hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.60 No.2

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol.60 No.2
Datum izdavanja: Srpanj 2010.

Objavljen na Hrčku: 02.07.2010.
Sadržaj Puni tekst
Esencijalni minerali mlijeka i njihov dnevni unos konzumiranjem mlijeka (str.77-85)  
Essential minerals in milk and their daily intake through milk consumption (str.77-85) engleskipdf 360 KB
Nada Vahčić, Mirjana Hruškar, Ksenija Marković, Mara Banović, Irena Colić Barić
Izvorni znanstveni članak
 
Karakterizacija autohtonih sojeva Lactobacillus paracasei na potencijalne probiotičke sposobnosti (str.86-93)  
Characterization of autochthonous Lactobacillus paracasei strains on potential probiotic ability (str.86-93) engleskipdf 472 KB
Zorica Radulović, Tanja Petrović, Viktor Nedović, Suzana Dimitrijević, Nemanja Mirković, Milica Petrušić, Dušanka Paunović
Izvorni znanstveni članak
 
Kvalitativna procjena rizika od glutena u mliječnim proizvodima za populaciju oboljelu od celijakije (str.94-103) hrvatskipdf 371 KB
Qualitative risk assessment from gluten in dairy products for population with celiac disease (str.94-103)  
Lea Pollak, Boris Antunović, Vedran Poljak, Ines Panjkota Krbavčić, Bela Njari, Mirjana Baban, Pero Mijić, Vesna Gantner, Vladan Bogdanović
Izvorni znanstveni članak
 
Prinos zelene mase, sjemena i ostalih komponenata uroda stočnog graška (Pisum sativum L.) u zavisnosti od agroekoloških uvjeta i starosti sjemena (str.104-112)  
Yield of green mass, grain and other yield components of field pea (Pisum sativum L.) in dependence of agroecological conditions and seed maturity (str.104-112) engleskipdf 356 KB
Irena Rapčan, Gordana Bukvić, Sonja Grljušić, Tihana Teklić, Mladen Jurišić
Izvorni znanstveni članak
 
Mogućnosti primjene netradicionalnih postupaka procesiranja u mljekarskoj industriji (str.113-126) hrvatskipdf 351 KB
Possibilities of implementing nonthermal processing methods in the dairy industry (str.113-126)  
Irena Jeličić, Rajka Božanić, Ljubica Tratnik, Katarina Lisak
Pregledni rad
 
Reološka i termofizikalna svojstva modelnih smjesa za sladoled sa smanjenim udjelom masti i šećera (str.127-134) hrvatskipdf 374 KB
Rheological and thermophysical properties of model compounds for ice-cream with reduced fat and sugar (str.127-134)  
Drago Šubarić, Jurislav Babić, Đurđica Ačkar, Borislav Miličević, Mirela Kopjar, Vedran Slačanac
Prethodno priopćenje
 
Preživljavanje bakterija Lactobacillus acidophilus LA-5 i Bifidobacterium bifidum BB-12 u sutlijašu (str.135-144)  
Viability of Lactobacillus acidophilus LA-5 and Bifidobacterium bifidum BB-12 in Rice Pudding (str.135-144) engleskipdf 429 KB
Tulay Ozcan, Lutfiye Yilmaz-Ersan, Arzu Akpinar-Bayizit, Oya Irmak Sahin, Pinar Aydinol
Prethodno priopćenje
 
Posjeta: 14.094 *