Sadržaj |
Puni tekst |
Utjecaj prijenosa gena na evoluciju bakterija mliječne kiseline
(str.181-192)
|
|
The influence of gene transfer on the lactic acid bacteria evolution
(str.181-192)
|
engleskipdf 349 KB
|
Višnja Bačun-Družina, Jasna Mrvčić, Ana Butorac, Krešimir Gjuračić
Pregledni rad
|
|
Ocjena mlijeka i mliječnih proizvoda elektronskim jezikom
(str.193-200)
|
|
Evaluation of milk and dairy products by electronic tongue
(str.193-200)
|
engleskipdf 917 KB
|
Mirjana Hruškar, Nikola Major, Marina Krpan, Ines Panjkota Krbavčić, Goran Šarić, Ksenija Marković, Nada Vahčić
Ostalo
|
|
Analiza i optimiranje udjela kalcija te mlijeka i mliječnih proizvoda u obrocima hrvatskih predškolskih ustanova
(str.201-208)
|
|
Analysis and optimisation of calcium content in menus and dairy offer in Croatian kindergartens
(str.201-208)
|
engleskipdf 297 KB
|
Ivana Rumora, Jasenka Gajdoš Kljusurić, Vesna Bosanac
Izvorni znanstveni članak
|
|
Utjecaj inulina na rast i preživljavanje Bifidobacterium longum BB536 u fermentiranom kozjem i kravljem mlijeku
(str.209-216)
|
hrvatskipdf 578 KB
|
Effect of inulin on the growth and survival of Bifidobacterium longum BB536 in fermented goat’s and cow’s milk
(str.209-216)
|
|
Marina Šimunek, Silva Evačić
Ostalo
|
|
Proizvodnja i kakvoća mlijeka creskih ovaca i njihovih križanaca s avasijem i istočnofrizijskom ovcom
(str.217-224)
|
|
Milk yield and quality of Cres sheep and their crosses with Awassi and East Friesian sheep
(str.217-224)
|
engleskipdf 299 KB
|
Boro Mioč, Zvonimir Prpić, Neven Antunac, Zvonko Antunović, Dubravka Samaržija, Ivan Vnučec, Vesna Pavić
Izvorni znanstveni članak
|
|
Listeria monocytogenes i drugi kontaminanti u svježem siru i vrhnju domaće proizvodnje s područja grada Zagreba
(str.225-231)
|
hrvatskipdf 861 KB
|
Listeria monocytogenes and other contaminants in fresh cheese and cream from Zagreb city area domestic production
(str.225-231)
|
|
Ksenija Markov, Jadranka Frece, Domagoj Čvek, Frane Delaš
Stručni rad
|
|
Određivanje točke ledišta mlijeka infracrvenom spektrometrijom i termistor krioskopskom metodom
(str.232-236)
|
hrvatskipdf 418 KB
|
Milk freezing point determination with infrared spectroscopy and thermistor cryoscopy method
(str.232-236)
|
|
Nataša Pintić Pukec, Franjo Poljak, Ana Dakić, Danijela Stručić, Davorka Blažek, Vinko Pintić
Stručni rad
|
|
Utjecaj dodatka aditiva na ad libitum konzumaciju, in vivo probavljivost i balans dušika sjenaže lucerne
(str.237-243)
|
hrvatskipdf 281 KB
|
Effects of additive application upon ad libitum intake, in vivo digestibility and nitrogen balance of alfalfa haylage
(str.237-243)
|
engleskipdf 310 KB
|
Mladen Knežević, Marina Vranić, Krešimir Bošnjak, Josip Leto, Goran Perčulija, Hrvoje Kutnjak, Ivana Matić
Izvorni znanstveni članak
|
|
Reakcija bijele djeteline (Trifolium repens L.) na gnojidbu dušikom i pašno opterećenje u poluprirodnom travnjaku
(str.244-253)
|
hrvatskipdf 520 KB
|
The response of white clover (Trifolium repens L.) to N fertilizing and stocking density in semi-natural grassland
(str.244-253)
|
|
Krešimir Bošnjak, Josip Leto, Goran Perčulija, Marina Vranić, Hrvoje Kutnjak
Izvorni znanstveni članak
|
|
Reakcija klupčaste oštrice (Dactylis glomerata L.) u travno-djetelinskoj smjesi na gnojidbu dušikom i napasivanje
(str.254-261)
|
hrvatskipdf 319 KB
|
Reaction of cocksfoot (Dactylis glomerata L.) in grass-clover mixture on N fertilization and grazing
(str.254-261)
|
|
Marcela Andreata-Koren, Mladen Knežević, Josip Leto, Toni Safner, Marijana Ivanek-Martinčić, Zvjezdana Augustinović
Izvorni znanstveni članak
|
|