hrcak mascot   Srce   HID

MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, Vol. X No. 5., 2008.


MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu,Vol. X No. 5.
Datum izdavanja: studeni 2008.

Objavljen na Hrčku: 25. 9. 2009.
Sadržaj Puni tekst
Svjetski dan hrane (str.327-328) hrvatskipdf 244 KB
Vijest  
Pravilnik o vođenju upisnika registriranih i odobrenih objekata te o postupcima registriranja i odobravanja objekata u poslovanju s hranom (NN broj 125/08) (str.328-333) hrvatskipdf 462 KB
Recenzija, Prikaz  
Leksikon manje poznatih začina za meso (str.334-338) hrvatskipdf 461 KB
Nina Torti
Recenzija, Prikaz
 
Maso plana: „Bolji od standarda“ (str.340-341) hrvatskipdf 319 KB
Ostalo  
Iz Hrvatske agencije za hranu: Zakonodavstvo EU u području hrane i hrane za životinje (str.342-344) hrvatskipdf 270 KB
Željka Cvrtila Fleck
Kratko priopćenje
 
54. međunarodni kongres o znanosti i tehnologiji mesa (ICoMST 2008) (str.344-348) hrvatskipdf 346 KB
Goran Kušec, Ivona Đurkin
Izlaganje sa skupa
 
Gavrilović uspostavio sustav upravljanja sigurnošću hrane prema normi ISO 22000:2005 (str.349-349) hrvatskipdf 192 KB
Vijest  
Znansteno stručni prilozi (str.351-351) hrvatskipdf 247 KB
Appendice scientifico-esperta (str.351-351) talijanskipdf 247 KB
Scientific and professional papers (str.375-375) engleskipdf 204 KB
Wissenschaftliche Beilagen (str.375-375) njemačkipdf 204 KB
Kazalo  
Kriprotektosko djelovanje polidekstroze i k-karagena na surimi srdele (str.352-355) hrvatskipdf 590 KB
Effetto crioprotettonico di polidestrosi e κ-karagen sulle sardine surimi (str.352-355)  
Cryoprotective effects of polydextrose and K-carrageenan on pilchard surimi (str.376-379) engleskipdf 580 KB
Kriprotekto-Wirkung der Polidextrose auf Surimisardinen (str.376-379)  
Krešimir Mastanjević, Dragan Kovačević, Kristina Suman, Mirjana Lenardić
Izvorni znanstveni članak
 
Organoleptička ocjena slavonskog domaćeg kulena od crne slavonske i bijelih svinja (str.356-360) hrvatskipdf 402 KB
Valutazione organolettica di "kuen" (picante salsiccia di casa tipica di Slavonia), prodotta da maiale nero di Slavonia e da maiali bianchi (str.356-360)  
Organoleptic evaluation of slavonian home - made kulen from black slavonian or white pigs (str.380-384) engleskipdf 452 KB
Organoleptische Bewertung der slawonischen einheimischen Schwartenmagenwurst von schwarzen und weissen Schweinen (str.380-384)  
Danijel Karolyi, Damir Kovačić
Prethodno priopćenje
 
Prilog poznavanju tjelesnog prirasta divljih svinja u nizinskim staništima Republike Hrvatske (str.360-364) hrvatskipdf 393 KB
Contribution to knowledge of body growth of wild boars in their plain habitats in the Republic of Croatia (str.360-364) engleskipdf 414 KB
Beitrag zur Kenntnis über das körperliche Wachstum der Wildschw eine in Tieflanddomizilen der Republik Kroatiens (str.385-389)  
Aggiunta alla conoscenza dell' incremento del peso corporeo del cinghiale negli habitat pianeggianti di Repubblica Croatia (str.385-389)  
Dean Konjević, Krešimir Severin, Zdravko Janicki, Alen Slavica, Marijan Grubešić, Kristijan Tomljanović, Mirza Hadžiosmanović, Lidija Kozačinski
Prethodno priopćenje
 
Čimbenici koji utječu na zdravstvenu ispravnost i kakvoću mesa divljači (str.365-368) hrvatskipdf 322 KB
Fattori che influiscono sulla sicurezza e qualita della carne di selvaggina (str.365-368)  
Factors influenced on safety and quality of game meat (str.389-393) engleskipdf 338 KB
Faktoren, die gesundheitliche Richtigkeit und Qualität des Wildfleisches beeinflussen (str.389-393)  
Beáta Koréneková, Marián Korének
Pregledni rad
 
Proizvodnja kobasica u kućanstvu za vlastite potrebe (str.369-373) hrvatskipdf 400 KB
Produzione domestica delle salsice per uso personale (str.369-373)  
Producing home - made sausages for one’s own needs (str.393-398) engleskipdf 541 KB
Die Herstellung von Würsten in den Haushalten für den eigenen Bedarf (str.393-398)  
Željko Pavičić, Mario Ostović
Stručni rad
 
Prikaz iz literature (str.373-374) hrvatskipdf 278 KB
Nevijo Zdolec
Recenzija, Prikaz
 
Posjeta: 26.553 *