hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.64 No.2

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka,Vol.64 No.2
Datum izdavanja: Svibanj 2014.

Objavljen na Hrčku: 21.05.2014.
Sadržaj Puni tekst
Morfološke i muzne različitosti između pasmina krava u proizvodnji mlijeka (str.71-78)  
Morphological and milkability breed differences of dairy cows (str.71-78) engleskipdf 264 KB
Tina Bobić, Pero Mijić, Goran Vučković, Maja Gregić, Mirjana Baban, Vesna Gantner
Izvorni znanstveni članak
 
Povezanost genotipova transferina i proizvodnih osobina holštajn frizijskih krava u Vojvodini (str.79-85)  
Association of transferrin genotypes and production traits of Holstein-Friesian cows in Vojvodina (str.79-85) engleskipdf 188 KB
Dragomir Lukač, Vitomir Vidović, Nemeš Žolt, Attila Zsolnai, Milena Stevanović, Beáta Bán
Izvorni znanstveni članak
 
Usporedba morfoloških odlika vimena ovaca pasmina Improved Valachian, Tsigai i Lacaune te njihovih križanaca (str.86-93)  
The comparison of ewe udder morphology traits of Improved Valachian, Tsigai, Lacaune breeds and their crosses (str.86-93) engleskipdf 213 KB
Pavol Makovický, Melinda Nagy, Peter Makovický
Izvorni znanstveni članak
 
Prikladnost infracrvene spektroskopije i reološke metode u razlikovanju tradicijskog od industrijskog sira turoša (str.94-101)  
Suitability of the infrared spectroscopy and the rheological method for distinguishing traditional cheese from industrial Turoš cheese (str.94-101) engleskipdf 791 KB
Kristijan Valkaj, Boris Zimmermann, Samir Kalit, Ante Rako, Goran Baranović
Izvorni znanstveni članak
 
Primarna proteoliza bijelog sira u salamuri proizvedenog od sirovog kravljeg mlijeka praćena visokomolarnim SDS-PAGE elektroforetskim sistemom (str.102-110)  
Primary proteolysis of white brined cheese prepared from raw cow milk monitored by high-molarity Tris buffer SDS-PAGE system (str.102-110) engleskipdf 491 KB
Milenko Smiljanić, Mirjana B. Pesic, Sladjana P. Stanojevic, Miroljub B. Barać
Izvorni znanstveni članak
 
Ulje Fusarium spp. iz sirutke kao supstrata (str.111-118)  
Single cell oil (SCO) production by Fusarium species using cheese whey as a substrate (str.111-118) engleskipdf 187 KB
Arzu Akpinar-Bayizit, Tulay Ozcan, Lutfiye Yilmaz-Ersan, Fikri Basoglu
Izvorni znanstveni članak
 
Tradicionalna proizvodnja i glavna obilježja Galičkog kačkavalja (str.119-126)  
Traditional production and main characteristics of Galichki kashkaval (str.119-126) engleskipdf 932 KB
Dushica Santa, Sonja Srbinovska
Prethodno priopćenje
 
Višekriterijski i ekonometrijski pristup ocjenjivanja mliječnih proizvoda (str.127-136)  
Multi-criteria and econometric evaluation of dairy products (str.127-136) engleskipdf 636 KB
Karmen Pažek, Jernej Turk, Sebjan Hari, Črtomir Rozman, Jernej Prišenk
Izvorni znanstveni članak
 
Posjeta: 7.522 *