hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.61 No.4

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol.61 No.4
Datum izdavanja: Prosinac 2011.

Objavljen na Hrčku: 29.12.2011.
Sadržaj Puni tekst
Poticanje biosinteze bakteriocina kod različitih probiotičkih sojeva kokulitvacijom s mljekarskom kulturom Lactococcus lactis (str.273-282)  
Coculture-inducible bacteriocin biosynthesis of different probiotic strains by dairy starter culture Lactococcus lactis (str.273-282) engleskipdf 1 MB
Blaženka Kos, Jasna Beganović, Lina Jurašić, Martina Švađumović, Andreja Leboš Pavunc, Ksenija Uroić, Jagoda Šušković
Izvorni znanstveni članak
 
Aflatoksin M1 u mliječnim međuproduktima nastalim u proizvodnji Manchego sira: razdioba i postojanost (str.283-290)  
Aflatoxin M1 in the intermediate dairy products from Manchego cheese production: distribution and stability (str.283-290) engleskipdf 582 KB
R. Rubio, V.J. Moya, M.I. Berruga, M.P. Molina, A. Molina
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj dodatka probiotičkih kultura na svojstva polutvrdog ovčjeg sira (str.291-300) hrvatskipdf 629 KB
Influence of probiotic cultures addition on the properties of semi-hard ewe’s cheese (str.291-300)  
Marijana Blažić, Blaženka Kos, Carlos A. Zalazar, Susana Bernal, Carlos Meinardi, Bojan Matijević
Izvorni znanstveni članak
 
Genetski polimorfizam β-laktoglobulina i κ-kazeina pasmina goveda u Hrvatskoj (str.301-308) hrvatskipdf 1 MB
Genetic polymorphism of β-lactoglobulin and κ-casein of cattle breeds in Croatia (str.301-308)  
Ante Ivanković, Jelena Ramljak, Admir Dokso, Nikolina Kelava, Miljenko Konjačić, Saša Paprika
Izvorni znanstveni članak
 
Metaboličke promjene i iskorištavanje metabolita u proizvodnji mlijeka kod krava u toplinskom stresu (str.309-318) hrvatskipdf 822 KB
Metabolic changes and mammary uptake of metabolites in milk in heat stressed cows (str.309-318)  
Branislava Belić, Marko R. Cincović, Anka Popović-Vranješ, Radovan Pejanović, Milan Krajinović
Izvorni znanstveni članak
 
Arheološki i arheozoološki dokazi o mlijeku kao namirnici na području Hrvatske (str.319-325)  
Arheological and archaeozoological evidence of milk as a food in the territory of Croatia (str.319-325) engleskipdf 652 KB
Tajana Trbojević-Vukičević, Terezija Silvija Marenjak, Snježana Kužir, Lea Čataj
Prethodno priopćenje
 
Proizvodnja i kemijski sastav Istarske i Paške skute (str.326-335) hrvatskipdf 1 MB
Production and chemical composition of Istria and Pag whey cheese (str.326-335)  
Neven Antunac, Silvija Hudik, Nataša Mikulec, Mirjana Maletić, Iva Horvat, Biljana Radeljević, Jasmina Havranek
Stručni rad
 
Određivanje točke ledišta u uzorcima kravljeg mlijeka konzerviranog azidiolom (str.336-340)  
Determination of the freezing point in cow milk samples preserved with azidiol (str.336-340) engleskipdf 653 KB
Nataša Pintić-Pukec, Zdravko Barać, Ana Dakić, Danijela Stručić, Davorka Blažek
Stručni rad
 
Mjerenje veličine učinka pri proizvodnji funkcionalnog mlijeka (str.341-347)  
Effect size measurement in functional milk product marketing (str.341-347) engleskipdf 804 KB
Karmen Pažek, Črtomir Rozman, Jernej Turk, Darja Majkovič, Sebjan Hari, Matej Kolenko, Sašo Pamič, Jernej Prišenk
Stručni rad
 
IN MEMORIAM - Doc. dr. sc. Slavica Golc Teger (str.348-349) hrvatskipdf 511 KB
In memoriam, Nekrolog  
Posjeta: 17.873 *