode odzivnih površina (str.395-401)  
Medium Optimization for Enzymatic Production of L-Cysteine by Pseudomonas sp. Zjwp-14 Using Response Surface Methodology (str.395-401) engleskipdf 343 KB
Guo-Ying Lv, Pu Wang, Jun-Yao He, Xiao-Nian Li
Izvorni znanstveni članak
 
Maksimalna proizvodnja intracelularne lipaze s pomoću mutanta Rhizopus oligosporus DGM 31: kinetička studija (str.402-412)  
Maximization of Intracellular Lipase Production in a Lipase-Overproducing Mutant Derivative of Rhizopus oligosporus DGM 31: A Kinetic Study (str.402-412) engleskipdf 412 KB
Tehreema Iftikhar, Mubashir Naiz, Munazza Afzal, Ikram ul-Haq, Muhammad Ibrahim Rajoka
Izvorni znanstveni članak
 
Međusobno djelovanje flokulirajućeg soja kvasca Kloeckera apiculata i kvasca Saccharomyces cerevisiae (str.413-418)  
Behaviour of Kloeckera apiculata Flocculent Strain in Coculture with Saccharomyces cerevisiae (str.413-418) engleskipdf 860 KB
Oscar A. Sosa, María C. Manca de Nadra, Marta E. Farías
Izvorni znanstveni članak
 
Otpornost kvasca na krom ovisi o redukciji kromata izvan stanice i stvaranju kelata (str.419-426)  
Yeast Tolerance to Chromium Depends on Extracellular Chromate Reduction and Cr(III) Chelation (str.419-426) engleskipdf 151 KB
Halyna Ksheminska, Daria Fedorovych, Taras Honchar, Maria Ivash, Mykhailo Gonchar
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj modificirane atmosfere na metabolizamske promjene u pakiranom rezanom kupusu (str.427-433)  
Regulation of Metabolic Changes in Shredded Cabbage by Modified Atmosphere Packaging (str.427-433) engleskipdf 156 KB
Andrej Plestenjak, Tomaž Požrl, Janez Hribar, Tatjana Unuk, Rajko Vidrih
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj dodatka borovnica na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva jogurta (str.434-441)  
Effect of the Addition of Blueberries on Selected Physicochemical and Sensory Properties of Yoghurts (str.434-441) engleskipdf 125 KB
Asuman Cinbas, Fehmi Yazici
Izvorni znanstveni članak
 
Novi indeks arome za određivanje kakvoće mljevene pržene kave tijekom skladištenja (str.442-447)  
A New Aroma Index to Determine the Aroma Quality of Roasted and Ground Coffee During Storage (str.442-447) engleskipdf 120 KB
Krešimir Marin, Tomaž Požrl, Emil Zlatić, Andrej Plestenjak
Izvorni znanstveni članak
 
Primjena plinske kromatografije u kombinaciji s masenom spektrometrijom za karakterizaciju hlapljivih spojeva tradicionalnih meksičkih pića proizvedenih iz Agave (str.448-455)  
Characterization of Volatile Compounds from Ethnic Agave Alcoholic Beverages by Gas Chromatography-Mass Spectrometry (str.448-455) engleskipdf 433 KB
Antonio De Léon-Rodríguez, Pilar Escalante-Minakata, María I. Jiménez-García, Leandro G. Ordoñez-Acevedo, José L. Flores Flores, Ana P. Barba de la Rosa
Prethodno priopćenje
 
Određivanje masenog udjela organskih kiselina u fermentiranim otpacima od škampa HPLC metodom (str.456-460)  
Quantification of Organic Acids in Fermented Shrimp Waste by HPLC (str.456-460) engleskipdf 128 KB
Dalia Isabel Sánchez-Machado, Jaime López-Cervantes, Oliviert Martínez-Cruz
Kratko priopćenje
 
Poboljšanje enzimske proizvodnje cefaleksina upotrebom velikih koncentracija supstrata i uklanjanjem produkata reakcije kompleksiranjem in situ (str.461-466)  
Enhanced Enzymatic Production of Cephalexin at High Substrate Concentration with in situ Product Removal by Complexation (str.461-466) engleskipdf 133 KB
Dengchao Li, Yewang Zhang, Shiwei Cheng, Qiong Gao, Dongzhi Wei
Kratko priopćenje
 
Sadržaj, autorsko i predmetno kazalo (str.467-482)  
Contents, Author and Subject Index (str.467-482) engleskipdf 120 KB
Kazalo  
Zahvala (str.485-488)  
Acknowledgement (str.485-488) engleskipdf 53 KB
Zahvala  
Posjeta: 51.031 *