Skoči na glavni sadržaj
  • Datum izdavanja: 07.04.2016.
  • Objavljen na Hrčku: 23.10.2023.

Sadržaj

Puni tekst

Šećerna bolest u Republici Hrvatskoj – epidemiologija i trendovi (str. 4-9)

Damir Ivanković, Tamara Poljičanin
Kratko priopćenje


Prevalencija gestacijskog dijabetesa u Hrvatskoj (str. 10-14)

Katja Erjavec, Tamara Poljičanin, Urelija Rodin, Ratko Matijević
Stručni rad


FINDRISC – upitnik za procjenu rizika od razvoja šećerne bolesti tipa 2 (str. 15-20)

Maja Valentić, Tamara Poljičanin
Stručni rad


Zašto oportunistički probir za preddijabetes i šećernu bolest u obiteljskoj medicini? Proces probira traži prilagodbe (str. 21-27)

Marija Vrca Botica, Ivana Katić Milošević, Ivanka Dodig Bravić, Kata Bekina, Vesna Dejanović, Ines Zelić, Ines Balint, Mirica Rapić, Magdalena Nardelli
Stručni rad


Analiza stanja ljudskih resursa u sustavu zdravstvene zaštite osoba sa šećernom bolesti u Hrvatskoj (str. 43-48)

Vesna Štefančić, Damir Ivanković, Tamara Poljičanin
Stručni rad


Sociološke dimenzije šećerne bolesti tipa 2 (str. 49-52)

Srđan Golubović, Ivan Pristaš
Stručni rad


Ugroženost nedržavnih manjina šećernom bolešću (str. 53-59)

Borna Pleše, Renata Kutnjak-Kiš, Andrea Marić
Stručni rad


Šećerna bolest kao kronična bolest – potreba redefiniranja modela pružanja skrbi (str. 60-66)

Marko Brkić, Mirjana Pibernik-Okanović
Stručni rad


Dijabetičko stopalo - možemo činiti više (str. 70-74)

Anica Badanjak, Lea Smirčić Duvnjak, Vilma Kolarić
Stručni rad


Inzulin – skoro sto godina (str. 75-81)

Ivana Pavlić-Renar
Stručni rad


Tehnološka potpora prevenciji i liječenju šećerne bolesti (str. 92-97)

Sara Žulj, Ratko Magjarević
Stručni rad


Misija i djelovanje Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga (HSDU) (str. 98-101)

Davor Bučević
Stručni rad


Narativna analiza životnih priča roditelja djece oboljele od šećerne bolesti tipa 1 (str. 102-107)

Maja Valentić, Tamara Poljičanin
Stručni rad


Alternativni načini prehrane osoba oboljelih od šećerne bolesti (str. 108-109)

Snježana Gaćina
Stručni rad


Posjeta: 2.738 *