hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.61 No.1

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol.61 No.1
Datum izdavanja: Ožujak 2011.

Objavljen na Hrčku: 15.03.2011.
Sadržaj Puni tekst
Eksperimentalni pristupi za identifikaciju prirodne populacije laktokoka izolirane iz tradicionalnih mliječnih proizvoda (str.3-14)  
Experimental approaches for identification of indigenous lactococci isolated from traditional dairy products (str.3-14) engleskipdf 698 KB
Tomislav Pogačić, Dafni-Maria Kagkli, Sanja Sikora, Samir Kalit, Jasmina Havranek, Dubravka Samaržija
Pregledni rad
 
Primjena autohtonih bakterija mliječne kiseline u proizvodnji bijelih sireva u salamuri (str.15-25)  
The application of autochthonous lactic acid bacteria in white brined cheese production (str.15-25) engleskipdf 837 KB
Zorica Radulović, Jelena Miočinović, Predrag Pudja, Miroljub Barać, Zorana Miloradović, Dušanka Paunović, Dragojlo Obradović
Izvorni znanstveni članak
 
Kompetitivna prednost bakteriocinogenih sojeva konzorcija bakterija mliječne kiseline izoliranih iz sira proizvedenog od sirovog mlijeka (str.26-32)  
Competitive advantage of bacteriocinogenic strains within lactic acid bacteria consortium of raw milk cheese (str.26-32) engleskipdf 532 KB
Aljoša Trmčić, Tanja Obermajer, Andreja Čanžek Majhenič, Bojana Bogovič Matijašić, Irena Rogelj
Izvorni znanstveni članak
 
Razvoj tehnologije niskomasnih sireva od ultrafiltriranog (UF) mlijeka (str.33-44)  
Development of low fat UF cheese technology (str.33-44) engleskipdf 2 MB
Jelena Miočinović, Predrag Puđa, Zorica Radulović, Vladimir Pavlović, Zorana Miloradović, Mira Radovanović, Dušanka Paunović
Izvorni znanstveni članak
 
Koncentracija ureje u mlijeku holstein i simentalskih krava (str.45-55)  
Milk urea concentration in Holstein and Simmental cows (str.45-55) engleskipdf 649 KB
Darija Bendelja, Zvonimir Prpić, Nataša Mikulec, Zdenko Ivkić, Jasmina Havranek, Neven Antunac
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj vrijednosti temperaturno-humidnog indeksa na dnevnu proizvodnju mliječnih goveda (str.56-63)  
Temperature-humidity index values and their significance on the daily production of dairy cattle (str.56-63) engleskipdf 1 MB
Vesna Gantner, Pero Mijić, Krešimir Kuterovac, Drago Solić, Ranko Gantner
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj inovativnih tehnika na reološka i termofizička svojstva modelnih sustava proteina sirutke i guar gume (str.64-78)  
Influence of innovative technologies on rheological and thermophysical properties of whey proteins and guar gum model systems (str.64-78) engleskipdf 1 MB
Greta Krešić, Anet Režek Jambrak, Vesna Lelas, Zoran Herceg
Izvorni znanstveni članak
 
Reološka, funkcionalna i termofizička svojstva sustava proteina sirutke tretiranih ultrazvukom s dodatkom saharoze ili mlijeka u prahu (str.79-91)  
Rheological, functional and thermo-physical properties of ultrasound treated whey proteins with addition of sucrose or milk powder (str.79-91) engleskipdf 744 KB
Anet Režek Jambrak, Vesna Lelas, Greta Krešić, Marija Badanjak, Suzana Rimac Brnčić, Zoran Herceg, Verica Batur, Iris Grčić
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj odabranih čimbenika na reološka i teksturalna svojstva probiotičkog jogurta (str.92-101) hrvatskipdf 1 MB
Effects of selected factors on rheological and textural properties of probiotic yoghurt (str.92-101)  
Milka Stijepić, Spasenija Milanović, Jovana Glušac, Vladimir Vukić, Katarina Kanurić, Dragica Đurđević-Milošević, Marjan Ranogajec
Izvorni znanstveni članak
 
Posjeta: 21.923 *