hrcak mascot   Srce   HID

Food Technology and Biotechnology, Vol. 49 No. 1, 2011.


Food Technology and Biotechnology,Vol. 49 No. 1
Datum izdavanja: ožujka 2011.

Objavljen na Hrčku: 20. 3. 2011.
Sadržaj Puni tekst
Pismo urednika (str.1-1)  
Editor's letter (str.1-1) engleskipdf 64 KB
Vladimir Mrša
Uvodnik
 
Nestrukturirani modeli mliječno-kiselog vrenja (str.3-12)  
Unstructured Models for Lactic Acid Fermentation – A Review (str.3-12) engleskipdf 175 KB
Abdallah Bouguettoucha, Béatrice Balannec, Abdeltif Amrane
Pregledni rad
 
Evolucija bakterija tijekom stacionarne faze rasta (str.13-23)  
Bacterial Stationary-Phase Evolution (str.13-23) engleskipdf 712 KB
Višnja Bačun-Družina, Ana Butorac, Jasna Mrvčić, Tibela Landeka Dragičević, Vesna Stehlik-Tomas
Pregledni rad
 
Učinak pojačane ekspresije fenilalanin-amonij-lijaze na rast i sintezu ružmarinske kiseline u transgenom korijenju ukrasne koprive (Coleus blumei) (str.24-31)  
Overexpression of Phenylalanine Ammonia-Lyase in Transgenic Roots of Coleus blumei Alters Growth and Rosmarinic Acid Synthesis (str.24-31) engleskipdf 427 KB
Nataša Bauer, Hrvoje Fulgosi, Sibila Jelaska
Izvorni znanstveni članak
 
Oksidacijski stres u tkivu hrena (Armoracia lapathifolia Gilib.) uzgojenom u uvjetima in vitro (str.32-39)  
Oxidative Stress in Horseradish (Armoracia lapathifolia Gilib.) Tissues Grown in vitro (str.32-39) engleskipdf 670 KB
Biljana Balen, Petra Peharec, Mirta Tkalec, Marijana Krsnik-Rasol
Izvorni znanstveni članak
 
Sastav i biološka svojstva etanolnih ekstrakata korijena, kore, sjemenja i listova cikorije (str.40-47)  
Composition of Chicory Root, Peel, Seed and Leaf Ethanol Extracts and Biological Properties of Their Non-Inulin Fractions (str.40-47) engleskipdf 150 KB
Adam Jurgoński, Joanna Milala, Jerzy Juśkiewicz, Zenon Zduńczyk, Bogusław Król
Izvorni znanstveni članak
 
Enzimska hidroliza otpadaka tune (Thunnus albacares) pomoću proteaze Protamex (str.48-55)  
Enzymatic Hydrolysis of Yellowfin Tuna (Thunnus albacares) By-Products Using Protamex Protease (str.48-55) engleskipdf 198 KB
Huong Thi My Nguyen, Khalifa Serigne Babacar Sylla, Zo Randriamahatody, Clair Donnay-Moreno, Jacques Moreau, Luyen Thi Tran, Jean Pascal Bergé
Izvorni znanstveni članak
 
Reološka svojstva, sposobnost vezanja vode ili ulja netopljivih β-glukana izoliranih iz pivskoga kvasca (str.56-64)  
Rheological Properties, Water-Holding and Oil-Binding Capacities of Particulate β-Glucans Isolated from Spent Brewer’s Yeast by Three Different Procedures (str.56-64) engleskipdf 239 KB
Vlatka Petravić-Tominac, Vesna Zechner-Krpan, Katarina Berković, Petra Galović, Zoran Herceg, Siniša Srečec, Igor Špoljarić
Izvorni znanstveni članak
 
Proizvodnja limunske kiseline pomoću kvasaca uzgojenih na podlogama s glicerolom, dobivenim pri proizvodnji biodizela (str.65-74)  
Citric Acid Production by Yeast Grown on Glycerol-Containing Waste from Biodiesel Industry (str.65-74) engleskipdf 182 KB
Svetlana V. Kamzolova, Alina R. Fatykhova, Emiliya G. Dedyukhina, Savas G. Anastassiadis, Nikolay P. Golovchenko, Igor G. Morgunov
Izvorni znanstveni članak
 
