Skoči na glavni sadržaj
Oznaka časopisa u Hrčku

Kriminologija & socijalna integracija : časopis za kriminologiju, penologiju i poremećaje u ponašanju

logo Kriminologija & socijalna integracija : časopis za kriminologiju, penologiju i poremećaje u ponašanju

"Kriminologija i socijalna integracija" koncipirana je kao međunarodni časopis namijenjen objavljivanju radova iz područja kriminologije, penologije i problema u ponašanju njegujući interdisciplinarnu i transdisciplinarnu otvorenost na način koji u središte zanimanja stavlja osobe i socijalne skupine koje su ili u sukobu sa zakonom i/ili manifestiraju i probleme u ponašanju u širem smislu. Časopis izdaje Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja RH) i u njemu se objavljuju izvorni znanstveni radovi, prethodna priopćenja, pregledni i stručni radovi. Osim znanstvenih i stručnih radova, u časopisu se objavljuju najave i prikazi znanstvenih i stručnih skupova te prikazi knjiga i doktorskih disertacija. Znanstveni i stručni radovi podliježu anonimnom recenzentskom postupku. Izvorni znanstveni radovi prihvaćeni za objavu prevode se na engleski jezik bez troška za autore. Časopis se od 2013. godine obavljuje samo on-line. Radovi se uredništvu dostavljaju isključivo u elektroničkom obliku na e-adresu ksi@erf.hr. Časopis je indeksiran u: PSYC-INFO - AMERICAN PSYCHOLOGICAL ASSOCIATION, DOAJ (Directory of Open Access Journals), ProQuest, Sociological Abstracts, Sociology Database, Criminal Justice Database, Social Science Database, International Bibliography of the Social Sciences, HeinOnline, HRČAK, Criminal Justice Abstracts (podbaza EBSCO), SocINDEX.

  • Recenzija: vanjske recenzije, pretežito tuzemna, samo znanstveni i stručni radovi, dvostruko slijepa, dvostruka
  • Prva godina izlaženja: 1993.
  • Učestalost izlaženja: 2
  • Područja pokrivanja: Socijalne djelatnosti, Edukacijsko-rehabilitacijske znanosti, Pedagogija, Psihologija, Sociologija, Pravo, Društvene znanosti
  • Uključen u Hrčak: 09.03.2009.
  • Prava korištenja: Sadržaj i puni radovi časopisa u cijelosti su besplatno dostupni. Korisnici smiju kopirati i distribuirati materijal te mijenjati, preoblikovati ili prerađivati materijal sve dok citiraju izvornik na odgovarajući način. Časopis Kriminologija i socijalna integracija je u otvorenom pristupu. Pristankom na objavljivanje rada u časopisu, autor/i daju časopisu pravo prvog objavljivanja. Prihvaćanjem članka za objavu u časopisu copyright je u vlasništvu izdavača. Autor/i pristaju da se njihov rad koristi sukladno Creative Commons BY-NC-ND licenci.