Skoči na glavni sadržaj
  • Datum izdavanja: 15.06.2025.
  • Objavljen na Hrčku: 11.06.2025.

Sadržaj

Puni tekst

Procjena antimikrobne, antioksidativne i ACE-inhibitorne aktivnosti kačkavalj sira reduciranog natrij klorida (str. 133-145)

Ana Satric, Milica Mirkovic, Nemanja Mirkovic, Zorana Miloradović, Jelena Miocinovic
Izvorni znanstveni članak


Utjecaj različitih metoda sušenja na svojstva kvalitete sirnog čipsa obogaćenog probioticima (str. 146-149)

Müctebanur Akkaya, Mehmet Çelebi, Ayşe Özçelik, Bedia Şimşek
Izvorni znanstveni članak


Funkcionalni Burrata sir obogaćen Lacticaseibacillus casei ATCC 393: Uvid u proizvodnju, jedinstvene karakteristike i aromatski profil (str. 160-173)

Nilüfer Sena Aydoğdu, Nilgün Özdemir, Tuğba Kök Taş
Izvorni znanstveni članak


Tehnološka, molekularna i sigurnosna karakterizacija autohtonih bakterija mliječne kiseline u marokanskom Jben siru: u sklopu razvoja izvorne starter kulture (str. 174-186)

Safae Azzouz, Soumaya Ahadaf, Said Zantar, Ouiam El Galiou, Abdelhay Arakrak, Mohammed Bakkali, Amin Laglaoui
Izvorni znanstveni članak


Može li se zamrznuti gruš koristiti u proizvodnji bijelih sireva u salamuri? (str. 187-193)

Nemanja Kljajevic, Zorana Miloradovic, Jelena Miocinovic, Vladimir Pavlovic, Nikola Tomic, Snezana Jovanovic
Kratko priopćenje


Posjeta: 1.232 *