hrcak mascot   Srce   HID

Food Technology and Biotechnology, Vol. 44 No. 2, 2006.


Food Technology and Biotechnology,Vol. 44 No. 2
Datum izdavanja: lipnja 2006.

Objavljen na Hrčku: 29. 10. 2013.
Sadržaj Puni tekst
Predgovor (str.123)  
Preface (str.123) engleskipdf 62 KB
Ashok Pandey, Christian Larroche, Carlos Ricardo Soccol
Uvodnik
 
Primjena fitaze u prehrani ljudi (str.125-140) hrvatskipdf 19 KB
Phytase for Food Application (str.125-140)  
Ralf Greiner, Ursula Konietzny
Pregledni rad
 
Nove mogucnosti proizvodnje i primjene limunske kiseline (str.141-149) hrvatskipdf 27 KB
New Perspectives for Citric Acid Production and Application (str.141-149) engleskipdf 157 KB
Carlos R. Soccol, Luciana P. S. Vandenberghe, Cristine Rodrigues, Ashok Pandey
Pregledni rad
 
Proizvodnja inulinaze: najnovija dostignuca (str.151-162) hrvatskipdf 28 KB
Production of Inulinases: Recent Advances (str.151-162) engleskipdf 976 KB
Prabhjeet Singh, Prabhjot Kaur Gill
Pregledni rad
 
Biotehnološka proizvodnja i novija primjena mlijecne kiseline (str.163-172) hrvatskipdf 26 KB
Biotechnological Production of Lactic Acid and Its Recent Applications (str.163-172) engleskipdf 367 KB
Young-Jung Wee, Jin-Nam Kim, Hwa-Won Ryu
Pregledni rad
 
α-amilaze iz mikrobioloških izvora - Pregled najnovijih istraživanja (str.173-184) hrvatskipdf 25 KB
α-Amylases from Microbial Sources – An Overview on Recent Developments (str.173-184) engleskipdf 167 KB
Swetha Sivaramakrishnan, Dhanya Gangadharan, Kesavan Madhavan Nampoothiri, Carlos Ricardo Soccol, Ashok Pandey
Pregledni rad
 
Glukonska kiselina: svojstva, primjena i proizvodnja s pomoću mikroorganizama (str.185-195) hrvatskipdf 28 KB
Gluconic Acid: Properties, Applications and Microbial Production (str.185-195) engleskipdf 399 KB
Sumitra Ramachandran, Pierre Fontanille, Ashok Pandey, Christian Larroche
Pregledni rad
 
Sigurnosni propisi primjene enzima u proizvodnji hrane (str.197-203) hrvatskipdf 20 KB
Safety Regulations of Food Enzymes (str.197-303) engleskipdf 165 KB
Armin Spök
Pregledni rad
 
Budući razvoj mikrobiologije i industrijske biotehnologije proteaza u prehrambenoj industriji (str.211-220) hrvatskipdf 25 KB
Microbiology and Industrial Biotechnology of Food-Grade Proteases: A Perspective (str.211-220) engleskipdf 118 KB
Alagarsamy Sumantha, Christian Larroche, Ashok Pandey
Pregledni rad
 
Ekspresija invertaze iz plijesni tijekom uzgoja na čvrstoj podlozi (str.229-233) hrvatskipdf 27 KB
Fungal Invertase Expression in Solid-State Fermentation (str.229-233) engleskipdf 132 KB
Cuitlahuac Aranda, Armando Robledo, Octavio Loera, Juan C. Contreras-Esquivel, Raul Rodríguez, Cristóbal Noé Aguilar
Izvorni znanstveni članak
 
Proizvodnja ekstracelularne lipaze iz Aspergillus niger pri uzgoju na čvrstoj podlozi (str.235-240) hrvatskipdf 32 KB
Production of Extracellular Lipase from Aspergillus niger by Solid-State Fermentation (str.235-240) engleskipdf 151 KB
Gwen Falony, Janny Coca Armas, Julio C. Dustet Mendoza, José L. Martínez Hernández
Izvorni znanstveni članak
 
Proizvodnja α-amilaze uzgojem na čvrstoj podlozi s pomoću soja Bacillus cereus MTCC 1305 (str.241-245) hrvatskipdf 33 KB
α-Amylase Production by Bacillus cereus MTCC 1305 Using Solid-State Fermentation (str.241-245) engleskipdf 121 KB
Hema Anto, Ujjval Trivedi, Kamlesh Patel
Prethodno priopćenje
 
