Sadržaj |
Puni tekst |
Eksperimentalni pristupi za identifikaciju prirodne populacije laktokoka izolirane iz tradicionalnih mliječnih proizvoda
(str.3-14)
|
|
Experimental approaches for identification of indigenous lactococci isolated from traditional dairy products
(str.3-14)
|
engleskipdf 698 KB
|
Tomislav Pogačić, Dafni-Maria Kagkli, Sanja Sikora, Samir Kalit, Jasmina Havranek, Dubravka Samaržija
Pregledni rad
|
|
Primjena autohtonih bakterija mliječne kiseline u proizvodnji bijelih sireva u salamuri
(str.15-25)
|
|
The application of autochthonous lactic acid bacteria in white brined cheese production
(str.15-25)
|
engleskipdf 837 KB
|
Zorica Radulović, Jelena Miočinović, Predrag Pudja, Miroljub Barać, Zorana Miloradović, Dušanka Paunović, Dragojlo Obradović
Izvorni znanstveni članak
|
|
Kompetitivna prednost bakteriocinogenih sojeva konzorcija bakterija mliječne kiseline izoliranih iz sira proizvedenog od sirovog mlijeka
(str.26-32)
|
|
Competitive advantage of bacteriocinogenic strains within lactic acid bacteria consortium of raw milk cheese
(str.26-32)
|
engleskipdf 532 KB
|
Aljoša Trmčić, Tanja Obermajer, Andreja Čanžek Majhenič, Bojana Bogovič Matijašić, Irena Rogelj
Izvorni znanstveni članak
|
|
Razvoj tehnologije niskomasnih sireva od ultrafiltriranog (UF) mlijeka
(str.33-44)
|
|
Development of low fat UF cheese technology
(str.33-44)
|
engleskipdf 2 MB
|
Jelena Miočinović, Predrag Puđa, Zorica Radulović, Vladimir Pavlović, Zorana Miloradović, Mira Radovanović, Dušanka Paunović
Izvorni znanstveni članak
|
|
Koncentracija ureje u mlijeku holstein i simentalskih krava
(str.45-55)
|
|
Milk urea concentration in Holstein and Simmental cows
(str.45-55)
|
engleskipdf 649 KB
|
Darija Bendelja, Zvonimir Prpić, Nataša Mikulec, Zdenko Ivkić, Jasmina Havranek, Neven Antunac
Izvorni znanstveni članak
|
|
Utjecaj vrijednosti temperaturno-humidnog indeksa na dnevnu proizvodnju mliječnih goveda
(str.56-63)
|
|
Temperature-humidity index values and their significance on the daily production of dairy cattle
(str.56-63)
|
engleskipdf 1 MB
|
Vesna Gantner, Pero Mijić, Krešimir Kuterovac, Drago Solić, Ranko Gantner
Izvorni znanstveni članak
|
|
Utjecaj inovativnih tehnika na reološka i termofizička svojstva modelnih sustava proteina sirutke i guar gume
(str.64-78)
|
|
Influence of innovative technologies on rheological and thermophysical properties of whey proteins and guar gum model systems
(str.64-78)
|
engleskipdf 1 MB
|
Greta Krešić, Anet Režek Jambrak, Vesna Lelas, Zoran Herceg
Izvorni znanstveni članak
|
|
Reološka, funkcionalna i termofizička svojstva sustava proteina sirutke tretiranih ultrazvukom s dodatkom saharoze ili mlijeka u prahu
(str.79-91)
|
|
Rheological, functional and thermo-physical properties of ultrasound treated whey proteins with addition of sucrose or milk powder
(str.79-91)
|
engleskipdf 744 KB
|
Anet Režek Jambrak, Vesna Lelas, Greta Krešić, Marija Badanjak, Suzana Rimac Brnčić, Zoran Herceg, Verica Batur, Iris Grčić
Izvorni znanstveni članak
|
|
Utjecaj odabranih čimbenika na reološka i teksturalna svojstva probiotičkog jogurta
(str.92-101)
|
hrvatskipdf 1 MB
|
Effects of selected factors on rheological and textural properties of probiotic yoghurt
(str.92-101)
|
|
Milka Stijepić, Spasenija Milanović, Jovana Glušac, Vladimir Vukić, Katarina Kanurić, Dragica Đurđević-Milošević, Marjan Ranogajec
Izvorni znanstveni članak
|
|