Proizvodnja D- i L-mliječne kiseline s pomoću čiste i združene kulture bakterija iz roda Lactobacillus sp. (str.75-82)  
Production of D- and L-Lactic Acid by Mono- and Mixed Cultures of Lactobacillus sp. (str.75-82) engleskipdf 475 KB
Antonija Trontel, Ana Batušić, Ivana Gusić, Anita Slavica, Božidar Šantek, Srđan Novak
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj smjese fenolnih spojeva na preživljavanje bakterije Listeria monocytogenes u mesu (str.83-88)  
Effect of Phenolic Compound Mixtures on the Viability of Listeria monocytogenes in Meat Model (str.83-88) engleskipdf 155 KB
María José Rodríguez Vaquero, Pedro Adrián Aredes Fernández, María Cristina Manca de Nadra
Izvorni znanstveni članak
 
Učinak nizina, karvakrola i njihovih kombinacija na sprečavanje rasta stanica bakterije Listeria monocytogenes nakon toplinske obrade (str.89-95)  
Nisin, Carvacrol and Their Combinations Against the Growth of Heat-Treated Listeria monocytogenes Cells (str.89-95) engleskipdf 178 KB
María-Dolores Esteban, Alfredo Palop
Izvorni znanstveni članak
 
Nova alkalna lipaza koja djeluje pri niskim temperaturama, izolirana iz Acinetobacter johnsonii LP28, prikladna za proizvodnju detergenata (str.96-102)  
A Novel Low-Temperature Alkaline Lipase from Acinetobacter johnsonii LP28 Suitable for Detergent Formulation (str.96-102) engleskipdf 346 KB
Hai Kuan Wang, Jing Shao, Yu Jie Wei, Jie Zhang, Wei Qi
Izvorni znanstveni članak
 
Optimiranje sinteze etil butanoata pomoću metode odzivnih površina (str.103-110)  
Response Surface Methodology Approach for the Synthesis of Ethyl Butyrate (str.103-110) engleskipdf 1 MB
Vitor Cardoso Aragão, Maria Rita Alaniz Porto, Carlos André Veiga Burkert, Susana Juliano Kalil, Janaína Fernandes de Medeiros Burkert
Izvorni znanstveni članak
 
Antioksidativna i citotoksična aktivnost ekstrakata mlijeka proizvedenog iz fermentirane crne soje (str.111-117)  
Extracts from Fermented Black Soybean Milk Exhibit Antioxidant and Cytotoxic Activities (str.111-117) engleskipdf 257 KB
Kuan-Chen Cheng, Jiun-Tsai Lin, Wen-Hsiung Liu
Prethodno priopćenje
 
BIOPEP-PBIL alat za analizu biološki aktivnih motiva, izdvojenih iz proteina hrane (str.118-127)  
BIOPEP-PBIL Tool for the Analysis of the Structure of Biologically Active Motifs Derived from Food Proteins (str.118-127) engleskipdf 585 KB
Anna Iwaniak, Jerzy Dziuba
Kratko priopćenje
 
Ispitivanje fermentacijskih svojstava smeđe riže i rižinih mekinja radi uzgoja Lactobacillus plantarum NCIMB 8826 (str.128-132)  
Fermentability of Brown Rice and Rice Bran for Growth of Human Lactobacillus plantarum NCIMB 8826 (str.128-132) engleskipdf 197 KB
Premsuda Saman, Pablo Fuciños, José A. Vázquez, Severino S. Pandiella
Kratko priopćenje
 
U spomen na Zorana (str.134-135)  
To the memory of Zoran (str.134-135) engleskipdf 63 KB
Miroslav Radman
In memoriam, Nekrolog, Obituarij
 
Ogledi o Vladimiru Prelogu (str.136-138)  
Homage to Vladimir Prelog (str.136-138) engleskipdf 97 KB
Jasna Vorkapić-Furač
Recenzija, Prikaz slučaja
 
Posjeta: 47.666 *