hrcak mascot   Srce   HID

MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, Vol. XII No. 6, 2010.


MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu,Vol. XII No. 6
Datum izdavanja: prosinca 2010.

Objavljen na Hrčku: 11. 4. 2011.
Sadržaj Puni tekst
Nitriti i nitrati kao prekursori N-nitrozamina u paštetama u konzervi (str.322-332) hrvatskipdf 1 MB
Nitrites and nitrates as precursors of N-nitrosamines in canned liver patties (str.332-332) engleskipdf 1 MB
Iva Pavlinić Prokurica, M. Bevardi, Helga Medić, Sanja Vidaček, Nives Marušić, Sanja Kolarić Kravar
Izvorni znanstveni članak
 
Usporedba dva komercijalna testa za kvantitativnu analizu histamina u ribi (str.333-341) hrvatskipdf 448 KB
Comparison of two commercial tests for quantitative analysis of histamines in fish (str.340-341) engleskipdf 448 KB
Vida Šimat
Izvorni znanstveni članak
 
Senzorne, kemijske i mikrobiološke promjene u smrznutom mesu peradi (str.342-351) hrvatskipdf 146 KB
Organoleptic, chemical and microbiological changes of frozen poultry meat (str.351-351) engleskipdf 146 KB
Renata Sučić, Željka Cvrtila, Bela Njari, Lidija Kozačinski
Pregledni rad
 
Aktualnosti u problematici procjene zdravstvene ispravnosti mesa divljači s posebnim osvrtom na nalaz parazita Trichinella spiralis i mezocerkariju Alaria alata (str.352-355) hrvatskipdf 85 KB
Actualities in problem areas of health safety evaluation of venison with special emphasis on Trichinella spiralis and mesocercariae Alaria alata (str.354-355) engleskipdf 85 KB
Tomislav Mikuš, Bela Njari, Mario Škrivanko, Zvonimir Kozačinski, Fumić Tihana
Stručni rad
 
Jaja domaće peradi – visokovrijedna namirnica u prehrani ljudi (str.356-359) hrvatskipdf 776 KB
Eggs of domestic poultry – a highly valuable food in human nutrition (str.359-359) engleskipdf 776 KB
Marina Biđin
Pregledni rad
 
Posjeta: 16.473 *