hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.56 No.1

Datum izdavanja: Ožujak 2006.

Objavljen na Hrčku: 07.03.2006.
Sadržaj Puni tekst
Enterokoki: yin - yang mikrobi (str.5-20)  
Enterococci: yin - yang microbes (str.5-20) engleskipdf 216 KB
Andreja Čanžek Majhenič
Pregledni rad
 
Uzroci nastajanja mliječnog taloga na stijenkama izmjenjivača topline pri toplinskoj obradi mlijeka (str.21-34) hrvatskipdf 267 KB
The causes of milk deposit formation on the walls of the heat exchangers during the heat treatment of milk (str.21-34)  
Bojan Matijević, Josip Čulig
Pregledni rad
 
Zaštita izvornosti sira (str.35-44) hrvatskipdf 219 KB
Protected designation of cheese origin (str.35-44)  
Dubravka Samaržija, Jasmina Havranek, Neven Antunac, Marija Pecina
Pregledni rad
 
Domaći kuhani sir (str.45-58) hrvatskipdf 298 KB
Domestic cooked cheese (str.45-58)  
Slavko Kirin
Prethodno priopćenje
 
Analiza ekonomske opravdanosti i kvalitete mlijeka kod slobodnog držanja krava - "case study" (str.59-66)  
The milk quality and feasebility analysis of loose housing dairy cows - a case study (str.59-66) engleskipdf 222 KB
Marjan Janžekovič, Črtomir Rozman
Izvorni znanstveni članak
 
Reološka i termofizička svojstva modelnih sustava karagenana i β-laktoglobulina tretiranih visokim hidrostatskim tlakom (str.67-81) hrvatskipdf 404 KB
Rheological and thermophysical properties of carragenan and β-lactoglobulin model systems treated with high hydrostatic pressure (str.67-81)  
Zoran Herceg, Greta Krešić, Marija Bačić, Edita Juraga
Izvorni znanstveni članak
 
Prikazi iz stručne literature (str.83-92) hrvatskipdf 217 KB
Jadranka Škevin-Sović, Šimun Zamberlin, Sonja Damjanović, Ida Drgalić
Recenzija, Prikaz
 
In memoriam (str.101-102) hrvatskipdf 112 KB
Urednik
In memoriam, Nekrolog
 
Posjeta: 18.583 *