hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.46 No.2

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol.46 No.2
Datum izdavanja: Svibanj 1996.

Objavljen na Hrčku: 10.01.2013.
Sadržaj Puni tekst
Utjecaj koncentrata proteina sirutke na viskoznost jogurta, acidofila te acidofilnog jogurta (str.91-100) hrvatskipdf 1 MB
The influence of whey protein concentrate on the viscosity of yoghurt, acidophilus and acidophilus yoghurt (str.91-100)  
Olivera Marić, Marija Carić, Rajka Božanić, Ljubica Tratnik
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj steriliziranog kravljeg i kozjeg mlijeka te njihove mješavine na tijek fermentacije jogurta (str.101-110) hrvatskipdf 1 MB
The influence of sterilized cow's and goat's milk and their mixture on yoghurt fermentation (str.101-110)  
Rajka Božanić, Ljubica Tratnik
Prethodno priopćenje
 
Bakterije propionskog vrenja: probiotička svojstva (str.111-113) hrvatskipdf 498 KB
Propionibacteria: probiotic properties (str.111-113)  
Ljerka Gregurek
Stručni rad
 
Deficit laktaze, zanemaren klinički problem (str.115-120) hrvatskipdf 973 KB
Lactase deficiency, omitted clinical problem (str.115-120)  
Roko Živković
Pregledni rad
 
Kalcij i zloćudne novotvorine (str.121-126) hrvatskipdf 829 KB
Calcium and malignant neoplasms (str.121-126)  
Marija Strnad
Pregledni rad
 
Osteoporoza - značenje pravilne prehrane (posebno mlijeka i mliječnih prerađevina) (str.127-132) hrvatskipdf 964 KB
Osteoporosis - importance of healthy diet (particularly dairy products) (str.127-132)  
Mirko Koršić
Pregledni rad
 
Značenje zdravlja životinja za proizvodnju i kvalitetu mlijeka (str.133-139) hrvatskipdf 1 MB
Importance of herd's health preventive program for milk production and milk quality (str.133-139)  
Branimir Kampl, Rudolf Stolla
Pregledni rad
 
Značaj patogenih mikroorganizama u sirovom mlijeku (str.140-150) hrvatskipdf 1 MB
Stručni rad  
Posjeta: 4.109 *