hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.60 No.1

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol.60 No.1
Datum izdavanja: Ožujak 2010.

Objavljen na Hrčku: 23.03.2010.
Sadržaj Puni tekst
Izoterme sorpcije vode dehidratiranih proteina sirutke (str.3-9) hrvatskipdf 7 MB
Moisture sorption isotherms of dehydrated whey proteins (str.3-9)  
Suzana Rimac Brnčić, Vesna Lelas, Zoran Herceg, Marija Badanjak
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj ultrazvuka visoke snage na reološka svojstva i svojstva pjenjenja modelnih sladolednih smjesa (str.10-18) hrvatskipdf 5 MB
Influence of high power ultrasound on rheological and foaming properties of model ice-cream mixtures (str.10-18)  
Verica Batur, Vesna Lelas, Anet Režek Jambrak, Zoran Herceg, Marija Badanjak
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj različitih probiotičkih kultura na svojstva Torba (čvrstog) jogurta (str.19-29)  
Effect of using different probiotic cultures on properties of Torba (strained) yoghurt (str.19-29) engleskipdf 10 MB
Harun Kesenkaş
Izvorni znanstveni članak
 
Značajke proizvodnje mlijeka Balkanske koze uzgajane u “low-input” proizvodnim sustavima (str.30-36)  
Characteristics of milk production traits of Balkan goats raised under “low-input” production systems (str.30-36) engleskipdf 380 KB
Vladan Bogdanović, Predrag Perišić, Radica Đedović, Zoran Popović, Pero Mijić, Mirjana Baban, Boris Antunović
Izvorni znanstveni članak
 
Značenje zrna ozimog graška cv. Maksimirski rani u proizvodnji mlijeka na obiteljskim gospodarstvima (str.37-49)  
Importance of winter pea cv. Maksimirski rani in milk production on family farms (str.37-49) engleskipdf 9 MB
Darko Uher, Zvonimir Štafa, Mihaela Blažinkov, Ana Pisačić, Martina Kmet, Maja Ščavničar
Izvorni znanstveni članak
 
Ponašanje potrošača i motivi odabira mliječnih napitaka na području Kvarnera: pilot-studija (str.50-58)  
Consumers’ behaviour and motives for selection of dairy beverages in Kvarner region: a pilot study (str.50-58) engleskipdf 4 MB
Greta Krešić, Zoran Herceg, Vesna Lelas, Anet Režek Jambrak
Prethodno priopćenje
 
Usporedba sastava masnih kiselina konvencionalnog i organskog mlijeka (str.59-66) hrvatskipdf 6 MB
Comparison of fatty acid composition in conventional and organic milk (str.59-66)  
Anka Popović Vranješ, Milan Krajinović, Jelena Kecman, Snežana Trivunović, Radovan Pejanović, Goran Krajinović, Gordana Mačak
Stručni rad
 
Zdravstvena ispravnost sladoleda na području Grada Dubrovnika u razdoblju od 2006. do 2008. godine (str.67-71) hrvatskipdf 2 MB
Ice cream safety in the Dubrovnik area in the period 2006-2008 (str.67-71)  
Jakov Zadre, Aleksandar Racz, Lana Feher Turković
Stručni rad
 
Posjeta: 14.269 *