hrcak mascot   Srce   HID

Food Technology and Biotechnology, Vol. 50 No. 3, 2012.


Food Technology and Biotechnology,Vol. 50 No. 3
Datum izdavanja: rujna 2012.

Objavljen na Hrčku: 25. 9. 2012.
Sadržaj Puni tekst
In taberna quando sumus: od biblijskog opijanja do proteomike vina (str.253-260)  
In taberna quando sumus: A Drunkard’s Cakewalk Through Wine Proteomics (str.253-260) engleskipdf 345 KB
Pier Giorgio Righetti, Alfonsina D'Amato, Elisa Fasoli, Egisto Boschetti
Pregledni rad
 
Elektroforetsko ispitivanje proteoma mesa (str.261-269)  
Electrophoresis-Based Proteomic Meat Animal Research (str.261-269) engleskipdf 136 KB
Isain Zapata, Macdonald Wick
Pregledni rad
 
Proteomički pristup istraživanju pčelinjih proizvoda, tj. matične mliječi, propolisa i meda (str.270-274)  
A Proteomic Approach for Investigation of Bee Products: Royal Jelly, Propolis and Honey (str.270-274) engleskipdf 105 KB
Polona Jamnik, Peter Raspor, Branka Javornik
Pregledni rad
 
Proteomički pristup sigurnosti i kontroli kvalitete hrane (str.275-285)  
Food Safety and Quality Control: Hints from Proteomics (str.275-285) engleskipdf 925 KB
Angelo D'Alessandro, Lello Zolla
Pregledni rad
 
Primjena novih metoda masene spektrometrije u prehrambenoj tehnologiji i biotehnologiji (str.286-305)  
Novel Mass Spectrometry-Based Applications of the 'Omic' Sciences in Food Technology and Biotechnology (str.286-305) engleskipdf 889 KB
Gianluca Picariello, Gianfranco Mamone, Francesco Addeo, Pasquale Ferranti
Pregledni rad
 
Proteomika membrane masne globule: kratki pregled biologije epitelnih stanica mliječnih žlijezda (str.306-314)  
Milk Fat Globule Membrane Proteomics: A 'Snapshot' of Mammary Epithelial Cell Biology (str.306-314) engleskipdf 265 KB
Christelle Cebo
Pregledni rad
 
Potpuna karakterizacija fazeolina, izoliranog iz graha (Phaseolus vulgaris L.) dvodimenzionalnom elektroforezom i masenom spektrometrijom (str.315-325)  
In-Depth Characterization of the Phaseolin Protein Diversity of Common Bean (Phaseolus vulgaris L.) Based on Two-Dimensional Electrophoresis and Mass Spectrometry (str.315-325) engleskipdf 450 KB
María De La Fuente, María López-Pedrouso, Jana Alonso, Marta Santalla, Antonio M. De Ron, Gonzalo Álvarez, Carlos Zapata
Izvorni znanstveni članak
 
Proteomička analiza patogene plijesni Monilinia laxa (str.326-333)  
Proteome Analysis of the Plant Pathogenic Fungus Monilinia laxa Showing Host Specificity (str.326-333) engleskipdf 872 KB
Olja Bregar, Stanislav Mandelc, Franci Celar, Branka Javornik
Izvorni znanstveni članak
 
Klasifikacija spora vrste Fusarium pomoću MALDI spektrometra za masenu spektrometriju cijelih stanica/spora (str.334-342)  
Using Spores for Fusarium spp. Classification by MALDI-Based Intact Cell/Spore Mass Spectrometry (str.334-342) engleskipdf 344 KB
Martina Marchetti-Deschmann, Wolfgang Winkler, Hongjuan Dong, Hans Lohninger, Christian P. Kubicek, Günter Allmaier
Kratko priopćenje
 
Primjena proteomičke metode za identifikaciju peptida male molekularne mase (<2000 Da) nastalih razgradnjom mioglobina tijekom dimljenja pršuta (str.343-349)  
Proteomic Identification of Small (<2000 Da) Myoglobin Peptides Generated in Dry-Cured Ham (str.343-349) engleskipdf 675 KB
Leticia Mora, Fidel Toldrá
Kratko priopćenje
 
Direktno mjerenje toplinske efuzivnosti jaja i njihovih sastojaka: fotopiroelektrično istraživanje (str.350-354)  
Direct Measurement of Thermal Effusivity of Avian Eggs and Their Constituents: A Photopyroelectric Study (str.350-354) engleskipdf 252 KB
Gábor Szafner, Dane Bicanic, Katalin Kovácsné Gaál, Ottó Dóka
Kratko priopćenje
 
Proizvodnja amilaza i proteaza iz industrijskog otpada pomoću bakterije Bacillus caldolyticus (str.355-361)  
Production of Amylases and Proteases by Bacillus caldolyticus from Food Industry Wastes (str.355-361) engleskipdf 250 KB
Thorsten Jamrath, Christina Lindner, Milan K. Popović, Rakesh Bajpai
Izvorni znanstveni članak
 
Fenotipska i genotipska karakterizacija autohtone zajednice laktobacila izolirane iz tradicionalnog istarskog ovčjeg sira (str.362-370)  
Phenotypic and Genotypic Characterization of Indigenous Lactobacillus Community from Traditional Istrian Ewe's Cheese (str.362-370) engleskipdf 2 MB
Andrea Skelin, Mirna Mrkonjić Fuka, Andreja Čanžek Majhenič, Sulejman Redžepović, Dubravka Samaržija, Bojana Bogovič Matijašić
Izvorni znanstveni članak
 
Učestalost antibiotičke i biocidne rezistentnosti bakterija Campylobacter coli i Campylobacter jejuni iz različitih izvora (str.371-376)  
The Prevalence of Antibiotic and Biocide Resistance Among Campylobacter coli and Campylobacter jejuni from Different Sources (str.371-376) engleskipdf 118 KB
Ana Mavri, Marija Kurinčič, Sonja Smole Možina
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj ekstrakcije potpomognute mikrovalovima na izolaciju polifenola kadulje (Salvia officinalis L.) (str.377-383)  
The Influence of Microwave-Assisted Extraction on the Isolation of Sage (Salvia officinalis L.) Polyphenols (str.377-383) engleskipdf 256 KB
Verica Dragović-Uzelac, Ivona Elez Garofulić, Marijana Jukić, Marija Penić, Maja Dent
Izvorni znanstveni članak
 
In memoriam: Prof. dr. sc. Božidar Grabarić (str.385-386)  
In memoriam: Prof. Dr. Sc. Božidar Grabarić (str.385-386) engleskipdf 94 KB
Vladimir Rapić
In memoriam, Nekrolog, Obituarij
 
Posjeta: 26.039 *