hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.42 No.2

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol.42 No.2
Datum izdavanja: Svibanj 1992.

Objavljen na Hrčku: 18.01.2013.
Sadržaj Puni tekst
Organizacija kooperacijske proizvodnje i sabiranja mlijeka na otkupnom području RO "Sirela" u Bjelovaru, 1976.-1985. (str.95-110) hrvatskipdf 2 MB
Organization of cooperative milk production and collecting on dairy plant's "Sirela" Bjelovar territory from 1976 to 1985 (str.95-110)  
Milan Devčić
Izvorni znanstveni članak
 
Usporedna istraživanja svojstava dezinfekcijskih preparata "Armiton", "Hibitane" i "Halamid" u mljekarskoj industriji (str.111-123) hrvatskipdf 2 MB
Comparative investigation on disinfecting preparations properties of "Armiton", "Hibitane" and "Halamid" in dairy industry (str.111-123)  
Dubravka Dragojlov
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj temperature skladištenja na fizikalne i kemijske karakteristike proizvoda "Milpi" (maslac s medom) (str.125-130) hrvatskipdf 659 KB
The influence of storage temperature on physical and chemical characteristics of "Milpi" (honeyed butter) (str.125-130)  
Đ. Mišanović, N. Kezić, N. Capan
Kratko priopćenje
 
Proizvodnja svježeg mekanog sira od ultrafiltriranog rekonstituiranog obranog mlijeka (str.131-138) hrvatskipdf 1 MB
Preparing of fresh soft cheese using ultrafiltered reconstituted skim milk (str.131-138)  
Ljubica Tratnik, Ljerka Kršev
Prethodno priopćenje
 
Izbor podloga za određivanje Campylobacter jejuni u sirovom kravljem mlijeku (str.139-142) hrvatskipdf 641 KB
Selection of determination medium for Campylobacter jejuni in raw cow's milk (str.139-142)  
Branka Magdalenić
Prethodno priopćenje
 
Utjecaj kiselosti na točku ledišta mlijeka (str.143-148) hrvatskipdf 586 KB
Effects of acidity on the freezing point of milk (str.143-148)  
Đuro Mišanović
Prethodno priopćenje
 
Izravno kiseljenje mlijeka glukono-delta-laktonom (str.149-154) hrvatskipdf 996 KB
(str.149-154)  
Ljerka Kršev, Ljubica Tratnik
Pregledni rad
 
Identifikacija kritičnih točaka u preradi i pasterizaciji mlijeka (str.155-158) hrvatskipdf 475 KB
(str.155-158)  
Đuro Roseg, Slavica Jakšić
Pregledni rad
 
Osnovna pitanja unapređenja proizvodnje ovčjeg mlijeka - temeljnog čimbenika razvoja ovčarstva (str.159-163) hrvatskipdf 829 KB
(str.159-163)  
Zdravko Crnojević
Stručni rad
 
Informacije Međunarodne mljekarske organizacije FIL-IDF (str.165-176) hrvatskipdf 2 MB
Vijest  
VINDIJA - najbolje poduzeće 1991. godine u Republici Hrvatskoj (str.176-176) hrvatskipdf 128 KB
Vijest  
Prikazi iz stručne literature hrvatskipdf 1 MB
Vijest  
Posjeta: 4.281 *