hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.58 No.4

Datum izdavanja: Prosinac 2008.

Objavljen na Hrčku: 22.12.2008.
Sadržaj Puni tekst
Čimbenici proizvodnosti i sastava kozjeg mlijeka (str.305-313)  
Factors affecting goat milk yield and composition (str.305-313) engleskipdf 641 KB
Boro Mioč, Zvonimir Prpić, Ivan Vnučec, Zdravko Barać, Dubravka Samaržija, Vesna Pavić
Izvorni znanstveni članak
 
Razvoj zdravog napitka sirutke sa Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium bifidum i Propionibacterium freudenreichii subsp. shermanii (str.315-325)  
Development of healthy whey drink with Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium bifidum and Propionibacterium freudenreichii subsp. shermanii (str.315-325) engleskipdf 402 KB
T.K. Maity, Rakesh Kumar, A.K. Misra
Izvorni znanstveni članak
 
Konzumiranje mlijeka i mliječnih proizvoda i drugi prehrambeni rizici za osteoporozu u mladih žena u Hrvatskoj (str.327-339)  
Dairy consumption and other dietary risk factors for osteoporosis in Croatian young women (str.327-339) engleskipdf 523 KB
Zvonimir Šatalić, Irena Colić Barić, Irena Keser
Izvorni znanstveni članak
 
Regenerativna sposobnost bijele djeteline pod utjecajem napasivanja govedima i ovcama i gnojidbe dušikom (str.341-355) hrvatskipdf 665 KB
White clover regenerative ability under N fertilizing and grazing (str.341-355)  
Josip Leto, Krešimir Bošnjak, Mladen Knežević, Marcela Andreata-Koren, Goran Perčulija, Marina Vranić, Hrvoje Kutnjak, Katarina Gambiroža
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj roka košnje travno-djetelinske smjese na ad libitum konzumaciju, in vivo probavljivost i balans dušika silaže (str.357-369) hrvatskipdf 605 KB
Voluntary intake, digestibility and nitrogen utilization by sheep fed ensiled grass clover mixture harvested at three stages of maturity (str.357-369)  
Marina Vranić, Mladen Knežević, Krešimir Bošnjak, Goran Perčulija, Hrvoje Kutnjak
Izvorni znanstveni članak
 
Značenje zrna ozimog graška cv. Maksimirski ozimi u proizvodnji mlijeka na obiteljskim gospodarstvima Republike Hrvatske (str.371-385) hrvatskipdf 455 KB
Importance of winter pea cv. Maksimirski ozimi in production of the milk on family farms in Croatia (str.371-385)  
Darko Uher, Zvonimir Štafa, Mihaela Blažinkov, Sanja Sikora, Dražen Kaučić, Gordana Županac
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj različitih početnih koncentracija probiotičkih bakterija na fermentaciju slatke sirutke (str.387-401) hrvatskipdf 473 KB
The influence of the different initial probiotic bacteria concentration on sweet whey fermentation (str.387-401)  
Bojan Matijević, Katarina Lisak, Rajka Božanić, Ljubica Tratnik
Stručni rad
 
Posjeta: 10.660 *