Skoči na glavni sadržaj
Oznaka časopisa u Hrčku

Kriminologija & socijalna integracija : časopis za kriminologiju, penologiju i poremećaje u ponašanju

logo Kriminologija & socijalna integracija : časopis za kriminologiju, penologiju i poremećaje u ponašanju

Kriminologija i socijalna integracija je časopis koji objavljuje radove iz područja problema u ponašanju, kriminologije, viktimologije i penologije te povezanih problema mentalnog zdravlja, kao i radove koji se bave društvenom reakcijom na devijantna i delinkventna ponašanja i viktimizaciju te socijalnom integracijom marginaliziranih skupina. Časopis objavljuje neobjavljene znanstvene i stručne radove na hrvatskom i engleskom jeziku, kao i prikaze relevantnih skupova, knjiga i doktorskih disertacija. Cijeli sadržaj časopisa je u otvorenom pristupu. Časopis izdaje Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja RH). Znanstveni i stručni radovi podliježu anonimnom recenzentskom postupku. Časopis ne naplaćuje autorima troškove recenziranja i objavljivanja radova. Svi radovi prihvaćeni za objavu, lektoriraju se na teret časopisa (besplatno za autore). Časopis se od 2013. godine obavljuje samo on-line. Radovi se uredništvu dostavljaju isključivo u elektroničkom obliku na e-adresu ksi@erf.hr. Časopis je indeksiran u: PSYC-INFO - AMERICAN PSYCHOLOGICAL ASSOCIATION, DOAJ (Directory of Open Access Journals), ProQuest, Sociological Abstracts, Sociology Database, Criminal Justice Database, Social Science Database, International Bibliography of the Social Sciences, HeinOnline, HRČAK, Criminal Justice Abstracts (EBSCO), SocINDEX.

  • Recenzija: vanjske recenzije, pretežito tuzemna, samo znanstveni i stručni radovi, dvostruko slijepa, dvostruka
  • Prva godina izlaženja: 1993.
  • Učestalost izlaženja: 2
  • Područja pokrivanja: Socijalne djelatnosti, Edukacijsko-rehabilitacijske znanosti, Pedagogija, Psihologija, Sociologija, Pravo, Društvene znanosti
  • Uključen u Hrčak: 09.03.2009.
  • Prava korištenja: Časopis Kriminologija i socijalna integracija je u otvorenom pristupu. Pristankom na objavljivanje rada u časopisu, autor/i daju časopisu pravo prvog objavljivanja. Prihvaćanjem članka za objavu u časopisu copyright je u vlasništvu izdavača. Autor/i pristaju da se njihov rad koristi sukladno Creative Commons BY-NC-ND licenci, pri čemu je sadržaj dostupan besplatno za nekomercijalne svrhe, dopušta drugima da preuzmu rad, da ga dijele s drugima pod uvjetom da se navede autor, ali ga ne smiju mijenjati. Korištenje mjernih instrumenata i računalnih programa treba biti u skladu s važećim propisima.