Kataliticka svojstva ekstrakta lipaze iz plijesni Aspergillus niger (str.247-252) hrvatskipdf 32 KB
Catalytic Properties of Lipase Extracts from Aspergillus niger (str.247-252) engleskipdf 196 KB
Licia M. Pera, Cintia M. Romero, Mario D. Baigori, Guillermo R. Castro
Izvorni znanstveni članak
 
Proizvodnja pektin-esteraze površinskim i submerznim uzgojem na podlozi od jabučnog tropa (str.253-256) hrvatskipdf 30 KB
Pectin Esterase Production from Apple Pomace in Solid-State and Submerged Fermentations (str.253-256) engleskipdf 110 KB
Vinod Kumar Joshi, Mukesh Parmar, Neerja S. Rana
Izvorni znanstveni članak
 
Optimiranje proizvodnje amilaze i proteaze iz plijesni Aspergillus awamori u jednom bioreaktoru primjenom EVOP faktorijalnog plana (str.257-261) hrvatskipdf 28 KB
Optimization of Amylase and Protease Production from Aspergillus awamori in Single Bioreactor Through EVOP Factorial Design Technique (str.257-261) engleskipdf 112 KB
Sangeeta Negi, Rintu Banerjee
Izvorni znanstveni članak
 
Utjecaj postupka uzgoja na proizvodnju poligalakturonaze s pomoću novog soja Streptomyces lydicus (str.263-267) hrvatskipdf 31 KB
Influence of Mode of Fermentation on Production of Polygalacturonase by a Novel Strain of Streptomyces lydicus (str.263-267) engleskipdf 130 KB
Nicemol Jacob, Parukuttyamma Prema
Izvorni znanstveni članak
 
Uzgoj bakterije Bacillus amiloliquefaciens za proizvodnju α-amilaze (str.269-274) hrvatskipdf 34 KB
Solid Culturing of Bacillus amyloliquefaciens for α-Amylase Production (str.269-274) engleskipdf 132 KB
Dhanya Gangadharan, Swetha Sivaramakrishnan, Kesavan Madhavan Nampoothiri, Ashok Pandey
Izvorni znanstveni članak
 
Poboljšana proizvodnja termostabilne pululanaze tipa 1 s pomoću soja bakterije Bacillus cereus FDTA 13 i njezinog mutanta (str.275-282) hrvatskipdf 32 KB
Enhanced Production of Thermostable Pullulanase Type 1 Using Bacillus cereus FDTA 13 and Its Mutant (str.275-282) engleskipdf 166 KB
Subhash U. Nair, Rekha S. Singhal, Madhusudan Y. Kamat
Prethodno priopćenje
 
Utjecaj različitih uvjeta na proizvodnju γ-linolenske kiseline submerznim uzgojem (str.283-287) hrvatskipdf 30 KB
Effects of Various Process Parameters on the Production of γ-Linolenic Acid in Submerged Fermentation (str.283-287) engleskipdf 124 KB
Syed U. Ahmed, Sudheer K. Singh, Ashok Pandey, Sanjit Kanjilal, Rachapudi B. N. Prasad
Prethodno priopćenje
 
Istraživanje proizvodnje pektinaze iz regionalnog poljoprivrednog otpada s pomoću plijesni Aspergillus niger (str.289-292) hrvatskipdf 31 KB
Exploration of Regional Agrowastes for the Production of Pectinase by Aspergillus niger (str.289-292) engleskipdf 130 KB
Sarvamangala R. Patil, Agasar Dayanand
Kratko priopćenje
 
Proizvodnja mliječne kiseline u pilot-postrojenju uzgojem Lactobacillus sp. RKY2 uporabom kukuruznog ekstrakta kao izvora dušika (str.293-298) hrvatskipdf 32 KB
Pilot-Scale Lactic Acid Production via Batch Culturing of Lactobacillus sp. RKY2 Using Corn Steep Liquor As a Nitrogen Source (str.293-298) engleskipdf 135 KB
Young-Jung Wee, Hyang-Ok Kim, Jong-Sun Yun, Hwa-Won Ryu
Prethodno priopćenje
 
Posjeta: 134.551 *