hrcak mascot   Srce   HID

Food Technology and Biotechnology, Vol. 48 No. 4, 2010.


Food Technology and Biotechnology,Vol. 48 No. 4
Datum izdavanja: prosinca 2010.

Objavljen na Hrčku: 5. 12. 2010.
Sadržaj Puni tekst
Uvodnik (str.411-411)  
Foreword (str.411-411) engleskipdf 106 KB
Ashok Pandey, Christian Larroche, Carlos Ricardo Soccol
Uvodnik
 
Mogućnosti primjene probiotika (str.413-434)  
The Potential of Probiotics: A Review (str.413-434) engleskipdf 263 KB
Carlos Ricardo Soccol, Luciana Porto de Souza Vandenberghe, Michele Rigon Spier, Adriane Bianchi Pedroni Medeiros, Caroline Tiemi Yamaguishi, Juliano De Dea Lindner, Ashok Pandey, Vanete Thomaz-Soccol
Pregledni rad
 
Proizvodnja fruktooligosaharida iz inulina pomoću endoinulinaza i njihov prebiotički učinak (str.435-450)  
Production of Fructooligosaccharides from Inulin by Endoinulinases and Their Prebiotic Potential (str.435-450) engleskipdf 274 KB
Ram S. Singh, Rupinder P. Singh
Pregledni rad
 
Razvoj polisaharida iz probiotika kao dodataka hrani (str.451-463)  
Polysaccharides from Probiotics: New Developments as Food Additives (str.451-463) engleskipdf 184 KB
Anil Kumar Patel, Philippe Michaud, Reeta Rani Singhania, Carlos Ricardo Soccol, Ashok Pandey
Pregledni rad
 
Prebiotici, probiotici, sinbiotici i ljudsko zdravlje (str.464-475)  
Pre-, Pro-, Synbiotics and Human Health (str.464-475) engleskipdf 173 KB
Stig Bengmark
Pregledni rad
 
Novi bakteriocinogeni sojevi Lactobacillus plantarum i njihova diferencijacija analizom slijeda 16S rDNA, 16S-23S i 23S-5S međugenskih razmaknica, te analizom nasumično umnožene polimorfne DNA (str.476-483)  
Novel Bacteriocinogenic Lactobacillus plantarum Strains and Their Differentiation by Sequence Analysis of 16S rDNA, 16S-23S and 23S-5S Intergenic Spacer Regions and Randomly Amplified Polymorphic DNA Analysis (str.476-483) engleskipdf 668 KB
Morteza Shojaei Moghadam, Hooi Ling Foo, Thean Chor Leow, Raha Abdul Rahim, Teck Chwen Loh
Izvorni znanstveni članak
 
Proizvodnja egzopolisaharida i sprečavanje sinereze škroba pomoću enkapsuliranoga probiotika Lactobacillus plantarum (str.484-489)  
Exopolysaccharide Production and Prevention of Syneresis in Starch Using Encapsulated Probiotic Lactobacillus plantarum (str.484-489) engleskipdf 459 KB
Bindhumol Ismail, Kesavan Madhavan Nampoothiri
Izvorni znanstveni članak
 
Fizikalno-kemijske, teksturne i senzorne značajke probiotičkoga jogurta pripremljenog od naklijalog zrnja soje (str.490-496)  
Physicochemical, Textural and Sensory Characteristics of Probiotic Soy Yogurt Prepared from Germinated Soybean (str.490-496) engleskipdf 198 KB
Mei Yang, Li Li
Izvorni znanstveni članak
 
Procjena utjecaja hranidbe probiotikom Streptomyces sp. na rast ukrasne ribe Xiphophorus helleri (str.497-504)  
Evaluation of Streptomyces as a Probiotic Feed for the Growth of Ornamental Fish Xiphophorus helleri (str.497-504) engleskipdf 206 KB
Selvakumar Dharmaraj, Kandasamy Dhevendaran
Izvorni znanstveni članak
 
Antioksidativna aktivnost sirutke dobivene iz mlijeka fermentiranog s pomoću vrste Lactobacillus, izolirane iz nigerijske fermentirane hrane (str.505-511)  
Antioxidant Activity of Whey from Milk Fermented with Lactobacillus Species Isolated from Nigerian Fermented Foods (str.505-511) engleskipdf 433 KB
Akinniyi Osuntoki, Ifeoma Korie
Kratko priopćenje
 
Seril-tRNA-sintetaze iz metanogenih arheja: supresija bakterijskih amber mutacija i heterologna toksičnost (str.512-518)  
Seryl-tRNA Synthetases from Methanogenic Archaea: Suppression of Bacterial Amber Mutation and Heterologous Toxicity (str.512-518) engleskipdf 244 KB
Sonja Lesjak, Drasko Boko, Ivana Weygand-Durasevic
Izvorni znanstveni članak
 
Pročišćavanje i karakterizacija antioksidativnoga peptida iz hidrolizata proteina suncokreta (str.519-523)  
Purification and Characterization of Antioxidant Peptide from Sunflower Protein Hydrolysate (str.519-523) engleskipdf 262 KB
Jian Ren, Xi-Qun Zheng, Xiao-Lan Liu, Huan Liu
Izvorni znanstveni članak
 
Antioksidativna aktivnost fitinske kiseline u lipidnom modelnom sustavu (str.524-529)  
Antioxidant Activity of Phytic Acid in Lipid Model System (str.524-529) engleskipdf 442 KB
Marijana Sakač, Jasna Čanadanović-Brunet, Aleksandra Mišan, Vesna Tumbas, Đorđe Medić
Izvorni znanstveni članak
 
Aroma i senzorna svojstva tradicionalnoga hrvatskog prošeka od sorte Plavac mali (str.530-537)  
Fermentative Aroma Compounds and Sensory Descriptors of Traditional Croatian Dessert Wine Prošek from Plavac mali cv. (str.530-537) engleskipdf 196 KB
Irena Budić-Leto, Goran Zdunić, Mara Banović, Karin Kovačević Ganić, Iva Tomić-Potrebuješ, Tomislav Lovrić
Izvorni znanstveni članak
 
Polifenolni i hlapljivi spojevi iz plodova i džemova dvaju sorata višnje i bobičastoga voća (str.538-547)  
Polyphenols and Volatiles in Fruits of Two Sour Cherry Cultivars, Some Berry Fruits and Their Jams (str.538-547) engleskipdf 247 KB
Branka Levaj, Verica Dragović-Uzelac, Karmela Delonga, Karin Kovačević Ganić, Mara Banović, Danijela Bursać Kovačević
Izvorni znanstveni članak
 
Eksperimentalno ispitivanje modela oksidacije 5-CQA klorogene kiseline pomoću polifenolne oksidaze (str.548-553)  
Experimental and Modelling Study of Enzymatic Oxidation of 5-o-Caffeoylquinic Acid by Polyphenol Oxidases (str.548-553) engleskipdf 237 KB
Tarcila Bueno dos Santos, David Alexander Mitchell, Nadia Krieger, Vivian Rotuno Moure, Éverton Fernando Zanoelo
Kratko priopćenje
 
Kazalo (str.555-570)  
Contents, Author and Subject Index (str.555-570) engleskipdf 127 KB
Kazalo  
Zahvala (str.571-574)  
Acknowledgement (str.571-574) engleskipdf 66 KB
Zahvala  
Posjeta: 86.723 *