hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.59 No.2

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol.59 No.2
Datum izdavanja: Lipanj 2009.

Objavljen na Hrčku: 08.06.2009.
Sadržaj Puni tekst
Utjecaj predstimulacije na muzne karakteristike pri strojnoj mužnji koza (str.83-87) hrvatskipdf 383 KB
The effect of prestimulation on milking characteristics during machine milking of goat (str.83-87) engleskipdf 213 KB
Zoran Bašić, Alen Džidić, Antun Kostelić
Izvorni znanstveni članak
 
Mlijeko i mliječni proizvodi i regulacija tjelesne mase (str.88-95)  
Dairy foods and body weight management (str.88-95) engleskipdf 5 MB
Milna Tudor, Jasmina Havranek, Mauro Serafini
Pregledni rad
 
Inhibicijski učinak kozjega i kravljega mlijeka s dodatkom meda, fermentiranog s Bifidobacterium lactis Bb-12 na rast bakterije Listeria monocytogenes (str.96-106)  
Inhibitory effect of honey-sweetened goat and cow milk fermented with Bifidobacterium lactis Bb-12 on the growth of Listeria monocytogenes (str.96-106) engleskipdf 11 MB
Mirela Lučan, Vedran Slačanac, Jovica Hardi, Krešimir Mastanjević, Jurislav Babić, Vinko Krstanović, Marko Jukić
Izvorni znanstveni članak
 
Odlike laktacije, kemijskog sastava i higijenske kvalitete mlijeka primorsko-dinarskih magarica (str.107-113) hrvatskipdf 319 KB
Characteristics of the lactation, chemical composition milk hygiene quality of the Littoral-Dinaric ass (str.107-113) engleskipdf 270 KB
Ante Ivanković, Jelena Ramljak, Ivana Štulina, Neven Antunac, Ivan Bašić, Nikolina Kelava, Miljenko Konjačić
Izvorni znanstveni članak
 
Životna proizvodnja ovaca bovške i oplemenjene bovške pasmine (str.114-124) hrvatskipdf 7 MB
The lifetime production of Bovec and Improved Bovec sheep breeds (str.114-124)  
Gregor Gorjanc, Vesna Gantner, Dragomir Kompan
Izvorni znanstveni članak
 
Djelovanje politike EU-a na mljekarstvo u Republici Hrvatskoj (str.125-132) hrvatskipdf 4 MB
The effect of Common Agricultural Policy on Dairy production in Croatia (str.125-132)  
Branka Šakić Bobić, Zoran Grgić, Mario Njavro
Pregledni rad
 
Utjecaj dodatka aditiva na ad libitum konzumaciju, in vivo probavljivost i balans dušika silirane crvene djeteline (str.133-140) hrvatskipdf 588 KB
Effect of aditive supplementation to ensiled red clover on voluntary intake, digestibility and N balance (str.133-140)  
Marina Vranić, Mladen Knežević, Krešimir Bošnjak, Goran Perčulija, Josip Leto, Hrvoje Kutnjak, Ivana Matić
Izvorni znanstveni članak
 
Organizacija ispitivanja osposobljenosti za mljekarske laboratorije u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Makedoniji u cilju boljeg osiguranja kvalitete (str.141-147)  
Organization of Proficiency Testing for Dairy Laboratories in Croatia, Bosnia and Herzegovina and Macedonia in Order to Improve Quality Assurance (str.141-147) engleskipdf 8 MB
Nataša Mikulec, Neven Antunac, Šimun Zamberlin, Jadranka Škevin Sović, Iva Horvat, Dubravka Samaržija
Stručni rad
 
Bjelovarski domaći svježi meki sir (str.148-154) hrvatskipdf 393 KB
Domestic fresh soft cheese from Bjelovar (str.148-154)  
Slavko Kirin
Stručni rad
 
Primjena HACCP sustava u proizvodnji UHT steriliziranog mlijeka (str.155-175) hrvatskipdf 2 MB
Implementation of HACCP system in production of UHT milk (str.155-175)  
Irena Jeličić, Rajka Božanić, Nevenka Krčmar
Stručni rad
 
Posjeta: 22.413 *